ТЕМА: Како да го заборавам?

Мислење 14 Авг 2011, 17:15

Ах убави 15 години и страдање за дечко на кој после 10 години можеби нема ни да се сеќаваш. Ама сфаќам, женските се склони кон балади слушање, тајно страдање, гушкање перници и плачење.
Не можеш да се заштитиш и никој не може да ти помогне да го заборавиш сега. Додека не си се изнаплачеш, додека не воздивнуваш секогаш кога ќе поминеш на некое место кое те потсеќа на него, додека не си најдеш нов кој ќе мислиш дека го сакаш најмногу и повеќе од претходниот, нема да го заборавиш тој по кој сега страдаш :)
Можеш само да си збориш со другарките колку ти е тешко, да си гледате на кафе (ако уште е популарно ова), да излегуваш да се дружиш. А јас ти посакувам побрзо да си најдеш нова симпатија :)

Жал ми е вака кога читам дека се мачат девојчињава :)
Aniche

Фем почетничка

146
Мислења: 34
Зачленет: 11 Авг 2011, 08:48
Локација: На земја

Мислење 14 Авг 2011, 18:04

chocholato напиша:Имам само 15 години,знам дека сеуште сум мала но се вљубив многу,прва љубов ми беше..се разделивме пред 4 месеци но јас сеуште не можам да го заборавам,постојано мислам на него,речиси се ме потсетува на него..кога раскинавме останавме во контакт но по неколку дена тој си најде друга и од тогаш престанавме со секаков конакт,јас го избришав и од фб и на улица не се познаваме ни едно здраво немаме ;( тој ме заборавил и сигурно ни една секунда не помислива на мене а јас по цел ден мислам на негоо,и сеа гледам многу се вљубил во таа девојка постојано се заедно..ве молам помогнете ми како да го заборавам..

ајде чоколатце имаш само 15 години..
колку такви ќе поминат низ твојот живот..ти давам највише 4 месеци и више он за тебе ќе биде било па прошло..
кажи си во себе јака сум а он е никој и ништо..недела две обиди се да не мислиш на него и не искачај на места кај што е он..најди си друга занимација коа ќе видиш дека забегуваш и за месец два нема да ти текне на него више ;)
feminamk

Сино цветче

1516
Мислења: 127
Зачленет: 12 Јул 2010, 18:04
Најдобро е вака кога љубам без да сакам..упс..изглеа се заљубив :$ :$

Мислење 15 Авг 2011, 19:10

Невозможно е да заборавиш некој што си го сакал премногу тоа е исто како да барам од својот мозок да се сеќава на некој што не сум го сретнала никогаш. Колку чувствата и времетраењето биле поинтензивни толку потешко паѓа се‘ во заборав. Постојат места кои асоцираат на него и кои ќе ти се во видно поле и упс ете ги спомените, песни кои се поврзани со спешл или и не баш такви моменти пак атак на спомени, храна и пијалоци кои будат асоцијации, заеднички познаници итн.

Не можеш да заборавиш, веројатно и по 10 и 20 год. кристално јасно ќе се сеќаваш на некои мигови, учиме како да продолжиме понатаму без него, без неговите повици за добро утро и добра ноќ, без неговата прегратка, без фантастичниот секс со него, без нашите кавги, без нашите среќни мигови и врвни разочарувања. Учиме само како да прифатиме дека таа личност не е и нема да е дел од нашиот живот повеќе и учиме како е пак да бидеш сингл и учење на понапредно ниво е да го урнеме кинескиот ѕид околу себе и дозволиме влез на нова личност во нашиот живот. Ова е бавна и макотрпна наука која некој и цел живот не ја совладува. Некои љубови и покрај несреќниот епилог се осудени на незаборав. Но, не мора да се осудиме на живот во осаменост, никој не заслужува таква жртва.
Theodora

Жолто цветче

44603391
Мислења: 1427
Зачленет: 19 Јан 2011, 20:18
There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot.

Мислење 12 Јан 2012, 00:57

Нова сум на сајтов и незнам дали овде треба да пишувам...Значи со дечко ми бев во врска 7 месеци...Потоа тој се смири со бившата му и еве векее една година се заедно..Со него не бев во никаков контак само на едно здраво и толку..Но сега последните 3 месеци тој постојано ми зборува..Значи во исто училиште учиме, заедно патуваме до училиштето и тој секогаш бара со мене да седии..Иии јас кога му кажав зошто го прави тоаа тој ми рече сакам да бидеме другари..Ноо тој постојано ми збори за нашето минато како сме биле заедно..Ии кога му се јавува женска му тој и вели ај не ме замари сега не можам да зборувам..И кога ке го прашам зошто така и кажа тој вели скарани сме она така си звони но не е така..Ии тој ми се јавува но со скриен број не со негов..А да кажам женска му учи во друг град..Стварно незнам што да правам..Ве молам помогнете шо да му кажам.. :sweat:
paletoOo

Фем почетничка

00
Мислења: 3
Зачленет: 12 Јан 2012, 00:45

Мислење 14 Јан 2012, 01:56

paletoOo напиша:Нова сум на сајтов и незнам дали овде треба да пишувам...Значи со дечко ми бев во врска 7 месеци...Потоа тој се смири со бившата му и еве векее една година се заедно..Со него не бев во никаков контак само на едно здраво и толку..Но сега последните 3 месеци тој постојано ми зборува..Значи во исто училиште учиме, заедно патуваме до училиштето и тој секогаш бара со мене да седии..Иии јас кога му кажав зошто го прави тоаа тој ми рече сакам да бидеме другари..Ноо тој постојано ми збори за нашето минато како сме биле заедно..Ии кога му се јавува женска му тој и вели ај не ме замари сега не можам да зборувам..И кога ке го прашам зошто така и кажа тој вели скарани сме она така си звони но не е така..Ии тој ми се јавува но со скриен број не со негов..А да кажам женска му учи во друг град..Стварно незнам што да правам..Ве молам помогнете шо да му кажам.. :sweat:

Пале,овде сме да си помагаме :) .Дечко ти,т.ест твојов бивши те оставил за бившата,така?И сега си игра топло-ладно со двете.Изгледа се презаситил од неа,па се стрчал кај тебе,да му паднеш на финтите демек сега тој увидува што изгубил.По тажното фациче твое заклучувам дека сеуште тој ти значи,но немој да попушташ,ќе бидеш повеќе повредена.Дај му знаење дека не си ти на кукла на конци па да те влече кога сака!И тоа незрело понашање,се ти докажува ,пред тебе така разговара со девојка му :fubar: .
Мој совет ти е да бидеш остра,груба со него,мотај го на малиот прст,покажи му дека со тебе нема да си игра :emo: .Не покажувај емоции пред него,прави се ладнокрвна ,за да испиташ зошто се навраќа на тебе,тоа е единствениот начин .А неговата девојка штом ве разделила,верувај дека пак може да ве раздели,иако е во друг град.Типчево сака забава во меѓувреме со тебе ,така ми изгледа мене.И секако,пиши што се случува :hai:
hermosa

Сино цветче

3335
Мислења: 159
Зачленет: 08 Дек 2011, 00:01
Vo ljubovta e verbata...

Мислење 15 Јан 2012, 00:54

hermosa напиша:
paletoOo напиша:Нова сум на сајтов и незнам дали овде треба да пишувам...Значи со дечко ми бев во врска 7 месеци...Потоа тој се смири со бившата му и еве векее една година се заедно..Со него не бев во никаков контак само на едно здраво и толку..Но сега последните 3 месеци тој постојано ми зборува..Значи во исто училиште учиме, заедно патуваме до училиштето и тој секогаш бара со мене да седии..Иии јас кога му кажав зошто го прави тоаа тој ми рече сакам да бидеме другари..Ноо тој постојано ми збори за нашето минато како сме биле заедно..Ии кога му се јавува женска му тој и вели ај не ме замари сега не можам да зборувам..И кога ке го прашам зошто така и кажа тој вели скарани сме она така си звони но не е така..Ии тој ми се јавува но со скриен број не со негов..А да кажам женска му учи во друг град..Стварно незнам што да правам..Ве молам помогнете шо да му кажам.. :sweat:

Пале,овде сме да си помагаме :) .Дечко ти,т.ест твојов бивши те оставил за бившата,така?И сега си игра топло-ладно со двете.Изгледа се презаситил од неа,па се стрчал кај тебе,да му паднеш на финтите демек сега тој увидува што изгубил.По тажното фациче твое заклучувам дека сеуште тој ти значи,но немој да попушташ,ќе бидеш повеќе повредена.Дај му знаење дека не си ти на кукла на конци па да те влече кога сака!И тоа незрело понашање,се ти докажува ,пред тебе така разговара со девојка му :fubar: .
Мој совет ти е да бидеш остра,груба со него,мотај го на малиот прст,покажи му дека со тебе нема да си игра :emo: .Не покажувај емоции пред него,прави се ладнокрвна ,за да испиташ зошто се навраќа на тебе,тоа е единствениот начин .А неговата девојка штом ве разделила,верувај дека пак може да ве раздели,иако е во друг град.Типчево сака забава во меѓувреме со тебе ,така ми изгледа мене.И секако,пиши што се случува :hai:

Ти благодарам многу..Да сеуште имам члуства спрема него..Таман ке помислам го заборавив еве го пак ке ме побара..Како да сака јас да страдам и да плачам а тој да се смее на моите солзи..:( Се обидувам да бидам ладна спрема него но тој ми вели зошто да не сме другари, значи упорен ее ств незнам што сака..Ги видов вчераа во град и таа кога ме виде збесна затоа што тој ми кажа здраво таа почна да плаче да вика по мене, и по него..А тој не се замара пали цигара, таа му залепи шлаканица и тој мн се изнервира и кога ја залепи таа право седна на клупа..:) А несакам да бидам со него затоа што знам дека пак ке плачам и страдам, ама тој намерно ми го прави тоаа..Значи ми доага да му кажам во лице те сакам ама те молам повеке не ме замарај остави ме да те заборавам..Ме мачии..Сепак многу ти балгодарам на совето
paletoOo

Фем почетничка

00
Мислења: 3
Зачленет: 12 Јан 2012, 00:45

Мислење 19 Јан 2012, 01:13

:)
Прикачени фајлови
tumblr_luligakr1w1qjnt7yo1_500.jpg
tumblr_luligakr1w1qjnt7yo1_500.jpg (22.11 KiB) Разгледано 110 пати
Bunny2

Сино цветче

4976
Мислења: 222
Зачленет: 26 Дек 2010, 02:51
Локација: Право,па лево (:
No one is to old for fairytales.

Мислење 10 Фев 2012, 20:37

Zdravo na site,ve molam za pomos,imam seriozen problem,so devojkami postojano se karame,se skaravme pred 2 dena i se nemame slusnato,sinoka me izneveri so nekoj tip od sk,bese tamu nagosti,denes doznav,se mi razskazaa kako bilo,sto se slucilo,a jas,studiram vo Bugarija i od doma sum mnogu daleku,postojano mislev deka prave nekoj matni raboti,ama se tesev si vikam,ne e takva,postojano ucam za ispiti,da moze pobrzo doma da si dojdam,da bideme zaedno i sega me zafrkna mnogu jako.Ve molam za pomos zenski,vi ste mi potrebni za sovet.
stefan..c

Фем почетничка

13
Мислења: 9
Зачленет: 06 Фев 2012, 18:50

Мислење 11 Фев 2012, 20:20

stefan..c напиша:Zdravo na site,ve molam za pomos,imam seriozen problem,so devojkami postojano se karame,se skaravme pred 2 dena i se nemame slusnato,sinoka me izneveri so nekoj tip od sk,bese tamu nagosti,denes doznav,se mi razskazaa kako bilo,sto se slucilo,a jas,studiram vo Bugarija i od doma sum mnogu daleku,postojano mislev deka prave nekoj matni raboti,ama se tesev si vikam,ne e takva,postojano ucam za ispiti,da moze pobrzo doma da si dojdam,da bideme zaedno i sega me zafrkna mnogu jako.Ve molam za pomos zenski,vi ste mi potrebni za sovet.

После се ова што го напиша мислам дека и сам го знаеш одговорот.Зошто би останал со неа кога те изневерила???Ти најдобро си знаеш каква е она навистина,дали е способна за нешто такво??И мој совет прво добро провери ја информацијата дека те изварала ,да не е само обид да ве разделат???Ти посакувам се најдобро :)
tessi

Сино цветче

11883
Мислења: 278
Зачленет: 10 Фев 2012, 20:44

Мислење 19 Фев 2012, 13:29

едноставно ке отидеш некаде сама нема да мислеш на него
потоа кога ке си дојдеш ке си најдеш нов и во него ке се вљубиш
тајната е во трпението
s.t.e.f.a.n.j.a

Сино цветче

3813
Мислења: 366
Зачленет: 04 Јан 2012, 22:06
Локација: Во дневната на креветот
ЕДНА МИНУТА ТАГА ТИ ОДЗЕНА 60 СЕКУНДИ СРЕЌА

Врати се на Разделби

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 1 гостин

Site Meter