ТЕМА: Cheese cake

Мислење 03 Фев 2012, 23:33

Cheese cake е еден од моите омилени колачи. Еве тоа е рецепт http://kuhinjarecepti.com/2012/01/ciz-kejk/
Mila77

Фем почетничка

00
Мислења: 1
Зачленет: 03 Фев 2012, 23:28

Мислење 06 Фев 2012, 12:38

Јас го правев со несолена урда, ама воопшто не ми се допаѓа, а ни на другите кои го пробаа. Среќа направив пола доза.
Следниот пат само маскрапоне - скапо, ама вкусно.
Ariel

Жолто цветче

1843752
Мислења: 2220
Зачленет: 07 Дек 2009, 01:23
Локација: Малку појужно од таму каде што би сакала да бидам!

Мислење 06 Фев 2012, 13:23

Во најскоро можно време ќе го направам по овој рецепт, го меркам одамна.
Плус, според обликот и изгледот некако најблиску ми е до оригиналниот чизкејк.
http://sitnoseckano.blogspot.com/2009/1 ... ecake.html
Trendafilka

Жолто цветче

123716655
Мислења: 4473
Зачленет: 28 Дек 2009, 16:12
Локација: Barcelona or Nice... someday
Don't Trust Anything That Bleeds for Five Days and Doesn't Die . . .
Што е убав овој свет - онде го*но овде цвет.
Слика

Мислење 06 Фев 2012, 13:53

^^И јас ќе го пробам ова. Има на блогов добри рецепти. Туку, Ариел, не мора само со маскарпоне, може и со било какво крем сирење, само да не е многу солено :)
Annath

Жолто цветче

22233515
Мислења: 3548
Зачленет: 09 Јан 2010, 17:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Мислење 22 Фев 2012, 13:49

Мојот ЧизКејк изгледа вака:
Подлога: 600 гр. мелени бисквити се мешаат со една коцка маргарин и се додава малку фанта за да може убаво да се оформи ,,тестото,, за подлогата.
Фил: Во еден сад се мати со миксер 1л. хопла со 200 гр. шеќер во прав.Во друг сад се мати 1/2 кг. кајмак(по можност шабачки, има паковања од по 250гр.) и потоа се додава на хоплата.
Прелив: 600 гр. овошје по желба (вишни, капини, малини, јагоди...), 10 лажици шеќер и две кесички желатин.
На подлогата се става филот, а преливот се става откако ќе исечете парче,на парчето.
Формата на ЧизКејкот според мене најдобро е да биде правоаголна,бидеќи така најлесно се сече.
Многу е лесен рецептов за правење и брзо се прави, проблемот е да дочекате да не пробате додека убаво не се олади :Р
Obu

Фем почетничка

05
Мислења: 21
Зачленет: 30 Мај 2011, 22:04

Мислење 23 Фев 2012, 20:17

Леле, многу сакам да си направам. Имам пробано два пати да направам, ама некако не можев да најдам несолено крем сирење, па затоа ставав по многу малку, и идеше како само со слатка павлака да е правено. Не дека не беше вкусно, ама сепак, чизкејк си е чизкејк. Кога бев во Англија беше многу евтино, по една фунта (околу 75 ден) беше да си купиш замрзната чизкејк од супермаркет, имаше секакви вкусови, и четири порции излегуваа од неа, кога јадев како во рајот се осеќав, до толку беше убава :) Ај кажете кое крем сирење најчесто го купувате за чизкејк, да не згрешам пак :)
jacqueline.s

Бело цветче

218
Мислења: 58
Зачленет: 15 Фев 2012, 16:58
Слика

Мислење 25 Фев 2012, 16:53

jacqueline.s напиша:Леле, многу сакам да си направам. Имам пробано два пати да направам, ама некако не можев да најдам несолено крем сирење, па затоа ставав по многу малку, и идеше како само со слатка павлака да е правено. Не дека не беше вкусно, ама сепак, чизкејк си е чизкејк. Кога бев во Англија беше многу евтино, по една фунта (околу 75 ден) беше да си купиш замрзната чизкејк од супермаркет, имаше секакви вкусови, и четири порции излегуваа од неа, кога јадев како во рајот се осеќав, до толку беше убава :) Ај кажете кое крем сирење најчесто го купувате за чизкејк, да не згрешам пак :)

Пишав горе, јас користам кајмак шабачки има паковања по 250 гр.
Obu

Фем почетничка

05
Мислења: 21
Зачленет: 30 Мај 2011, 22:04

Врати се на Рецепти

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 3 гости

Site Meter