ТЕМА: Лажење

Мислење 19 Јан 2012, 00:45

Има три вистини: мојата, твојата и вистината!
Лажење-нема!! ;)
WhiteAngel

Жолто цветче

1548745
Мислења: 2104
Зачленет: 31 Јан 2011, 20:52
Локација: Таму некаде...во светот на принцезите од бајките
Слика

Keep calm, Shop and wear Heels!!

Мислење 19 Јан 2012, 01:40

Мислам дека за темава можам да докторирам.
Секојдневно сум опкружена со личности чија главна цел е да подлажнуваат... Ма какво подлажнување бре, лажат и тоа на велико |(
Кога ќе почнеш да лажеш за една работа, таа ''некоја'' си работа се поврзува со друга, и за да не испадне дека си излажал, мораш повторно и повторно да лажеш.

Значи еднаш кога ќе почнеш, ако не ти дојде памет, лажењето ти станува навика. Макар и за мали работи, ситници, ти пак лажеш.

Мислам дека лажењето кај повеќето луѓе(барем кај тие што сум опкружена) претставува еден вид на ''алатка '' преку која се истакнуваат во нешто. Сакаат да привлечат внимание и во краен случај да бидат сожалувани од страна на луѓето. Последново дека саакат да бидат сожалувани од околината, пријатели или колеги пример, никогаш не ми паднало на крај памет, се' до пред некој ден.
Кога другарка една моја(ако воопшто можам да ја наречам така) почна да лаже за ептен големи работи, како се труела со апчиња и бла бла, само за да привлече внимание и да биде сожалувана од луѓето.
Ова ми е еден навистина глупав начин да постигне нешто, и во никој случај не го оправдувам.

Што се однесува до мене, неможам да кажам дека сум безгрешна, затоа што никој не е безгрешен.
Имам лажено за некои работи, ама :!: само во случај кога сум била во некоја чкљ ситуација и сум била приморана да го направам тоа. Дали за мое добро, или добро за другите околу мене, небитно.

Што се однесува до прашањето дали ме фатиле во лага, ќе одговорам позитивно тука.
Да, ме фатиле. Работата беше нешто со моите дома за искачање, јас реков дека ќе бидат на едно друго место, а уствари бевме на друго место... Ама добро, не беше ништо сериозно.
Shame on me.

И за крај да не го тупам многу, ќе ви кажам само... Луѓе немојте да лажете, навика станува...
anabel-a

Жолто цветче

14592207
Мислења: 1307
Зачленет: 25 Авг 2011, 17:17
Локација: New York
Слика

Мислење 19 Јан 2012, 01:51

Па јас на пример лажам кога морам...кога подобро е да ја скријам вистината отоколку да ја кажам иако и ова ретко во последно го практикувам зошто лагата е лага каква и да е со позитивна намера или со негативна нема врска лага ии нормално не сакам да ме лажат
Ulata

Сино цветче

9138
Мислења: 369
Зачленет: 19 Апр 2011, 16:55
Локација: Во светот на бајките
Вистината е вистина дури кога никој не верува во неа
Лагата е лага дури и кога секој верува во неа

Мислење 19 Јан 2012, 02:06

Да,редовно го лажам мм кога ќе ме праша колку цигари испушив до моментот,а јас онака сложувам наивна фаца и трепкајќи му викам,едвај 7-8 немав време,цел ден работев дрн-дрн.... :lol: :wasntme:

А душичка,знае дека го лажам и јас знам дека он знае дека го лажам ,ама пустото бре,ако му кажам преку 25 цигари испушив(обично навечер оди овој муабет)ќе ми почне предавање за рак на плуќа,за астма,рак на грло......како предавање на медицински...
stetoskop

Сино цветче

382202
Мислења: 318
Зачленет: 11 Мај 2011, 15:31

Мислење 20 Јан 2012, 19:32

Нема човек што не излажал.Понекогаш тоа е неопходно за да не ги повредиме тие што ни значат,но луѓето најчесто го прават тоа за да ги прикријат своите грешки.Можеби ова што сега ќе го кажам ќе ви звучи чудно,но светот не би бил интересен доколку сите би биле искрени :D .
deedee0

Фем почетничка

11
Мислења: 22
Зачленет: 07 Јун 2011, 17:34

Мислење 28 Јан 2012, 09:36

јас обично не лажам ама како мала 2-3 оделение сум лажела сум сушела сега ко да ме мрзи да лажам а и не сакам да лажам
а најмногу од се мразам кога некој ме гледа во очи и ме лаже а настојува дека тоа што го кажува е вистина
Special.Someone

Зелено цветче

228173
Мислења: 518
Зачленет: 22 Авг 2011, 10:57
Локација: Far away from here...
Кога на љубовта ќе и дојде крајот, слабите тагуваат, енергичните брзо пронаоѓаат нова, а паметните веќе од одамна си имаат резерва.

Мислење 03 Фев 2012, 20:07

Не велам дека немам лажано...секој човек има кажано барем една лага! :) Конкретно јас за да се извлечам од некоја ситуација можам да лажам...ама тоа многу ретко. :$
awee

Сино цветче

6739
Мислења: 214
Зачленет: 06 Ное 2011, 13:39
Слика

Мислење 09 Фев 2012, 03:12

Ретко лажам а и кога за нешто ќе излажам абе воопшто не ме бива........не сум јас за тие работи одма ми се познава. Така ме воспитаа од мала а посебно татко ми секогаш велеше најмногу мразам лажење а поготово кога мало дете лажи. И така до ден денес пре ама преретко за нешто ќе излажам кога ``морам``да се извлечам за нешто, уфффф :$
ANGEL1

Сино цветче

3268
Мислења: 155
Зачленет: 21 Дек 2011, 23:44
Локација: Vo cetvrtata dimenzija na mojata fantazija
Слика
OSTAVETE TRAGA....NAJDLABOKIOT KOPNEZ NA COVEKOVOTO SRCE E POTREBATA DA ZIVEE ZA CEL POGOLEMA OD SEBE.

Мислење 09 Фев 2012, 15:57

Секој има излажано па и за мали и големи работи ама за кога ќе е многу сериозно не престанувам со зборување оти само една мала секунда се чувствува дали лажи или не. Ако ја имате гледано серијата "Lie to me" ќе знаете како се познава кога некој лажи. :)
Karamella

Бело цветче

1815
Мислења: 78
Зачленет: 31 Дек 2011, 19:50
Локација: Deep in the pain
Слика

Мислење 11 Фев 2012, 21:25

јас не лажам. јас ја кријам вистината :D :D :D
по малце :$ :lol:
s.a.n.y.a

Бело цветче

158
Мислења: 58
Зачленет: 22 Авг 2011, 13:52

Врати се на Психологија

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 3 гости

Site Meter