ТЕМА: Што му готвите на саканиот?

Мислење 06 Фев 2012, 12:35

Овој мојов многу сака зелка со свинско и кока кола. Јас па ич не сакам зелка, и на крај памет не ми паѓа да зготвам, и прв пат му зготвив после 5-6 години заеднички живот. Се стопи од среќа, а јас се унезгодив што до тогаш му немав зготвено нешто што толку го сака, а многу е лесно за правење :D
Ariel

Жолто цветче

1843752
Мислења: 2220
Зачленет: 07 Дек 2009, 01:23
Локација: Малку појужно од таму каде што би сакала да бидам!

Мислење 10 Мар 2012, 02:48

Кога сме сами некаде, најчесто му правам пица, полнети печурки со кашкавал, ориз со салатка, пржени компирчиња со салатка, и обавезно цеден сок, без тоа не може.
Многу не знам да готвам, но тоа што го знам го правам со мерак, посебно зошто знам дека ќе му се израдува. Инаку искрено по готвењето повеќе е он, а слаб е како соленка. Јас да си готвам толку многу, и толку вкусно како него, ќе треба вратата со маргарин да ја мачкаат за да ме протнат низ неа.
Обожава да ги зачинува јадењата со кари или копар. Превкусно. Неговите шпагети се најубави, салатите кои ги прави мх мх мх, не јадев месо, со него пројадов малце :lol: . Така да ние си ја имаме наредено, он ќе готви јас ќе чистам :)
Peperutka90

Зелено цветче

979597
Мислења: 848
Зачленет: 21 Мар 2010, 00:36
Локација: somewhere on the planet Earth
Act like a LADY, think like a BOSS

Мислење 10 Мар 2012, 04:01

Не бев нешто по готвењето, па си знаевме да си седнеме негде на ручек, вечера или да си нарачаме за дома.
Е сега кога почнав да експериментирам во кујна, него го нема. Ама му држам онлајн часови и сам си готви. Срце тоа, само поставува прашања :D
Омлет со кашкавал му е нешто најомилено. А бе да може секој ден ќе јаде. Пилешко и тестенини со некој сос, летна манџичка со зеленчук и јајца, компирчиња печени, варен ориз. Пица, пица-лепчиња и тост (без сувомеснато).
Мераклија си е и на благо, редовно го изненадував со колачиња од слаткарница или направени од мама, а најомилени му се моите палачинки со бел, ванила фил и слатко од јагоди.
Нареден пат кога ќе дојде, здравје Боже, ќе го пречекам со богата трпеза. :inlove:
Sweety-Tweety

Зелено цветче

364266
Мислења: 870
Зачленет: 17 Дек 2009, 14:57
Слика
“Love doesn’t make the world go round; love is what makes the ride worthwhile.”- E. Browning

Мислење 10 Мар 2012, 16:46

Па бидејќи знам повеќе работи да готвам му готвам тоа што сака. Знам повеќе пати кога сум била кај него дома и кога не е неговата мајка таму, а треба нешто да се направи за ручек тогаш јас ја преземам улогата на домаќинка и искрено правам и за нас но и за нив :)
Mrs.Cuper

Жолто цветче

445395
Мислења: 1240
Зачленет: 10 Авг 2011, 00:39
Локација: Дизниленд
WOULD YOU DESTROY SOMETHING PERFECT IN ORDER TO MAKE IT BEAUTIFUL?

Врати се на Рецепти

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 3 гости

Site Meter