ТЕМА: Не знам што се случува и како да продолжам

Мислење 17 Окт 2011, 16:19

Велиш не си знаела да се понашаш?
И зошто не се потрудиш ти едноставно,да му дадеш повод да те сака и да не правиш константно грешки...
Ама сепак,очигледно е дека дечково прави будала од тебе,а ти кривицата ја бараш во себе и никој друг.
Не си ти крива бре! Да те сакал он нема да трчи по првата сукња која ќе ја виде,ќе се потруди за вашата љубов и ќе ти каже дека му значиш.
Не ти велам да заборавиш на него,ама те молам,барем процени го што можеш подобро.
JoxyTheFreak

Зелено цветче

28532339
Мислења: 525
Зачленет: 10 Јун 2011, 11:38
Локација: Во свој филм...
Лукот лече се,само простотилок не...

Мислење 01 Ное 2011, 11:55

Eeva напиша:Девојкии...ве молам помагајтеее ...се уништувам од тага... одев со еден дечко година ипол..и раскинувавме многупати..тој секогаш ми даваше шанси,бидејќи навистина признавам дека не заев да се понашам како требаше...раскинавме во јули....јас тогаш дознав дека ме изневерил со 2.......го мразеев..не сакав ни да го спомнам..иако многу ми беше тешко..тој одеше на одмор..јас не..умирав секој ден..и еден ден тој ме изненади ми се јави,ми призна се и ми кажа дека многу му фалам...и ми се извинуваше и плачеше..се видовме..сфатив дека премногу го сакам а и тој мене...ап решив да му простам...останавме заедно но подоцна нашите кавги пак продолжија...и еден ден многу се скаравме ,пак поради мене и тој ми рече готово крај и уште истата вечер одеше со друга девојка...јас па му вртев го молев..тој не сакаше ништо да слушне...еве помина 1 недела слушам дека оди со една девојка..и мислам дека ке стане сериозно...и страв ми е да не се вљуби во неа..а знам дека се уште постои некој жар кај него за мене..и пак би му опростила..а знам дека не треба...за него се би дала...и незнам дали јас да му врата да бидам со друг дечко..за да види како е...што да сторам ..ве молам помогнете..срушена сум од тага...

Чекај чекај сега викаш си го молела да ти прости, сега викаш ќе му простиш?! Прво немој никогаш да го молиш! Покажуаш само колку не се почитуваш сама себе, и колку се би направила да ти се врати, а така сигурно нема да ти се врати. Покажи малку гордост и покажи дека си вредна да ти се врати, а ако ти се врати тогаш смени се ако не сакаш да го изгубиш... Ако не ти се врати немаш причина да паѓаш во депресија и да тагуваш пошто само ќе си го изгубиш времето за џабе.
Nika666

Сино цветче

167124
Мислења: 277
Зачленет: 17 Фев 2011, 22:07
Локација: Far away!!

Мислење 01 Ное 2011, 14:04

Чекај малку девојче .Си му простила толку неверства :o .А не ли си свесна дека тој веќе си нашол нова жртва и не мислел никогаш како се чувствуваш ти...Плачел :@ Па и јас можам да плачам бре ,па тоа не значи дека се каам!На такви емотивни уцени не паѓај!!!А верувај ми дека тој никогаш нема да се заљуби,затоа што си е курвар,убаво читај курвар.Не да те навредам ама по ова што го опишуваш он ми лиќи на личност без чувства и совест.
NATALIJA89

Сино цветче

3527
Мислења: 142
Зачленет: 30 Окт 2011, 17:14
Локација: Монако

Мислење 01 Ное 2011, 15:28

Nika666 напиша:
Eeva напиша:Девојкии...ве молам помагајтеее ...се уништувам од тага... одев со еден дечко година ипол..и раскинувавме многупати..тој секогаш ми даваше шанси,бидејќи навистина признавам дека не заев да се понашам како требаше...раскинавме во јули....јас тогаш дознав дека ме изневерил со 2.......го мразеев..не сакав ни да го спомнам..иако многу ми беше тешко..тој одеше на одмор..јас не..умирав секој ден..и еден ден тој ме изненади ми се јави,ми призна се и ми кажа дека многу му фалам...и ми се извинуваше и плачеше..се видовме..сфатив дека премногу го сакам а и тој мене...ап решив да му простам...останавме заедно но подоцна нашите кавги пак продолжија...и еден ден многу се скаравме ,пак поради мене и тој ми рече готово крај и уште истата вечер одеше со друга девојка...јас па му вртев го молев..тој не сакаше ништо да слушне...еве помина 1 недела слушам дека оди со една девојка..и мислам дека ке стане сериозно...и страв ми е да не се вљуби во неа..а знам дека се уште постои некој жар кај него за мене..и пак би му опростила..а знам дека не треба...за него се би дала...и незнам дали јас да му врата да бидам со друг дечко..за да види како е...што да сторам ..ве молам помогнете..срушена сум од тага...

Си му простила 2 неверства и сега пак ти го молиш ? Зарем ти немаш свое ЈАС ? Не треба да се понижуваш толку за некој што уште првиот ден по раскинувањето те заменил со друга. Ако тој решил да оди понатаму со својот живот и да си игра со други девојки како со тебе што го направил тоа треба и ти да продолжиш напред. Тој можеби ќе се врати кај тебе(со неколку лажни солзи) па кога ќе нема каде да оди, затоа што знае дека ти пак ќе му простиш, но не треба да паѓаш на негово ниво и да дозволуваш да те измами со неколку солзи. Пробај да го заборавиш. :)
Butterfly15

Зелено цветче

1124687
Мислења: 795
Зачленет: 24 Јун 2010, 18:21
Локација: In seventh heaven .. (:
Слика

Мислење 02 Ное 2011, 17:40

Ева а да ја ставиш целава оваа збрка малку на пауза и најдеш време за себе. Гледано од страна оваа ваша релација нема никаква иднина. Не сакам да те разочарам ама очигледно на дечкоти ич не му е гајле за тебе. Плачел, а те изневерува. Да не плаче и тогаш случајно. Абе ајде, не му паѓај на финтите. И место да се рушиш за него, пробај да си уживаш без него. Можеби е тешко на почетокот, но со време ќе сватиш дека си ја направила направила најдобрата одлука за себе. :*
macence85

Жолто цветче

644591
Мислења: 1084
Зачленет: 30 Авг 2010, 15:35
Слика Насмевни се, утре ќе те нема Слика

Врати се на Разделби

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 1 гостин

Site Meter