ТЕМА: Како да се справите со некој кој постојано ве исмејува?

Мислење 21 Јул 2011, 00:01

Ми тргна со темиве значи :)

Темава ја отворам за да искажете искуства (а и совети) како да се справите со некој кој постојано ве исмева , омаловажува, дали дечко ,дали некои другарки..

Значи, јас конкретно немам таков проблем да опишам па темата да е поголема, но можеби некој има, слободно нека се изјасни.
LGBT

Сино цветче

2358
Мислења: 174
Зачленет: 12 Јул 2011, 16:32

Мислење 21 Јул 2011, 00:12

Ми се случуваше во основно,бидејќи бев дојдена од друга средина а тие веќе беа цела гарда и постојано ме исмејуваа,едноставно учев и се трудев за себеси а нив ги игнорирав,но кога враќав е тогаш почна да боли завршивме основно,е тогаш сите што ме исмејуваа плачеа кога си ги видоа оценките и кога сватија дека неможат да се запишат каде сакаат.Не да се фалам но јас немав таков проблем оценките ми беа супер,и нивното исмејување ме направи посилна и повеќе борбена на крај им докажав.Но и никогаш не дозволував нивниот збор да биде последен,не беа ништо повеќе од мене така да им враќав на се и не дозволував нив да ги болат зборовите помалку од мене,додуша после 6то оделение не ги ставав на ум но нели на почеток ќе плачеш,заради едни искомплексирани будали.
Е лекот за некој што ве исмејува е да му враќате со иста доза,по можност и малку да го "протресете" и главата горе,не се замарајте за тоа што луѓето го мислат тие ретко го прават тоа ;)
fatbeautiful

Сино цветче

4218
Мислења: 157
Зачленет: 07 Јан 2011, 14:43
Луѓето ќе го заборават она што сте го кажале, она што сте го направиле, но никогаш нема да заборават како се чувствувале заради вас.

Мислење 21 Јул 2011, 00:15

Ако дечкото или другарките ме исмејуваат позади грб, не се вистинските и би ги откачила под итно. Ако се работи за шеги, би им објаснила дека ме навредуваат и би ги замолила да си го корегираат однесувањето. Никој не е совршен и кај секое лице може да се најде тема за задевање и исмејување...
Во други случаи кога се работи за соученици, колеги од факултет или работа, треба да се игнорираат. Колку повеке им обрнувате внимание, толку повеке ке ве задеваат... Не ги забележувајте и ке сватат дека се глупави и досадни.
Shana

Зелено цветче

12481049
Мислења: 749
Зачленет: 27 Јан 2011, 17:03
Локација: Дома
I'm not weird, I'm gifted.

Lord, grant me the strenght to change the things I can, courage to accept the things I can't and the wisdom to know the difference.

Мислење 21 Јул 2011, 00:18

Еј да, и мене ме исмејуваа во основно, ме викаа Досетко :D
Како се справував? Па ко дете, доаѓав дома и плачев.

Сега како би се справила? Теоретски - не би се справувала со тој што ме исмејува туку би се справила со себе ако има вистина во тоа што го вели, а ако нема - би си изградила ѕид преку кој ништо од таа личност не допира до мене 8)
LivingGlam

Жолто цветче

459311707
Мислења: 2073
Зачленет: 28 Сеп 2010, 14:51
„Реализмот што е ограничен со крајот на својот нос е поопасен и од најбезумната фантастичност, затоа што е слеп.“ - Ф. М. Достоевски

Мислење 21 Јул 2011, 01:08

Темава ја поставив не позади грб да ви се исмејуваат, туку во фаца.Како да се реагира тогаш :)

А инаку може да пишувате и ако е зад грб, на авторот не му пречи ;)
LGBT

Сино цветче

2358
Мислења: 174
Зачленет: 12 Јул 2011, 16:32

Мислење 21 Јул 2011, 06:33

Искрено - НЕ СЕ ЗАМАРАМ. Нека пукнат од љубомора ако ме оговараат зад грб или било како. А ако имаат ’муда’ нека ми речат во лице па и јас знам со иста мера да вратам :D
emzzy

Фем почетничка

43
Мислења: 25
Зачленет: 15 Јун 2011, 10:59

Мислење 21 Јул 2011, 10:36

Имам таква роднина,знаете таа е од 'повисоката класа'..имам приметено не само мене да сака да ме понижи,туку и на сите другари/ки,некогаш ке преќутам,некогаш ке вратам,жал ми е..знам дека за брзо време ке остани без никого,заради нејзиното однесување ама тоа е што да и правам..валда од тоа ке и дојде памет :)
unhappyy

Сино цветче

112195
Мислења: 311
Зачленет: 10 Апр 2011, 12:31
љубовта не е грев..
Скриен текст: покажи
Вашиот извод од матична книга на родените е всушност писмо на извинување од фабриката за кондоми.

Мислење 21 Јул 2011, 12:22

Па искрено со таквите не се справувам туку се пресметувам.Е сега зависи во кој период како.Како дете ми се има случено такво нешто и сум го решила со ќотек!! Да ги изнатепав па другпат не им текна.Е сега во подоцнежни години ми се има случено не да ми се исмејуваат директно во фаца туку станува за пософистицирано омаловажување или поточно обиди за оналоважување.Сега вербално се ,, пресметувам,, со таквите, иако гледам дека ако им преќутиш си земаат замав таквите па затоа одма ги решавам со некое капаче на нивна сметка. :devil:
slobodka

Сино цветче

119252
Мислења: 400
Зачленет: 24 Окт 2010, 18:37

Мислење 21 Јул 2011, 12:24

Немам таков проблем,а кога би имала би имала некој кој би ме бранил :) :$
Ivu4

Сино цветче

3530
Мислења: 232
Зачленет: 11 Сеп 2010, 20:03
Локација: On the sky
If I were to make a dictionary:
CUTE = you;
SWEET = you;
THOUGHTFUL = you;
GOOD LOOKING = you;
GORGEOUS = you;

LIAR = me!Слика

Мислење 21 Јул 2011, 14:08

Да, го имам тој проблем и тоа од тој сто треба да ми е најблизок.многу е тешко ,а особено кога е неосновано.Мисли многу е забавно ,а всусност е тажно.му имам укажано ,но нема некој напредок,можеби му треба малку време поради оној инат што сите го имаме латентно во себе да не ги послушуваме другите иако знаеме дека грешиме ,зосто да не прават,, будали,, : ке правам како што јас сакам, а не како ке ми кажат,.... па затоа можеби му треба малку време за да не испадне ,, на моја заповед,, а негова одлука.искрено ,ако бесе некој другар , пријател пријателка ехее би го откацила пред да трепне ,а овде не е бас така едноставно.како да застанам наспроти неговите упорни навредливи коментари и критики?
feemina

Фем почетничка

113
Мислења: 36
Зачленет: 27 Јун 2011, 00:03

Врати се на Психологија

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 4 гости

Site Meter