Дали сте родени под среќна ѕвезда?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Unfaithful18, 11 април 2010.

1. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.117
    Дека се родени под среќна ѕвезда се вели за оние личности кои имаат к’смет, често работите им одат од рака, со што и да се зафатат ќе успеат. Имаат среќа на сите животни полиња, било да е љубов, училиште/факултет, работа. Често ги служи среќата и при играње игри на среќа, па да речеме и спортска :)
    Дали вие сте родени под среќна ѕвезда ?

2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Според твојава дефиниција, за нешто сум - за нешто не. За образование изгледа сум...

3. WomanInLove

WomanInLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    268
    епа според оваа дефиниција на анфејтфул18 по се изгледа не сум родена под среќна звезда. учењето ми оди ама често се слуцува некој професор да ме стави на око и да ме малтретира, љубовта сега за сега не ми оди, работа немам, спортска чат-пат играм и нема добиено...едноставно немам среќа или според една моја изрека што ја користам нече срече поштеног човека :lol: :lol:
    ако има некоја друга дефиниција, можеби таму ќе се пронајдам :D :D

4. anastasija19

anastasija19 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    51
    дефинитивно НЕ мош само за љубовта малку :evil: :evil:

5. Superiska

Superiska Нов член

Се зачлени на:
    17 февруари 2010
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    33
    Zavisi sto baras vo zivotot,site gospod ni dal pamet,sreka,zdravje i ksmet,normalno so isklucoci ima i bolni lugje.jas se smetam za sreken so samoto toa sto sum ziv,zdrav,skromen.

6. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    spored ova jas sum rodena pod srekna cvezda, imam sreka sekogas, vo fakultet i vo lubov isto (dobro imame problemi ponekogas,ama toa e normalno),sportska ne sum igrala pa ne znam, se slucilo i toa da nemam sreka, no ponekogas :D

7. Winter.Girl

Winter.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    177
    Според ова освен за учењето,не сум родена под среќна ѕвезда :lol:Сепак самиот факт што сум жива и здрава,го сметам за голема среќа,затоа што сум опкружена со личности кои ги гледам како секојдневно се мачат со триста болести :?

8. Amore

Amore Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    77
    На школо сега за сега одлично ми оди. Родена сум на Божиќ, што е вистинска среќа. Кога играм игри на среќа, добивам, може не најголемата награда, ама нешто сигурно. Семејството си го сакам и сум среќна со него, единствено немам среќа во љубовта :( Тоа најмногу ме мачи. Имам другарки со кои можам да направам муабет и да си поминам мн убаво со нив. Ми се случиле многу лоши работи, но секогаш се обидувам да гледам на позитивна страна, да се радувам на малите нешта и да ме исполнуваат. Сепак во животот неможеш да имаш се. Никој не е совршен ;)

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.704
    Допаѓања:
    38.385
    Не сум родена под среќна ѕвезда. Само во љубовта имам среќа.

10. Dreamer

Dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    138
    Пааа може да се каже така :) Ако не ги сметаме моментите кога работите знаат да тргнат на лошо и имам чувство дека целиот свет се срушил :D Но за среќа се со брз помин...

11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.250
    Допаѓања:
    67.794
    Па мене се ми е еден период сјајно другиот се тоне под вода. Така да искрено не би знаела што да одговорам на прашањево...

12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    И мене скоро вака..Е сега подолг период некако ко ништо од рака да не ми оди :( ..Се е релативно..Нигде нема константна среќа..

13. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Mislam deka sum rodena pod srecna ѕvezda- toa se odnesuva do sega za ponataka ne znam
    mojot ksmet sovrseno si ja znae rabotata i raboti za mene .Cesto moite znaat da mi recat ..od nopaku gi frlas rabotite na lice izleguvaat .Mojata baba znaese da kaze detevo e rodeno so golem ksmet .Se razbira sekogas ne moze da e se sovrseno.

14. A.srcuska

A.srcuska Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    21
    Јас не верувам дека секој има или нема среќна ѕвезда.Секој сам си ја крои среќата или несреќата.Се зависи од нас самите а не од нешто што ни е предоредено или слично :)

15. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Се согласувам со претходното мислење дека се зависи од нас самите,некогаш и зависи од нас,а некогаш не,затоа што пример за да успееш во нешто,треба да се трудиш,а колкав ке биде успехот не е битно,битно е да се успее,оттаму и произлегува среќата,некои многу се трудат,додека други малку,а и едните и другите успеваат.Па сега искрено незнам,меѓутоа сум задоволна од се што сум постигнала во животот,не било лесно,но сепак сум успеала во тоа што сум го замислила.Пред се,најважно и поради што сум среќна е самото тоа дека постојам,дека сум здрава,а се другото под среќа подразбирам сето тоа за кое што јас сум се трудела да постигнам нешто во животот,меѓутоа среќата не е само во тоа да си успешен,да имаш се итн.Среќата е многу повеќе од тоа.

16. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    345
    во однос на љубовта да а во однос на цел живот сум родена под најмалерозната ѕвезда каде ми се случуваат сите невозможни работи мене и само мене,и секогаш по потешкиот пат успевам во животот туууууууууу |(

17. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.343
    Допаѓања:
    5.893
    Според мене родена сум на пола среќна пола тажна ѕвезда :lol:

18. net-tet

net-tet Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    15
    Изгледа,по среќна здравје :)

19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    5.413
    дали сум родена под среќна ѕвезда? би рела не затоа што се што сум сакала за тоа сама сум се борела, и се сум добивала со свои труд и мака. ни една карта во животов не ми била наместена ама успевам убаво да ги наместам и да бидам најсреќна ]:)

20. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Уууффф каква среќнаа ,неема шансии!!! :lol: Еј ако најдете поголемо малерче од мене ве честам сите кафе (алкохол ) кој како :D :D
    На факс онака просек - добро е не се жалам
    Пријателствоо - хмм сум се изгорела повеќе пати
    Љубов - што е тоа :)