ТЕМА: Страв од магија и негативни особи

Мислење 29 Ное 2011, 18:05

Kolku e narodov nas se posiromasen po los stanuva i se poodvraten,gleda vo drugi dvorovi i se mesa kaj so ne mu e rabota...malogragjanstvo kolku sto sakas,izobiluvaat so negativna energija i se zanimavaat so takvi gluposti ...
peperutka87

Сино цветче

115
Мислења: 122
Зачленет: 22 Јул 2011, 12:46
[b]I love my boyfriend[/b]

Мислење 05 Дек 2011, 12:38

Полека бе луѓе, се испотепавте за глупости! Некои велат постоеле магии, некои пак не веруваат во такво нешто, ама тоа ни најмалку не е повод за вака да се вреѓате и да докажувате кој е во „право“ (ако воопшто има такви). Факт е дека засега никој со сигурност не може да тврди дали стварно се работи за магии или па е некоја случајност за одредени несекојдневни и (засега) необјасниви настани.

Освен тоа, не е во ред што некои од Феминкиве (ај да не ве именувам) велите дека Океан погрешила што тука се обратила за совет. Па кој сте Вие на крај краева, па така да се понашате?! Не дај Боже да сте во таква ситуација, па не на форумов, којзнае каде не ќе се обратите за помош. Ако имате нешто да и кажете што стварно ќе и биде од корист кажете и, ако не никому ништо, барем не и одмагајте.

Океан, најискрено ти посакувам што поскоро да се ослободиш од овој ужас. Поздрав :)
Скриен текст: покажи
Да не се разбереме погрешно, немам ништо против никој овде, само сакам да се запази фер однос ;)
programerka

Фем почетничка

618
Мислења: 12
Зачленет: 26 Јул 2011, 03:47
To understand RECURSION, you must first understand RECURSION.

Мислење 05 Дек 2011, 13:28

Се согласувам со програмерка. Премногу напаѓате. еве и јас имам до некој степен такви стравови. Добро не е до толку да се мијам раце и све останато како Океан, но секој си е различен. Бидејки имам пропатено од магии ( за кои јас бев најголемиот скептик додека не ми се деси мене, ама тоа е веќе друга тема), и од такви негативни луѓе мене ми ствараат немир и сакам се поврзано со нив да тргнам од мојата околина и да ги тргнам и нив. Едноставно ми ја црпат позитивната енергија, ме полнат со негативна енергија.

А што се однесува до проблемот на Океан, и јас би ја посоветувала да си побара стручна помош. Нема ништо страшно ни срамно да побараш помош кога ти треба. Ајде само напред, за се има лек па и за твојот проблем.
nena2010

Жолто цветче

1390791
Мислења: 1673
Зачленет: 21 Дек 2010, 16:04
So when we meet as friends,my heart will break again
If that's how the story ends, then I can't understand....

Мислење 13 Дек 2011, 00:52

Мислам дека доколку не сакаш да побараш стручна помош, не мора... Само верувај во Бога и обиди се да ги отстраниш таквите негативни мисли од глава... Секој може да ти наштети, ако ти му дозволиш... Како помош во таквото справување би ти препорачала да ја прочиташ книгата можеш, ако веруваш дека можеш од Норман Винсент Пил...
Idealist-ka

Фем почетничка

210
Мислења: 6
Зачленет: 14 Ное 2011, 22:23

Мислење 13 Дек 2011, 11:01

Кажи ми го точниот наслов на книгата со целосно име на писателот и каде можам да ја најдам?!
Okean

Фем почетничка

06
Мислења: 15
Зачленет: 25 Ное 2011, 13:42

Мислење 13 Дек 2011, 20:23

Океан, немој да го губиш времето беспотребно. Си имаш семејство на кое си му потребна. Како детето да ти расте здраво кога гледа неправилен пример од тебе. Зарем и тоа утре после допир со другарчињата дома да се бања? Јас сум мајка на три деца, сопруга на прекрасен човек. Сите имаме помали и поголеми проблеми кои ги решаваме најдобро што можеме. Претежно проблемите си ги решавам сама, кога тоа не можам барам помош и совет од пријател, мајка, роднина, сестра, но никогаш од форум, барем не за вака голем проблем. Во моето долгогодишно семејно искуство, сум имала само еден проблем кој не знаев како да го решам, па побарав стручна помош. Се обратив кај др.Дијана Белевска, семеен психолог, универзитетски професор, која многу ми помогна, ми даде правилни совети кои ги послушав, и сега лесно се носам со проблемот. Веќе не е нерешлив и тежок, напротив. Сигурно си ја забележала по ТВ емисии. Има ординација во Лептокарија, лесно ќе и го најдеш бројот во именик. Јави и се, закажи состанок, барем направи го првиот чекор напред. Вработена си, имаш сигурно да одвоиш доволно за да платиш терапија. А вие драги мои форумовци, наместо да заклучувате дали има или нема црна магија, дали има жената ваква или онаква дијагноза, за почеток препорачајте и добар психолог.
Minka

Фем почетничка

54
Мислења: 11
Зачленет: 13 Јан 2010, 23:10

Мислење 13 Дек 2011, 20:31

Okean напиша:Кажи ми го точниот наслов на книгата со целосно име на писателот и каде можам да ја најдам?!

Мене не ми е јасно зашто не сакаш да одиш на психијатар?
maja8

Жолто цветче

956477
Мислења: 1920
Зачленет: 03 Јан 2010, 23:46

Мислење 05 Фев 2012, 00:41

Гледам дека овде има многу докторки,филозофи,психијатри и психолози.
Па мислам дека ваков форум нема никаде..Да да.Абе луѓе вие овде поставувате дијагнози?OCD и не знам уште што,фобии,паранои,па на крај ќе речете и шизофренија..Мислам да ви се обрати некоја личност со цел на решавање на сопствениот проблем,кој можеби и не за занемарување,вие место да дадете некој совет,некој стимул,некоја позитивност каде okean можеби ќе се разведри малку,вие самите себеси се претставувате како психијатри.Потполно се согласувам со Minka,со препораката која ја даде за Д-р Дијана Белевска,ја познавам и јас ми има и мене предавано и мислам дека може да помогне во решавање на проблемот.Сега да се вратам на проблемот кој го има okean.По смртен случај на нејзина блиска личност-дедо и,со кој можеби била мноогу поврзана,па по неговата загуба таа потполно се уништила самата себе.Да,била во ранливи години,кога добила и свое дете,па мислам дека сето тоа се поврзало и кај неа предизвикал еден таков пресврт,со вакви последици.Периодот е долг,стварно 7 години не се баш за потценување,но јас ќе ти речам okean дека и на работа,па и во продавница,па и на улица секаде ќе сретнеш негативни лица,но тие негативни лица не секогаш ти посакуваат лошо.Не мора да значи дека сите од твоето опкружување ти мислат лошо.Напротив ти си омажена ,имаш дете,имаш сопруг.Мислам дека овој проблем не е нерешлив,напротив само мислам дека не треба толку да му даваш значење,затоа што со самото значење што му го придаваш тој станува се поголем и понерешлив.Обиди се вака три дена да не мислиш на твојот проблем.Зафатисе и преокупирај се со обврските на твоето дете кое ги има во училиште.Обиди се да не переш три дена,да не пребришуваш работи и предмети.А четвртиот ден мислам дека ќе го нема твојот проблем.Good luck!!! :clap:
1234girl

Бело цветче

2192
Мислења: 57
Зачленет: 11 Дек 2011, 22:00

Врати се на Психологија

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 2 гости

Site Meter