Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. Be-Happy

Be-Happy Нов член

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ке ве молам за помош,кога имавме односи со дечко ми на завршување кондомот пукна на средина имаше малку сперма не сето тоа истече а и одма се измив со вода внатрешно миење после еден ипол час испив Норлево а мислам дека ми е прв или втор ден од плодните денови.Дали апчето ке има некакво дејство? Бидејќи имам 19 год и не сакам животот да си го уништам јас сакам деца но не е право време за тоа барем според мене.
    Ви благодарм однапред :*

2. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Би требало да дејствува апчето,си го испила веднаш по односот,мислам дека нема потреба да се грижиш.

3. Be-Happy

Be-Happy Нов член

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ти благодарам :*

4. ladylazarus

ladylazarus Нов член

Се зачлени на:
    6 септември 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki! :)
    Imam prasanje do vas koe mozebi zvuci malku detinesto no sepak bi ve zamolila za mislenje...

Dali preporacuvate da se zeme norlevo dokolku ne sum imala seksualen odnos no se plasam (mozete da zabelezite deka sum malku paranoicna :/ )deka mozebi sperma ili precum zavrsila na prstite na mojot partner koj podocna me zadovoluvase so prsti.

5. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    Не !

6. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Норлево не е апче против страв од бременост, изгледа не ја сваќате сериозноста на апчето.
    И одговор: не!

7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Ќе напишам по 100 ти пат. Немојте, а посебно ако нема сериозни индикации за бременост. Ќе плачете за деца кога ќе дојде време.

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606

Секако дека НЕ. Тие апчиња се земаат едно во неколку месеци а не кога ќе ти текне. И тоа се земаат ако си 100% сигурна дека свршил во тебе а не за вакви глупости. И место норлево купете си течен сапун за твојот партнер да си ги измие рацете пред да те задоволува со прсти во случај да не останало нешто. |(

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  9. M.K.18

M.K.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Девојки пиев Норлево пред 16 дена, околу два дена откога ми заврши менструацијата. Имав повремено главоболки и повремена болка во јајниците. Денес пред неколку часа забележав кафено розев исцедок, треба да добијам редовна менструација инаку за 5 или 6 дена? Дали е ова нормална појава од апчето? Ви благодарам однапред :)

10. Nice.girl

Nice.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Ќе ве молам за помош.
    Започнав да користам контрацепција во вид на апчиња Микрогином од неделата од 07.09 и денеска со маж ми имавме незаштитен сексуален однос.Дали постои шанса да останам бремена или навреме да одам да земам Норлево?
    Однапред благодарам.

11. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    ако не свршил внатре нема потреба.

На Anaconda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Во принцип се советува барем првиот месец кога ќе се почне со контрацептивни апчиња да се користи и кондом. Апчињата би требало да те заштитат, но сепак не се знае. Мој совет е да не пиеш Норлево, сепак тоа се хормони на хормоните што веќе ги пиеш, и јави се кај гинекологот за консултација.

13. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    ^ И јас исто мислам дека е бомба и контрацепција и Норлево и исто така мислам дека нема потреба, дека ќе се труеш скроз за џабе. Јас лично сум и против контрацепција ама добро тоа е друг муабет и секако ти си знаеш. :) А јас пак имам сфатено дека првиот месец откако ќе почнеш да пиеш контацепција не си воопшто заштитена, треба да ги пиеш еден месец прво за да делуваат, не почнуваат сигурно одма.... така знам јас. Прашај си гинеколог, ама секако не мора уште првиот месец да свршува внатре, за секој случај.

14. crazy.you

crazy.you Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    16
    Здраво, ме интересира вака, некој што има искуство со Норлево да ми каже какви симптоми има, подуен стомак и сл.?

15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    ^^
    Ретко се случуваат нуспојави, нсјчесто гадење. Земи прочитај во упатството што све може да се јави.

16. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Грозно чувство, грозно во секој случај...подуен стомак, болку во јајници, мали главоболки, стегање во глава....подуени гради, симптоми како да доаѓа мензис а никако да дојде ....
    И додека да дојде повторно паники ....барем јас можда е до мене, но јас бев таква.

На PinkpankaceM му/ѝ се допаѓа ова.
  17. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    јас имам пиено еднаш, ама немав никакви нус појави, кај секој е различно

18. crazy.you

crazy.you Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    16

И јас имам пиено само еднаш, но чудно ми е зошто стомакот веќе месец ипол ми е подуен и тоа значително... а добив само помалку од вообичаено, бидејќи секогаш имам обилно. Затоа ме интересираше. Би благодарам девојки.

19. bickag

bickag Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    38
    dali moze da kasni ciklusot od tabletata ?

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Секако дека може, таблетата пореметува се, може и да ти доцни и да ти дојде порано, индивидуално е...