ТЕМА: Страв од магија и негативни особи

Мислење 28 Ное 2011, 13:53

Имам проблем веќе 7 години , луѓето кои што ги бие глас дека прават лоши работи и ако стапам во контакт со нив јас полудувам ,навика ми е ако ги измијам рацете мислам дека ќе го избришам нивното зло,во контакт со такви луѓе јас цела се перам мијам ,бањам ,мијам се наоколу,па и детето и мажот ,од секојдневно перење на патики ,телефони ,клучеви и се што е секојдневие,сум стигнала до степен на скренување,али се уште сум жива до кога не знам,а знам дека долго вака не терам.Проблемот ме прави нервозна ,напната ме одалечува од сите што ги сакам.За свои години изгледам постаро ,а сето тоа се должи од тие нервози.Значи 7 години се во прашање до сега никој и ништо не ми помогнало и мислам дека таква и ќе умрам затоа што ми е длабоко навлезено во психата.Мислам дека маж ми ќе ме остави затоа што сум нон стоп негативна ,ако он комуницирал со некој таков ,и сака после тоа да ми се доближи јас од бес полудувам и избувнува кавга тоа е 99,9% наше секојдневие ,никој не сака да живее со намќор,избегавам дружење да ми доаѓаат и да одам,ептен се однесувам изолирано .Иако сум свесна што правам јас немам сила да го искоренам тоа, јас едноставно збеснувам до фаза на кршење и тепање .Ве молам за совет и ако знам дека проблемот лежи во мојата глава како што вика мајка ми!
Okean

Фем почетничка

06
Мислења: 15
Зачленет: 25 Ное 2011, 13:42

Мислење 28 Ное 2011, 14:24

Значи ако можеш да помогнеш помогни ,ако не не одмагај,за празни муабети не си го троши времето,на никој не знаеш како му е додека не се ставиш во негова кожа ,можеби тебе ти е смешно,зашто ти личам на изрод ,а и можеби сум ,но јас ова го сматрам за сериозен проблем и се плашам!Некои работи во животот ги правиш иако ги знаеш последиците ,таа постапка ти е прашање без одговор!
Okean

Фем почетничка

06

Мислење 28 Ное 2011, 14:36

Навистина е глупо на овој начин да се шегувате,мислам жената само добронамерно побара совет,нема потреба од потсмевање.

Ова ми личи на некој вид на фобија и ако е фобија тогаш не е до толку страшно,мислам немаш некое психичко пореметување како што мислиш.

За почеток би те посоветувала да не мислиш на тоа или барем да пробаш да не мислиш.Едноставно секогаш кога ќе ти се појави такво чувство повторувај си дека се е во твојата глава.Не дозволувај овој проблем или фобија да те победи,да ти го уништи бракот или да се нервираш поради тоа.Фокусирај се на други работи,излегувај,запознавај нови луѓе.Немој да седиш затворена затоа што се повеќе ќе се замараш со тоа и ќе биде тешко.Не е крај на светот,не си луда туку само си замислуваш работи.

Ако пак не осетиш подобрување најдобро е да отидеш на разговор кај психолог,затоа што стручно лице ќе знае како да ти помогне.Нема ништо срамно во одењето на психолог а може многу да ти помогне.
Се надевам дека ќе ти стане подобро.
BlackSwan5

Жолто цветче

20602289
Мислења: 1869
Зачленет: 06 Јун 2011, 03:54
Локација: На Сантијаго Бернабе

Мислење 28 Ное 2011, 14:44

Не се потсмевам. Мене ми е глупаво кога некој има проблем од ваков калибар (да, очигледно огромен проблем е), да бара решение на форум. Во најмала рака е неодговорно, затоа што и семејството и е директно погодено од истиот.

Со терапија се лечи ова, не со киснење на нет.
Saya

Зелено цветче

3448642
Мислења: 982
Зачленет: 06 Јан 2011, 22:32
Локација: On a flaming bald eagle, surfing a majestic unicorn.
Слика

Мислење 28 Ное 2011, 14:50

Значи ако некој побара помош на форумов уште пред да праша можи и ќотек да добие .
Настрана д аги тргниме маѓиите и куп други страња но во кожата ли и сме па да знаеме како се чувствува ,колку и е тешко лесно е одма да се кажи дека е глупава дека е забегана , очигледно е многу потешко да се даде совет и да се помогне ....и уште ке се правиме некопи јаки цури по другите теми КОЛКУ се сакаме како фоумџики колку ни се мили некои Ф. колку сакаме да помогнеме АМА тоа само во ОДРЕДЕНИ теми не во сите ....во тие кај што треба да се помогни веднаш друго лице покажуваме .....
ines.h

Зелено цветче

1418929
Мислења: 518
Зачленет: 23 Авг 2011, 23:57
Локација: МАЛЦЕ ТАМУ,МАЛЦЕ ВАМУ
Слика

Мислење 28 Ное 2011, 14:55

Значи ништо нема да ти се случи ако не паничиш и не ги миеш рацете само за да ги тргнеш нивните зла (а чии уствари? имаш ли некој во близина на кого му се случило нешто слично од што ти се плашиш?мислам,од каде тој страв и таа непотребна паника?).
Мораш самата да пробаш да си помогнеш,немој да продолжуваш со тоа да переш патики и алишта секој ден само поради страв,и ќе видиш дека нема ништо да се случи.Погледни ги сите околу тебе,зарем и тие го прават тоа?Не,а сепак се нормални и не мислат дека постојат луѓе кои ќе им направат магија.
Зборувај со психолог,мислам дека многу ќе ти помогне за да го искорениш тој непотребен страв.

Скриен текст: покажи
Добро бе,ако некој има страв од било што или нешто што ги преминува границите на нормалното не треба да седи на интернет и да разговара за тоа? |(
Мора да е директ кај психијатар?Аман од вакви мудрувања низ форумов.
Не секоја тема е за иронија и сарказам.
Acerola

Сино цветче

361396
Мислења: 409
Зачленет: 29 Мај 2011, 18:16
Локација: Rio de Janeiro

Мислење 28 Ное 2011, 15:01

Јас до сега пишав 2 одговори ,ама ми ги нема не е битно.Ова почна да ми се случува после погрбот на дедо ми 2004 година ,светот ми беше под нозе само кога го родив детето,тоа траеше кратко,имам функција добра каде што ми поминале дипломатски кадри,во кои и психолози,на приватен разговор сме воделе разговори ,но сум добивала очекуван одговор.имам факултет,работам добра работа ,имам семејство,возам кола самостална сум си ,непијам кафе ,не пушам цигари,но ете имам некој порок како што си го викам јас ,ама за сите пороци има лек ,само за мојот изгледа не!
Okean

Фем почетничка

06

Мислење 28 Ное 2011, 15:03

Абе жено оди на психијатар!
А ти да пробаш да не ги мијеш рацете мислам(нормало декка ке ги измијеш) ама некако контра работи и немора секој ден да переш патики баш таа ден не пери и што ке се случи?Овде нема многу да најдеш помош затоа оди на лекар.
Okean напиша:Јас до сега пишав 2 одговори ,ама ми ги нема не е битно.Ова почна да ми се случува после погрбот на дедо ми 2004 година ,светот ми беше под нозе само кога го родив детето,тоа траеше кратко,имам функција добра каде што ми поминале дипломатски кадри,во кои и психолози,на приватен разговор сме воделе разговори ,но сум добивала очекуван одговор.имам факултет,работам добра работа ,имам семејство,возам кола самостална сум си ,непијам кафе ,не пушам цигари,но ете имам некој порок како што си го викам јас ,ама за сите пороци има лек ,само за мојот изгледа не!

А за каков пророк зборуваш :^) МИслам што те прогонува објасни малку :| Или пак јас не разбирам :lol:
Сори за двете мислења што ги пишав едно подруго
Последна редакција: RainBow на 29 Ное 2011, 00:02; редактирано вкупно 2 пати.
Причина: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето редактирај.
RiRii

Сино цветче

88
Мислења: 119
Зачленет: 14 Авг 2011, 14:32
Нема поголема радост за будала, од тоа да најде некој што е уште побудала од него
I LOVE CATS AND PITBUL DOGS THATS MY LIFE

http://data.whicdn.com/images/22414910/ ... _large.gif

Мислење 28 Ное 2011, 15:06

Moментот е што иако сите се направивте паметни и фини, на крај сите ја испративте девојката на психијатар. Тоа беше и мојот совет, само без филозофии. :)

Никој не ја нарече нити глупава, нити луда. Ама факт е дека има проблем, а освен ако некоја од вас го доживеала истото, па може да и даде совет како да го преброди тоа, не гледам друго решение освен тоа што и го советувавте сите - стручна помош.

И да, пасивно - агресивно обраќање is so last season.
Saya

Зелено цветче

3448642
Мислења: 982
Зачленет: 06 Јан 2011, 22:32
Локација: On a flaming bald eagle, surfing a majestic unicorn.
Слика

Мислење 28 Ное 2011, 15:13

Психијатар.

Без зафрканција. Сериозно е ова. Нарушување на психа и мир. Се чудам како си издржала толку време под стрес, али реагирај додека има време.
Lacrimosa

Жолто цветче

1816860
Мислења: 1417
Зачленет: 19 Јул 2010, 02:50

Врати се на Психологија

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 2 гости

Site Meter