Каде и како ги нанесувате парфемите? Јас лично ги нанесувам на пулсните точки бидејќи слушнав дека така најмногу траат. Кое вашето мислење? Барав и не најдов ваква тема но ако има слободно заклучете ја
Najmnogu stavam na pulsnite tochki,na vratot i veruvale ili ne stavam onde kaj shto se vitkaat nozete,ti doagja toa nekako zad kolenata. Na kosa retko stavam.
Винтер и јас таму ставам....на пулсните точки,кај ушите таму на вратот,таму кај што се превиткуваат колената одзади и на деколтето
јас ставам на рачните зглобови (од внатрешна страна) и на вратот кај ушите понекогаш знам и ако носам поотворена блуза да прснам оддалеку у на деколтето, ама строго на кожата зошто може флека да ми се направи на облеката имам многу пати прочитано дека откако ќе се нанесе парфемот нетреба да се трие местото, како што вообичаено правиме со зглобовите на рацете, затоа што се губело дејствоти (сега стручно незнам како да го кажам ама се уништувале тие молекули што ширеле мирис ако го триеш местото каде што е нанесен парфемот)
И јас слушнав дека не е добро да се трие коа ставаме на рацете . Инаку јассна , не го осеќаш ти ама другите осеќаат , не се секирај
не ја чувствуваш миризбата зошто по некое време се навикнуваш на мирисот, ама кога ќе се приближиш до другите тие можат да го осетат парфемот и покасно....се разбира ако е доволно квалитетен, зошто има парфеми кои многу брзо испаруваат
И јас тука. Иако понекогаш знам да се напрскам насекаде па да си ја исфлекам облеката бидејќи сум многу несмасна
Позади ушите позади колената и на рачните зглобови...а кога треба баш спешл да биде ондак прскам со парфемот во воздух правам облаче и поминувам низ него и после целата си мирисам
Најчесто нанесувам парфем позади ушите,вратот, на рацете кај лактот од внатрешната страна,некогаш си правам облачиња кога прскам со парфемот и поминувам низ нив а некогаш и секаде ставам,може да ми се случи и премногу да се напрскам со парфем ралично секогаш ама гледам да е во нормала со нанесувањето на парфемот, обожавам парфеми и се давам во нив