Форумџика на годината

ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 17 декември 2010.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.245
    Значи како што кажав е 950, секој месец си ја заверувам, со тоа што кога вадиш прва ја пластифицираат, па поради големите трошкови е 1030 :)

На Nightwalker му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    оооооооооо, прво доаѓање у Cк ќе се качам :D :D не знам каде ќе одам, ама ќе се качам :D Kое борјче ќе дојде, тоа ќе ме вози :D
    Hикогаш не сум се возела со ваков бус, на 2 спрата, и мерак ми е да правиме сефте :lol:

3. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Убави си се,не викам не,ама ќе се качиш ако го чекаш да појде од Железничка (или од каде и да поаѓа) :D За после тешко дека ќе има место,посебно од сељациве и албанците |(

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    :^) автобусот е за сите луѓе! Kој прв ќе си се качи, тој ќе си седи :)

5. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.245
    Ао овој двокатниов нешто бројче има ли? Пуштен е или само онака за проба?

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    мислам дека е само за проба, трпение до крај на год треба 80 да стигнат, секој месец нека праќаат по неколку хуху

7. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Мислам дека кажаа зимата ќе ги донесат ,овој пробно,за фрцкање 8)

8. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас вчера ги сефтосав .. и тоа два пати :rofl:
    Ама многу споро возеше шоферот и прежешко е внатре ... :D
    И премногу е тивко како да им е страв на луѓево и да зборуваат внатре за да не го загадат ... па кога ми се распишти телефонов не знаев на која страна да гледам ... едвај го најдов во ташна и сите ги гледам во мене се свртиле и внимателно слушаат ... кревам слушалка и јас така тивка знаете по природа па морав да шепкам ... ама пак сите ми ги слушнаа бизнисите што ги терав преку мобилен ... еее тогаш си викав зини земјо голтни ме и плукни ме во друга 5ка да си напраам муабет на раат :D :D :D

Ама и мене многуу ми се свиѓаат .. чим сега им е внатре топло тогаш во лето ќе има и клима ... абре и шоферите се срцки :D Да ги грабнеш и да бегаш :rofl:

9. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23
    Не ти треба потврда за редовен студент, ти треба само барање за слободна, кое се зема од секоја трафика на ЈСП по цена од 2ден ! :rofl: Тоа барање треба да го завериш на студентски заедно со една слика, така што половина од печатот ќе биде на барањето а половина на сликата. Откако ќе го завериш, го носиш барањето во било која трафика и таму ти вадат слободна. Како што кажаа другите Феминки, првиот пат е 1030 ради картончето а потоа секој месец 950! :)

П.С. Во контекст на муабетов за ЈСП, пред некој месец вадев слободна и им носам барање испринтано од сајтот. Тие бабите испоставани у трафиките појма немаат ни дека постои сајтот, ни дека може да се симне барањето од таму па коа почнаа од кај го најде, зошто вакво, не може вакво бла бла.. после кај мене успеав да најдам една пософтицирана жена која ми го завери. Свашта!

10. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.245
    Слушнавте? Ќе имаме уште еден пеколен ден. Бидејќи нели ќе има избори, милите и драги пензионери и вторник си го добија за бесплатно возење :devil: |(

11. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Слушнавме.Iz no good. :x

12. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    За жал слушнав :doh:
    Кај секој петок гледам дома да си останам да не идам на предавања,сега ќе треба и секој вторник да го преседувам дома и на крај нема факултетот да го завршам од пензионериве :$

13. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Епа има две можности:
    - или ќе се намали инвазијата од пензионери зошто нема сите да се туткаат во петок, некои ќе идат и во вторник...(да се надеваме)
    - или ќе си прават бесплатни тури низ Скопјево и вторник и петок, ама онака сите можни пензионери :@
    Едвај чекам да пристигнат двокатните, ако не друго барем нема да можат горе да се качуваат :devil:

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.642
    Допаѓања:
    202.077
    А јас слушнав дека ќе се дискутирало за бесплатно возење за пензионери пет дена во неделата :^) |(
    Може е дезинформација, или не сум разбрала добро... но како и да е, избори се ближат, а се знае кој гласа |(

15. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Како почнаа , прво петок па и вторник . Нека не не мачат , нека им ја дадат цела работна недела . Бог да чува ..

16. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    не не...
    Само една работа сакам. Овие министриве кои се така паметни само да дремат у собрание и да донесуваат закони нека го кренат малце газот и нека се возат у автобус у петок. Да видиме тогаш дали ќе им текне да дадат уште некој бесплатен ден :devil:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Па само пензионерите останаа единствени кои можат да ги манипулираат и да им купуваат гласови. Не ме чуди воопшто, дури и гласно си прокоментирав кога слушнав, па нормално е кога избори се ближат :)

18. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.245
    Во автобус од старците се слуша само, Ех Грујо наш, ни даде беспари да се возиме, па нови автобуси, туф, туф |( Затоа ние ќе патиме, што мораме да се возиме со автобус секој ден...

19. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    мили мои ви посакувам многу среќа утре
    на пенизионериве им е прв вторник, кој знае колку се возбудени сигурно уште од сега се спремаат по дома
    бабичките се фарбаат, дедовците се бањаат

јас искрено се надевам ќе им дадат цела недела нема шанси да можат да излегуваат секој ден
    а вака како им ја наредија работата искачаш во вторник, среда и четврток се одмараш па ајде искачаш во петок и викенд плус понеделник за одмор

да ви кажам право си се плашам за животот утре, претходниот пат ме потепаа во автобус а да искрено до двојче и мирисаше на
    мочки

20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    259.622
    Луѓе има ли некој објаснување зошто новиве автобуси испуштаат пискав звук нешто во стил како отворена врата што свири у кола или не ставен ремен :^) Јас денес се возев во 7ца и незнам како шоферот не полудува цел ден да го слуша тој пискав звук :tmi: