Форумџика на годината

Штулов Универзитет

Дискусија во 'Образование' започната од ma4ence-d, 17 август 2010.

1. ma4ence-d

ma4ence-d Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    8
    Ќе може ли некој да ми каже нешто повеќе за Штуловиот Универзитет. Сега ќе бидам 4та година и сакам да се запишам на Штуловиот али немам никакви информации за него. Знаете ли колку се плаќа партиципација??? :* :* :*

2. Tornado

Tornado Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Јас дипломирав во јуни и исто така се информирав за мастер - студии на Штуловиот но за жал го нема тоа што го сакам јас. Еве ти веб страна па информирај се и ти. :)
    http://www.seeu.edu.mk/

3. ma4ence-d

ma4ence-d Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    8
    Најмногу ме интересира за партиципацијата??? Инаку имам прочитано се на страната али сепак фала Фала... :* :* :*

4. Tiffanyy

Tiffanyy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Има ли некој што е на Штулов на Англиски јазик и студии, што може да ми каже како е, дали сите предавања се на англиски, и дали покасно може да се земе уште еден јазик???

5. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Јас сум сега прва на Штулов во Ск,смер јавна администрација..ама партиципацијата е различна за секој смер, така да најубаво јави се во Штулов и прашај си. ;)

6. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181

и ја сум на штул у ск правен смер и мојта партиципација е 650 евра од семестар

7. ma4ence-d

ma4ence-d Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    8
    А може ли да ми кажиш колку ти е партиципацијата???? Затоа што и јас планирам да одам на Штулов на Јавна администарција...???? Ти благодарам однапред

8. Miss-Independent

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    650 eвра од семестар така да година ти искача накај 1300 евра :) Ама ова за Скопје , незнам за во Тетово изгледа дека се различни цените :^) Види си на нивната страна најубаво,ја има оставено некој погоре :)
    И нема проблем ;)

9. ma4ence-d

ma4ence-d Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    8
    Да да за во Скопје ми требасе и во тетово е 1300 евра... А друго што треба да се плати освен тие 1300 евра на пр. книги, незнам дали имаат униформи... ?????? :*

10. Miss-Independent

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Униформи нема и такви некој заебанции да се доплаќаат...А за книги покасно ќе те известам уште незнам и јас тек почнувам :D :*

11. Missbutterfly

Missbutterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    19
    Девојки ве молам за помош :worried: прочитав дека се доделуваат стипендии на Штуловиот им пишав на емаил ама не ми дадоа повратен одговор.Знам само дека има квалификационен тест на 1ви септември и дека материјалите за учење треба да ги подигнам од Штуловиот од Тетово.

12. snow.patrol93

snow.patrol93 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    сакав да пробам и јас на штуловиот за стипендија но се подразмислив. што еве ако не ме примаат? ќе го пропуштам уписниот рок за на државен и ништо не сум направила. тоа треба да се запишеш на штул и да аплицираш за стипендија. па добиеш или не пак да учиш таму. јас мислев дека е како на фон што беше но ете ништо не излезе :) со среќа сепак! :)

13. Miss-Independent

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    ^Епа на државен ќе си ги предадеш документите,а на Штулов ќе полагаш.Ако положиш и ја добиеш стипендијата можеш сигурно документите од државен да си ги подигнеш. ;)

14. Missbutterfly

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    19
    Работата е што се двоумев помеѓу втор факултет или мастер студии :) и затоа и решив да пробам за стипендија на Штуловиот за додипломски студии.Плус и наслушнав нешто дека голем дел од стипендиите како нешто дека однапред се знае кај кој ќе идат... :worried: :^).А тука на Штул се нудела уште една можност Work and study се вика програмата и на пример работите седмично по 15часа во кампусот било во библиотеката и сл. и тие пари наместо да ви ги исплатат како плата ви одат за отплата на школарината.

15. Margaux

Margaux Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    34
    Не сите предавања се на Англиски јазик и може да се земе изборен предмет уште еден јазик (има Германски, Француски и Италијански).

16. Miss-Independent

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Знам ја сум на Штулов. :) Само во Скопје.
    Иначе не е точно дека стипендиите се однапред определини ,имам многу познаници што добија стипендија.
    Е сеа може да не биде целосна стипендијата,може 50% 80%...Така нешто,има повеќе опции да не те лажам незнам точно.
    И да за тоа Work&Study,иначе пошто ние во СК нели немаме библиотеки и чуда,не е цел кампус само зграда е,па обично работата е да им помагаш на некои од професорите или во администрацијата,што според мене супер се исплати.
    Исто има на пример ако се одлучиш за втор факс,и првиот семестар просекот ти е над 8.5 тогаш дсобиваш стипендија за вториот семестар ,и се така натака ,ако ме разба што сакам да ти кажам. :)

17. Missbutterfly

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    19
    Мис индепендент благодарам на информациите :D.

18. JenniferLove

JenniferLove Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    71
    Јас студирав таму, и земав стипендија(без претходно да знам), што значи не се знае однапред кај кого ќе идат :) Сега зависно до финансиската состојба и просекот што си го имала ќе се одлучи дали ќе добиеш стипендија или не. Подади ги потребните документи, ништо не губиш ;)

19. feminka.mk

feminka.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Целото предавање е на англиски или..??

20. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    ќе може некој да ми каже како оди тоа со Ворк енд стади?? :D и колку од партиципацијата покрива платата?