ТЕМА: Постојат ли вистински пријатели?

Мислење 14 Ное 2011, 02:11

според мене да постојат вистински пријатели но во мал број се тие се се сведува на економски план од тука иде завидлукот оговарања и губење на пријатели значи се се врти околу тоа поминати се тие времиња кога имало вистински пријатели другари кога сите околу тебе биле добронамерни и со убава мисла самиот систем не прави такви никакви какви што сме :D
reddevill

Бело цветче

1588
Мислења: 84
Зачленет: 28 Сеп 2011, 23:56

Мислење 14 Ное 2011, 20:48

Од мое искуство, имам заклучено дека вистинско пријателство може да постои, но е многу ретко.
Имав прекрасно пријателство кое траеше од детството, но подоцна со самото растење и созревање се изменивме и повеќе не можевме да се сложуваме. За разлика од периодот кога бевме деца и сите бевме исти, откако пораснавме, јас и другарка ми повеќе не можевме да се сложуваме околу одредени работи и поради тоа почнавме често да се караме. И тука пукна пријателството. Едноставно не бевме на иста фрекфенција. Потоа стекнав, обновив и продолжив многу пријателства. Некои од нив прекинаа, но некои до ден денес постојат. Една од моите другарки ми е посебно драга и она што меѓу нас постои е цврсто и искрено пријателство. Без никаква задна намера и корист.

Вистинско пријателство може да постои. И само затоа што е тешко да се најде, не значи дека треба да престанеме да веруваме во него :)
AnaKarenina

Жолто цветче

39163137
Мислења: 1185
Зачленет: 06 Окт 2011, 22:16
Локација: Скопје
Слика

Мислење 26 Дек 2011, 16:08

Не. Во мој случај, антисоцијална сум. Многу ме повредиле, многу сум верувала и сум била наивна, па сета таа надеж и радост околу пријателството, со тек на време, едноставно исчезнала.
The.Complicated

Сино цветче

7323
Мислења: 253
Зачленет: 03 Авг 2010, 00:16
Локација: охрид (:
Првата љубов е како првиот снег - Ретко некогаш останува.
Слика

Мислење 26 Дек 2011, 16:25

Според мене постојат. Доколку го сретнеш како мал и поминете години заедно ке сватиш дека пости. Со мојата најдобра другарка сум веке 13 години и пред некое време сватив дека таа е најдоброто нешто што сум го сретнала во мојот живот. Зошто толку касно сватив? Затоа што избивав љубомора кога таа ке се сретнеше со некоја нејзина пријателка, сето тоа од страв да не ја изгубам, тоа беше пред едно 4 години, а сега смеам на тоа :). Овој роденден како поклон однеа го добив нејзниот дневник. Колку само се смеам додека го читам и тоа кои се ми биле симпатии(денешни наркомани) и неа исто :)
Sramezlivoto

Сино цветче

4418
Мислења: 171
Зачленет: 01 Јун 2011, 01:15
Локација: Lonelyland, el dorado
Слика

Мислење 29 Дек 2011, 03:28

Искрено верувам во вистински пријатели затоа што имам прекрасна другарка со која се познаваме околу 10 години и досега збор настрана си немаме речено, за ништо си немаме замерено а камо ли да се скараме, напротив, не само што скоро за се иамаме 99.9% исти сфаќања и одлично се сложуваме, но морам да кажам дека сне биле огромна поддршка една на друга и во најтешките мигови во животот. Дури мислам дека таа многу повеќе ми била поткрепа и беше секој пат со мене да ме теши кога ми беше дефинитивно најтешко во животот, за ситуации кои беа најтажни и за кои немаше лек, кога срцето ми се параше од болка ТАА секогаш беше со мене , и сеуште е ! Искрено ја ценам и почитувам и ја сакам многу. Господ како да ми прати сестра... :inlove:
ANGEL1

Сино цветче

3268
Мислења: 155
Зачленет: 21 Дек 2011, 23:44
Локација: Vo cetvrtata dimenzija na mojata fantazija
Слика
OSTAVETE TRAGA....NAJDLABOKIOT KOPNEZ NA COVEKOVOTO SRCE E POTREBATA DA ZIVEE ZA CEL POGOLEMA OD SEBE.

Врати се на Разделби

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 1 гостин

Site Meter