ТЕМА: Дали луѓето се менуваат?

Мислење 01 Авг 2010, 20:11

Мислам дека се менуват, ако тие сакаат, можеби е тешко, но се менуваат. И јас сакам да се променам ама некако тешко ми оди... Некои работи ги сменав и воопшто не се навраќам на нив. Но ми треба уште време да се променам на подобро секако. :D
katakomba24

Зелено цветче

491439
Мислења: 595
Зачленет: 20 Фев 2010, 13:56
Локација: Vaci Utca... <3 47-48
Не задевај ме! Прегрни ме !!

Мислење 02 Авг 2010, 12:54

Темпераментот е вроден кај секој човек ,значи го наследуваме .додека карактерот го оформуваме од најмали години и не носи генетски предиспозиции . Карактерот во текот на животот може да се смени околу 5 %.
ginger

Фем почетничка

70
Мислења: 32
Зачленет: 01 Авг 2010, 23:14

Мислење 02 Авг 2010, 16:21

Да се менуваат, многуууу.....ипросто не можам да верувам што се ке дочекаме во нашите животи....ама од денес и јас се менувам и не ми треба никој во живот, а ако на некој му требам пак ке тропне на моја врата..бришам се и секого. можам јас и сама....
Како и да напраиш како и да се смениш пак нема да му чиниш на некој....не се замарам нека праи кој што сака....нека се менуваат како сакаат...
Sunshine88

Жолто цветче

262102
Мислења: 1118
Зачленет: 25 Мар 2010, 23:47
Трофеи: 1
Слика
Let love come naturally if it's forced it's not real people have issues excepting what's NOT meant to be

Мислење 03 Авг 2010, 17:26

Sunshine88 напиша:Да се менуваат, многуууу.....ипросто не можам да верувам што се ке дочекаме во нашите животи....ама од денес и јас се менувам и не ми треба никој во живот, а ако на некој му требам пак ке тропне на моја врата..бришам се и секого. можам јас и сама....
Како и да напраиш како и да се смениш пак нема да му чиниш на некој....не се замарам нека праи кој што сака....нека се менуваат како сакаат...

целосно си во право менувајсе ако сакаш заради тебе а не заради некој друг ....невредело да се менуваш за никој ...
taa2010

Фем почетничка

40
Мислења: 4
Зачленет: 03 Авг 2010, 16:21

Мислење 16 Авг 2010, 16:36

Ќе почнам со една поговорка: Волкот си го менува крзното,ама умот не!
Истото го мислам и за луѓето,колку и да се трудат колку и да се борат да сменат нешто кај нив не можат,длабоко во нив остануваат оние мани,карактеристики и нивни белези.Кажувам од лично искуство имав долга врска со личност која после секое карање се колнеше дека ќе се смени,се менуваше за една недела и за на крајот од месецот да си продолжи со истите стари навики
seniorita17

Фем почетничка

20
Мислења: 4
Зачленет: 12 Авг 2010, 00:08
http://www.youtube.com/watch?v=fU0ozMxR710

E sarà bellissimo,perché gioia e dolore han lo stesso sapore,lo stesso sapore con te!!!

ho voglia di te ♥

Мислење 07 Сеп 2010, 22:52

Јас мислам дека не.Според тоа во каква околина се наоѓаат се менуваат само нивните приоритети и потреби.Инаку созревањето е само развиток на првобитните карактерни црти кои сме ги имале и како деца.Инаку според потребате на околината и заради подобро вклопување во некоа друштво,можеме само да ги искривиме нашите дотогашни размислувања.Се друго е само маска и wannabe подобра или некаква друга личност.Јас пак мислам дека никој и ништо не е доволна причина за промена на карактерот.Јас цврсто си стојам на своите ставови,без разлика кој како размислува и дали се сложува со мене. :)
LaLy

Бело цветче

2313
Мислења: 97
Зачленет: 14 Јан 2010, 20:12

Мислење 08 Сеп 2010, 17:12

Според мене се зависи од човекот.Дали ќе се промени или не.Дали на подобро или на полошо.Зависи и од самиот живот.Од околностите.Од условите.Од безброј фактори.
Е сега,за мене лично можам да кажам дека сум сменета посебно последнава година.Моето злато ме промени(на подобро) и секогаш ќе сум му благодарна за тоа.
happygirl

Жолто цветче

572338
Мислења: 1234
Зачленет: 27 Јул 2010, 11:30
Слика

Мислење 08 Сеп 2010, 17:24

луѓето се менуваат, но не во секоја возраст! Најчесто тоа се случува до 20-21та година од живтот, потоа мислам дека е тешко некој да се смени! Јас еве сеуште се менувам и ќе се менувам додека е потребно!
ама некој поле 25-30 години, никој нема да го смени, тука ќе гласи онаа поговорка “Волкот го менува крзното, но карактерот никогаш!“
OzzyAngel

Жолто цветче

11451065
Мислења: 1884
Зачленет: 17 Мар 2010, 23:30
Локација: On a Stairway to Heaven...
I thought you were so strong
You'd make it through whatever
It's so hard to accept the fact you're gone forever

-To my Dad

Слика

Мислење 08 Сеп 2010, 19:10

Според мене карактерт не се менува но мислењата за неој одредени работи со текот на растење се менуваат.Навиките остануваат,луѓето се прилагодуваат едни кон други со цел да не се нарушат односите со биските(за одредени работи)Го почитувам секое мислење но не го прифакам и не постапувам според него.
ludicka

Фем почетничка

40
Мислења: 33
Зачленет: 28 Мар 2010, 23:02

Мислење 09 Сеп 2010, 17:57

Да,се менуваат. Но на полошо.
Сепак,не мора да значи. Јас по самата себе си знам. Јас се сменив,на подобро. Има уште некои работи кои би ги променила,но сега за сега е добро. Зависи и до луѓето со кои се дружиш,до околината во која се наоѓаш..Зависи од тоа дали лесно ќе потпаднеш под нивно влијание...Сепак,мислам дека луѓето можат да се сменат. Знам такви случаеви кога се менувале на подобро...
И не е се толку лошо.... :?:
mysterious

Жолто цветче

972797
Мислења: 1150
Зачленет: 25 Јан 2010, 10:47
...Death is peaceful,easy..Life`s harder...

Врати се на Психологија

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Zonda и 5 гости

Site Meter