Верувам дека сите сте се запрашале, Што ако...? Па еве можност да се запрашаме и јавно, што ако...? Еве јас ќе почнам.... Што ако не се родев, каков ќе беше светов без мене, подобар?
Што ако не живеев во Македонија? Морам да кажам имам размислувано баш на ова, и заклучив дека имаме милион прашања кои започнуваат на Што ако, ама кој ќе ни даде одговор ?
Што ако е навистина во 2012 крајот на светот? Што ќе биде со моите планови? Да знам дека навистина е така да почнам уште сега да уживам и да не берам галје за ништо, а?
Што ако не се случеше тоа што се случи?,а не требаше да се случи, кој знае колку ќе беше се поинаку ама си викам требало така да биде.
Што ако не запознаев луѓе кои што биле негативни,каков ли ќе беше животот? Сигурно поубав,по опуштен,но тие луѓе ме научија каква не треба да бидам кон другите,ми беа учители за можеби животните прашања зошто постојат лоши,а зошто добри луѓе.Одговорот се наоѓа секаде,само треба да се увиди во лошото и во доброто,да се набљудува,понекогаш човек треба да се направи дека е глуп и дека ништо незнае,кога ќе го прашаат нешто,бидејки само така ќе научи.Потоа ми се појавуваат и други прашања,некогаш ги има многу,некогаш малку,пример зошто некои луѓе мразат животни,ги малтретираат,едноставно затоа што можеби и самите не се сакаат себе си,а најмалце другите луѓе; зошто има војни во светов,зошто луѓето убиваат луѓе/животни,зошто се чаталат некои земји во светов со своето оружје,со цел да покажат колку се јаки,егото станало енормно,качено на пиедестал и си брка работа;што ако беа сите сиромашни,каков ли ќе беше светов,веројатно немаше да биде каков што е сега; што ако внимава целиот свет на природата,на климата,на својот однос кон неа,веројатно немаше да има поместена клима,место во лето да е топло,тоа е ладно,да не споменувам и др. работи.Меѓутоа таков е животот каков што е,однапред скроен,понекогаш од нас самите,па некои работи неможат да се сменат и си остануваме на прашањето - што ако,некогаш со одговор,а некогаш не,па останува нерешено,што ако го знаевме одговорот на сите прашања,можеби многу работи ќе бидат разрешени,секако но не и невозможните.
што ако не го запознаев НЕГО??? што ако тогаш дозволев да се случи нешто помеѓу нас....колку ќе траеше, на што ќе бевме сега? што ако не го сменев факултетот? што ако се преселев??? каков ќе беше текот на мојот живот, ако донесував поинакви одлуки???
Што ако не ги запознаев моите најдругарки?? Кој ќе ми беше потпора во моментот?? И што ако немаше толку лицемери и дволични персони кои на некој начин ми помагаат да ги препознаам оние добрите и вредните работи и луѓе??Дали ќе беше подобро,полошо или сепак исто ??
Што ако немав волку добра мајка?Дали ќе тргнев по друг пат? Што ако не ги поминев 5 години со една личност?Со кој ќе бев? Што ако моите родители не беа разведени?Каков ќе беше мојот живот? И уште мнооооогу ШТО АКО....
што ако не поминев низ се што поминав досега во животов? дали ќе бев на ова место, со овие луѓе околу мене?..