Hopeful напиша:Сакам да ви кажам еден рецепт за чоколадо со ориз, многу е лесен и одма се прави, а и многу е вкусно![]()
Чоколадо со ориз
Потребно: 2 чоколади за готвење, 1 пакетче оризови снегулки и еурокрем ( 400-500г)
Подготовка:
Во тенџере на пареа или тивок оган се ставаат 6 лажици масло, се додаваат чоколадите искршени на парчиња и се топат, па се додава еурокремот и откако се ќе се стопи се трга настрана и му се додаваат оризовитре снегулки и се меша со лажица за да се соединат.
Може да се направи како топчиња или други форми или пак да се стави во правоаголен сад и да добие форма на чоколадо.
Добар апетит!

bumbi напиша:Znae li nekoj recept kako se pravat muffins (mislam amerikanski kolaci se), bi sakala da gi probam sekogas mi izgledaat mn vkusno na televizijapa da vidam dali navistina e taka
![]()

Jас одма ги ставам и досега не се има случено да се стопат, а и во мојот не пишуваше дали одма треба или потоа. Sorry што пишам по подолго времеsesilija напиша:Hopeful напиша:Сакам да ви кажам еден рецепт за чоколадо со ориз, многу е лесен и одма се прави, а и многу е вкусно![]()
Чоколадо со ориз
Потребно: 2 чоколади за готвење, 1 пакетче оризови снегулки и еурокрем ( 400-500г)
Подготовка:
Во тенџере на пареа или тивок оган се ставаат 6 лажици масло, се додаваат чоколадите искршени на парчиња и се топат, па се додава еурокремот и откако се ќе се стопи се трга настрана и му се додаваат оризовитре снегулки и се меша со лажица за да се соединат.
Може да се направи како топчиња или други форми или пак да се стави во правоаголен сад и да добие форма на чоколадо.
Добар апетит!
Хоупфул го знам благово и многу ме бендисува. Ама имам еден проблем![]()
Еднаш решив да го правам рецептов и баш како што викаш ти- ги растопив чоколадите, го ставив еурокремот и после оризовите снегулки и погоди штоми се изгубија во смесата
, абе се стопија буквално ги снема
![]()
и после така го јадевме чоколадо со стопен ориз![]()
![]()
Сакам да те прашам дали веднаш ги ставаш снегулките или чекаш чоколадната смеса да се олади? Гледам тоа го немаш пишано во рецептот, а не пишуваше ниту во мојот- изгледа се подразбирало, а?

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 8 гости