ТЕМА: Kарактерот на мојот парфем

Мислење 16 Ное 2011, 13:35

Точно, секоја жена треба да си има свој препознатлив мирис.
Јас менувам парфеми, но еден ми е константа - Hot Couture на Givenchy, постојано му се навраќам.
Сакам впечатливи мириси, обично ме привлекуваат ноти на лилави цвеќиња и сакам благо цветни парфеми, но не претерано цветни. Mи се допаѓа и кога има некоја измешана ориентална нота на портокал.
Femme de Montblanc e исто така парфем по мој вкус. Најкомплициран парфем што сум го помирисала, во текот на денот му се менуваат многу ноти. И го користам со години, потребно е сосем мала количина за сензуален впечаток. :)
Наредна желба ми е John Galliano - Parlez-Moi d'Amour ааах прекрасен е!

И морам да изразам восхит за носевите.
Тие за мене се неверојатни таленти и уметници. :bow:
LivingGlam

Жолто цветче

458311688
Мислења: 2072
Зачленет: 28 Сеп 2010, 14:51
„Реализмот што е ограничен со крајот на својот нос е поопасен и од најбезумната фантастичност, затоа што е слеп.“ - Ф. М. Достоевски

Мислење 26 Дек 2011, 23:33

Парфеми кои најчесто ги користам се Chanel N ° 5,Ligt blue,Gucci Femme by Gucci.
Едноставно ги обожавам парфемите.тие ми се фетиш :inlove:
1234girl

Бело цветче

2192
Мислења: 57
Зачленет: 11 Дек 2011, 22:00

Мислење 04 Јан 2012, 19:47

Јас ги користам Персив од Авон, Каролина Херера и Кензо Џангл.

Персив за ништо на светов не би го мењала, ниту Џангл.. На повеќето овој не им се свиѓа, тежок мирис им имал, ама мене ми е баш супер. Сега си ставив од него на точење, и во скоро време планирам пак, дур не го истрошам ова..

Персивот од Авон ме опишува тотално мене.

Што се однесува според датумот, ми искочи дека ми одговараат love in paris by nina ricci итн итн..
anabel-a

Жолто цветче

14422165
Мислења: 1278
Зачленет: 25 Авг 2011, 17:17
Локација: New York
Слика

Мислење 18 Јан 2012, 17:22

img_2.jpg
Paris by Yves Sain Laurent
img_2.jpg (27.19 KiB) Разгледано 76 пати

Според датумот ми излезе:
Paris by Yves Saint Laurent: a rose and sandalwood perfume, a true whirlpool...
Very Irresistible by Givenchy: a bouquet of blooming and feminine roses, which make you simply irresistible!
Haute Couture by Hanae Mori: this subtle and floral perfume, with woodland nuances, fits like a glove to the elegant earthling that you are.

Paris by Yves Sain Laurent и Haute Couture by Hanae Mori ги има некој мириснато? :D Баш ме интересира какви се.

Иначе, моментално го користам Ange Ou Demon - Givenchy :inlove: , а ги имам користено Ricci Ricci by Nina Ricci (фамозен е), J'adore -Dior, Lady Milion-Paco Rabbane, Kenzo-Flower tag... :)
ice.woman

Фем почетничка

32
Мислења: 28
Зачленет: 30 Ное 2011, 19:15
Локација: Париз
Heaven is a place on earth with you... <3

Мислење 25 Мар 2012, 14:11

Сакам разиграни мириси, свежи парфеми со ориентални и егзотични ноти. Многу сакам и нежни парфеми, Кензо е мојот избор, сите парфеми на Кензо ги обожавам, никогаш не се презаситувам од нив.
Многу често менувам парфеми, секогаш купувам различен парфем, несакам секогаш да мирисам на исто, но никогаш не ми здосадуваат и повторно се навраќам на D&G The one, Hugo Boss Orange, Pacco rabanne Ultraviolet и Bvlgari Omnia.
Според хороскопот од овие што ми се набројани немам помирисано ниеден, но во описот ме погодиле дека сакам такви парфеми. Би сакала да ги помирисам, а како најубав ми се виде Gulerlan - Champs Elysees, само уште да го најдам и да го помирисам :)
Слика
mims-89

Жолто цветче

56889351
Мислења: 3326
Зачленет: 07 Мај 2010, 17:56

Врати се на Парфеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Rozich и 4 гости

Site Meter