ТЕМА: Грешките од минатото ги плаќаме денес

Мислење 28 Јул 2011, 16:10

Не е лесно да се заборави минатото...особено кога има последици и во сегашноста, кога има останато траги и е неминовно да се сеќаваме. :(
А општо познато е дека се се враќа, се се плаќа. Не смееме да ја заборавиме кармата. Ништо не останува така. Наше е да собереме сили и да не се вртиме назад, колку и да е тешко.
crazyinlove19

Жолто цветче

15021388
Мислења: 3095
Зачленет: 20 Мар 2011, 21:31
Локација: Far away.

Мислење 28 Сеп 2011, 13:05

Јас кога се фатив со мојот сегашен дечко,бев вљубена во друг.т.е. повредена ,и никако не можев да го заборавам.Тој се грижеше за мене ептен,ми подари многу љубов,но не можев да го засакам. :( Сфатив дека премногу ме засакува и по еден месец -тука имаа влијание и др.фактори,не е битно,му раскинав со образложение дека не ме заслужува мене да си најде подобра :worried: .Он рече дека само мене ме сака,но бидна.Така со него немав никаков контакт неколку месеци.Но,почнав да се каам зошто не му дадов шанса,на таков прекрасен човек,а патам за дебил :fubar: Почнав нон стоп да мислам на него.Еднаш му се јавив,а тој ладен беше кон мене-и реков батали.Почнав д го засакувам и да ми фали се она што правеше за мене.Се мразев многу :doh: После неколку месеци кога го видов,ми се пресекоа нозете,ми летаа пеперутчиња во стомак :inlove: и сфатив-дека навистина сум се вљубила во него.Оттогаш,откога сме заедно,секој ден се повеќе и повеќе го љубам!Навистина ми е мило што сфатив и што ја исправив грешката на време.Зошто да останев со дебилот по кој патев-уф,тешко мене :puke:
Затоа мислам дека некогаш кога ќе загубиме нешто,сфаќаме колку ни значи.Навистина е така.И некогаш треба да се голтне гордоста и да се бориме за она што е наше,да ја исправиме грешката,да не се каеме многу во иднината ;)
eli25

Зелено цветче

26853351
Мислења: 916
Зачленет: 19 Сеп 2010, 17:46
Локација: Under the same sky,dreaming the same dream.
What do I want to be in 5 years?
Happy.

Мислење 17 Окт 2011, 22:02

Јас искрено мислам дека одлепив луѓе.Гадново чувство не поминува и не поминува.И не,не е до виша сила,до мене е дефинитивно.Помина толку време,а јас уште неможам да престанам да зборам за него,да мислам на него...Незнам што ми се случува. :D
Bunny2

Сино цветче

4976
Мислења: 222
Зачленет: 26 Дек 2010, 02:51
Локација: Право,па лево (:
No one is to old for fairytales.

Мислење 19 Мај 2012, 22:47

ха!!!!!!!!!!!! истата ситуација и кај мене... затрескана во друг, не сфатив колку тој вреди, колку можам да сум среќна со него.. и на крај за да е поинтересно го искористив за одмазда, за да го заборавам другиот, но неуспешно.. го гледав како си оди од мојот живот, рамнодушна... но се се врти се се враќа.. после нецела година пак секој ден мислам на него.. и денес го видов после толку време, но немаше ни едно здраво, само погледи, но од негова страна ладни, ја немаше топлината во нив........ Е БАР ДА МОЖАМ ДА ГО ВРАТАМ ВРЕМЕВО, ехххххх....... ;(
unlucky

Сино цветче

41181
Мислења: 147
Зачленет: 16 Ное 2010, 22:39
Никогаш, не вели никогаш!

Мислење 21 Мај 2012, 13:08

Здраво девојки, би сакала со вас да споделам еден голем проблем. Ми се случи нешто многу страшно и сериозно..малку ми е глупо да ви кажам но морам бидејќи немам на кого друг... срам ми е да им кажам на другарките и се плашам дека ако им кажам ќе расакажат на сите.
Јас имам 19 години а пред 3 години ме силуваа, незнаев кој е тој и мислев дека никогаш нема да дознаам. Но, пред 7 месеци си фатив дечко, со него бевме многу блиски, излегувавме заедно, ме запозна со неговите родители и јас со моите...навистина бевме заљубени еден во друг. Се правевме заедно, се делевме само за спиење. Но пред 4 дена јас и тој правевме муабет, незнам како дојде до оваа тема но тој ми кажа дека пред 3 години во пијана состојба силувал девојка, ми кажа и на кое место .... јас бев запрепастена од неговите зборови, едноставно престанав да дишам... девојката која што тој ја силувал бев всушност јас! Таа вечер си отидов дома, и еве веќе 4 дена мојот телефон е исклучен, немаме никаков контакт .. тој ме бара дома но мојата мајка мисли дека тој ме изневерил бидејќи јас така и кажав .. таа му вели секогаш дека јас не сум дома и да престане да ме бара. Не му кажав ништо затоа што незнам како да му кажам!!!! Почнувам да го презирам!! Сакам да го убијам!! Помогнете ми, дајте ми совет!! :doh:
Krckalche1

Фем почетничка

00
Мислења: 2
Зачленет: 21 Мај 2012, 12:55

Мислење 21 Мај 2012, 13:13

Krckalche1 напиша:Здраво девојки, би сакала со вас да споделам еден голем проблем. Ми се случи нешто многу страшно и сериозно..малку ми е глупо да ви кажам но морам бидејќи немам на кого друг... срам ми е да им кажам на другарките и се плашам дека ако им кажам ќе расакажат на сите.
Јас имам 19 години а пред 3 години ме силуваа, незнаев кој е тој и мислев дека никогаш нема да дознаам. Но, пред 7 месеци си фатив дечко, со него бевме многу блиски, излегувавме заедно, ме запозна со неговите родители и јас со моите...навистина бевме заљубени еден во друг. Се правевме заедно, се делевме само за спиење. Но пред 4 дена јас и тој правевме муабет, незнам како дојде до оваа тема но тој ми кажа дека пред 3 години во пијана состојба силувал девојка, ми кажа и на кое место .... јас бев запрепастена од неговите зборови, едноставно престанав да дишам... девојката која што тој ја силував бев всушност јас! Таа вечер си отидов дома, и еве веќе 4 дена мојот телефон е исклучен, немаме никаков контакт .. тој ме бара дома но мојата мајка мисли дека тој ме изневерил бидејќи јас така и кажав .. таа му вели секогаш дека јас не сум дома и да престане да ме бара. Не му кажав ништо затоа што незнам како да му кажам!!!! Почнувам да го презирам!! Сакам да го убијам!! Помогнете ми, дајте ми совет!! :doh:

:o Леле не можам да замислам како ти било... Ако не ти е жал за него пријави го, нека ги трпи последиците. Мене ми е страв за тебе, да не се испијани пак и да не направи некоја глупост. Ако ти значи нешто и чувствуваш нешто кон него можеш по телефон да разговараш. Размисли си убаво :*
pupi.girl

Жолто цветче

846383
Мислења: 1939
Зачленет: 21 Јул 2011, 22:34
Локација: Monte Carlo

Мислење 21 Мај 2012, 13:37

Krckalche1 напиша:Здраво девојки, би сакала со вас да споделам еден голем проблем. Ми се случи нешто многу страшно и сериозно..малку ми е глупо да ви кажам но морам бидејќи немам на кого друг... срам ми е да им кажам на другарките и се плашам дека ако им кажам ќе расакажат на сите.
Јас имам 19 години а пред 3 години ме силуваа, незнаев кој е тој и мислев дека никогаш нема да дознаам. Но, пред 7 месеци си фатив дечко, со него бевме многу блиски, излегувавме заедно, ме запозна со неговите родители и јас со моите...навистина бевме заљубени еден во друг. Се правевме заедно, се делевме само за спиење. Но пред 4 дена јас и тој правевме муабет, незнам како дојде до оваа тема но тој ми кажа дека пред 3 години во пијана состојба силувал девојка, ми кажа и на кое место .... јас бев запрепастена од неговите зборови, едноставно престанав да дишам... девојката која што тој ја силувал бев всушност јас! Таа вечер си отидов дома, и еве веќе 4 дена мојот телефон е исклучен, немаме никаков контакт .. тој ме бара дома но мојата мајка мисли дека тој ме изневерил бидејќи јас така и кажав .. таа му вели секогаш дека јас не сум дома и да престане да ме бара. Не му кажав ништо затоа што незнам како да му кажам!!!! Почнувам да го презирам!! Сакам да го убијам!! Помогнете ми, дајте ми совет!! :doh:

ова ми личи на добар филм.
H.VAGA

Сино цветче

4571
Мислења: 152
Зачленет: 10 Апр 2012, 00:11

Мислење 21 Мај 2012, 13:46

Можам да претпоставам дека колку и да си го сакала сега не можеш да го смислиш или барем така е затоа што само што си разбрала дека ТОЈ Е ТОЈ всушност......можам да пробам да сватам колку ти е тешко и низ што се поминуваш во овие денови,но биди силна и присебна затоа што само така ќе можиш да го поминеш и ова затоа што претпоставувам дека ова што ти се случува сега те навраќа на тие денови кога сетоа тоа се случило ако тоа си успеала да го пребродиш (а си сигурно пошто веќе си влегла и во врска) значи ќе мозиш и ова само ти треба многу сила а верувам дека и ќе ја најдеш и би сакала да ја најдеш за да мозиш да продолжиш напред......не губи верба во животот затоа што никогаш не знаеме што не очекува.....само напред и со убави мисли низ живото понатаму се се средува само треба повеќе или помалце време.....а што се однесува до пријавувавњето што го спомна форумџиката пред мене незнам колку би вредело ако тогаш не ти било пријавено силувањето....ако пак било тогаш по DNK сигурно ќе можат и да го обвинат ама мислам дека тоа ќе биде уште една тешка работа која што ќе ја направиш или не.....него и вака и така на некој начин ќе го стаса казната дали било по пад на правото или по Божји пат сеедно е......многу ми е жал и се надевам дека нешто ќе помогне ова напишаново.....само напред и не губи верба во себе
Filiposka

Бело цветче

1265
Мислења: 56
Зачленет: 07 Дек 2009, 12:42
Не го прави тоа што не сакаш другите тебе да ти го прават!

Мислење 21 Мај 2012, 14:00

Тргни се од него засекогаш. Ова е голем шок и моментално сигурно си и повредена и гневна, ама најдобро ти е - да го заборавиш. Навистина е чудно како ви се вкрстиле патиштата на овој начин, меѓутоа твоето напушатње сфати го како негова најголема казна, бидејќи реално - никогаш нема да му простиш, дури и да имаш љубовни чувства во тебе, се‘ тоа ќе премине во презир и омраза...

И еден ден ќе си најдеш некој со кој љубовта ќе ти биде извор на среќа, а не на непријатни спомени и непростлива грешка.
Theodora

Жолто цветче

44603391
Мислења: 1427
Зачленет: 19 Јан 2011, 20:18
There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot.

Мислење 21 Мај 2012, 14:05

А како не си го препознала? Мислам, јас некој да ме силува, а дам у го забравам лицето не верувам дека е можно, а не верувам ни дека такво нешто се заборава. Башка и туку така не се признава на девојка ти дека си силувал некоја девојка. Тоа просто ми е нелогично.

Ајде, да речеме дека ова се случило, немаш многу што сега да направиш освен да прекинеш секаков контакт со него.
RainBow

Црвено цветче

6758937
Мислења: 9894
Зачленет: 03 Дек 2009, 16:27
"Таму каде што се љубиме никогаш не е ноќ..."

Врати се на Разделби

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 1 гостин

Site Meter