Форумџика на годината

US Open 2010

Дискусија во 'Спорт' започната од K-a-t-e, 24 август 2010.

1. K-a-t-e

K-a-t-e Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    469
    Кој мислите дека ќе победи?Имате ли фаворит ? Јас навивам за Федерер и се надевам на победа оваа година

2. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Роџер Федерер кој друг??!!!!! :l: :l: :l: :sun: Секогаш и секаде.... единствен!!!!!

3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Моето мислење ќе биде сосема спротивно на претходните :lol: ама сметам дека Надал ќе победи како и секогаш :) :y: има многу добра стратегија за успех :) точно знае на кој начин и кога да го нападне противникот,за тоа секоја чест,па согласно на мојот коментар јас сум за Надал :) ги следев претходно натпреварите на Вимбелдон,Ролан Гарос и уште некои други,но сега немам забележано кога почнува USopen и незнам кога ќе почне.Додека Федерер и Надал заедно играа неколку пати,нормално :) Надал победи,но Федерер поистакнат беше на Австралиан опен кога се расплака поради тоа што не победи и не ја доби титулата,мислам дека тоа воопшто не му требаше,но нормално тој очекувал многу,но излезе сосема обратното.Сепак Федерер и Надал се најдобри,но и достојни противници,а :!: подобриот од нив нека победи :) ;)

4. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Па и не си баш во тек! Како прво Федерер не плачеше затоа што не победи, туку затоа што му се сруши самодовербата! А верувај не беше единствениот што плачеше! Друго- Надал нема никаква стратегија освен онаа да игра од главната линија со сета сила и да не му овозможи на противникот да направи ниеден чекор напред или игра на мрежа! Тоа не е стратегија туку сила на мускулите! А тоа е играта што Роџер Федерер ја мрази!!!
    Пред да зборуваш дека Федерер бил истакнат заради тоа што плачел разгледај првин за што навистина е истакнат! Прв е во историјата на тенисот, со еден куп рекорди зад себе и реални шанси да оди понатаму! Убаво е да се гледа реално на работите, а не само да се оди по тоа еве Надал сега јак е па најдобар е! Е не е баш така!
    Зошто не споменуваш како Федерер беше истакнат годинава во Австралија кога зеде уште еден трофеј, м? Зошто не споменуваш како мината година на Роланд Гарос победи и го стигна Пит Сампрас со 14 грен слем титули, па потоа и го надмина со уште 2 плус!?? Федерер сака да игра, а не само да стои на главана линија и да ја удира топката со сета сила, чекајќи противникот да згреши и измори, како што тоа вешто го прави миленикот на женските-Рафаел Надал!

поздрав

5. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Во секој случај би сакала да победи Федерер..но некако тоа ми е слабо изводливо... :worried:
    А Надал не сакам да победи,не ми се допаѓа воопшто дечкото..Добро игра,али ете неможам.. :)
    Го кажувам истото како Горде нека победи подобриот..а ние да уживкаме во нивната игра 8)

Да се надоврзам на Ози...дека Федерер е најтенисер на сите времиња,тоа е докажано со факти и нема што повеќе да се каже на таа тема! :* :* :hug:

6. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Зошто да е тешко изводливо? Милиот си има нов тренер и се опорави од повредите, освои титула и се подготвува за US Open!
    Јас и ти ќе си се најдиме во убав муабет ако си се видиме Викиче! ;)

7. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Па незнам срцка некако годините го газат...не е тоа што беше..Али сепак се надевам на најдоброто..не го менувам Федерер за ништо :D Убивам за него :rofl: :rofl: :hug:

8. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Ма неееее.... Така велеа уште пред 2-3 години па тој му покажа кој е Федерер на цел свет па и на Сампрас и на Агаси и на Бјорг... Не се предава! не го давам него за ништо!

9. absent

absent Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Јас сум голема обожавателка на Надал и ќе навивам за негова победа, па само уште овој Гранд Слем му фали да го освои. Најдобро би било финале со Федерер за да глeдаме добар тенис. :smirk:

10. K-a-t-e

K-a-t-e Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    469
    US open почнува во понеделник на 30 август.Надал ми е еден од најомразените тенисери и согласувам се со absent ако биде финале Федерер и Надал ќе има добар тенис со победа на Шампионот знае се :)

11. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    :rock: :rock: :rock: :rock: :rock: :rock:

12. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    вечерва е полуфиналето!
    Сега почнува рафаел...
    Потоа Федерер против Џокович...Секоја година на Џоко му се паѓа Федерер во полуфинале! И губи! :D
    А Федерер е во топ форма и се надевам ќе се сретнат со надал во финале, утре!

13. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Федерер изгуби.Во финале Џокович и Надал.Nadal is the winner! :party:

14. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Никогаш да не победи во живото веќе Џокович!!!!!!! :@ :@ :@ :@ :@
    не ми се живее повеќе!!!!
    Мразаааааааааааммммммммммм сееееееееееееее...........
    Федерер зошто????????
    зошто живеам?????????? ;( ;( ;( ;( ;(

15. Ivona7

Ivona7 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    што направи федерер :((( леелееее
    и мене ми е фаворит но за жал нема да го гледаме во финале
    сепак мислам дека тој си го направи своето...! најдобар тенисер!!!

На OzzyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Јас малку не сум во тек со US Open :( , па некој ако може нека пише кога е финалето, во колку сат и на кој канал?

17. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Вечер во 22 часот, Надал вс. Џокович на Еуроспорт!

18. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Јас сум за Џокович,кога веќе го елиминира Федерер барем нека победи..Надал не го поднесувам!! ]:)
    Федерер Д Бест :rock: :rock:

19. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Фала Ozzy да не прашав ќе пропуштев :). Иначе и јас сум за Џокович :)

20. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Јас НЕ СУМ за Џокович!!!!!!!!!! :@
    Јас сум за еден и единствен крал на тенисот и болна си сум по него... засекогаш!!!!