Пробајте во меленото месо да додадете чубрица- ја има и во маркетите пакувана, а и по пазарите- преубав вкус му дава на месото.
Еве како изгледа, на оригано потсеќа по изглед, ама вкусот и е каде-каде поубав, јас веќе не користам оригано, целосно го заменив со неа.
А меленото месо е поубаво доколку и кромидот е мелен и размешан внатре- така што можете кога одите во месара да си однесете кромид и да кажете да ви го смелат заедно со месото

.
Јас кога правам ќофтиња ставам мелено месо (обично е мешано свинско со телешко, повкусно ми е такво) и ставам вагета, сол, чубрица, и едно јајце и брашно ептен малку за ја апсорбира влажноста од јајцето и така ги пржам и превкусни се, нема човек што не ги бендисал
А во друга варијанта, можете да си направите ролат со мелено месо- многу е декоративен, или пак тестенини со мелено месо и печурки.
Маја, ако не јадеш месо во друга верзија, а сакаш да јадеш некои манџи- прави ги со мелено- само нема да го динсташ како другото месо што не е мелено, туку ќе го пропржиш со кромид и ќе ги додадеш состојките за манџата