Јас несоница во летото интензивно имав секоја ноќ.
Како што ќе си легнам кај 12,1 часот, заспивав дури во 4,5 часот. Воопшто не ми беше пријатно чувството 4 ипол саати да дремеш, и да се вртиш во кревет секоја можна минута, барајќи погодно место за спиење, инадевајќи и молејќи се да заспиам... Барав многу совети на нет, некои од нив и ги применував ама ништо не ми помагаше. Мислам дека сето тоа ми беше на психичка база, од што бев напната цело време. Мислите ми летаа на милион страни... Де за школо размислував а на распуст бевме, де за друштво размислував, де за дома... За многу работи... И така главата ми пукаше се до 4,5 часот насабајле...
Сум пробувала и да се напијам чајче некое пред спиење или млеко.. Читав некаде дека миењето на нозе пред спиење е добро за несоницата и тоа го применував ама ефект нула имав од сето ова.
Исто така една другарка го имаше дома соновникот од Драгче дома, и на заднит страни пишуваше нешто за несоницата, па прочитав нешто и од таму ама ни тоа не ми помагаше..
И што ќе правам цела ноќ, земав креирав страна една бесплатно на нет, која што моментално ми е запустена... Прикачував слики по сајтови, се допишував со уште една инсомнијка како мене, моја другарка која исто неможеше да спие...
И така ми помина целото лето.. Кога дојде време за школо јас со недели неможев да се стабилизирам..
Неможев да заспијам повторно, ама некако почнав да имам навика да си легнам порано за да можам да станам насабајле.. Еве сега, повторно за распустов јас повторно имам несоница.. т.е не сум сигурна дали е несоница...