а не кажа на што има девојка ти тумор и дали е оперирана и јас овој месец пиев иста таква таблета ама немав никакви негативни последици затоа право на гинеколог и за друг пат памет во глава со туѓо здравје не се игра па кажи што ќе направиш поздрав со среќа
Sega e dobra se cuvstvuva dobro... a jas sakav da prasam sto e i kako e... inaku ima tumur na rbetot.. a toa deka jas ne se grizam za nea i nee bas taka... jas poveke od neze se gizam za nejze.. ali koj kako ke me svati i ja znae situacijata.. ne moze covek od eden post da zakluci kakva licnost sum i sto sum.... (od koga go napisav tekstov mi tekna deka treba da pisuvam na kirilica , sry )
Минатата менструација ми беше на 9ти декември, треба да добијам околу 6ти јануари. Пред 10 дена испив НорЛево пошто ни се скина кондомот, ми беше 15ти ден и се плашевме пак да не останам бремена, пошто моментално не сме во ситуација да размислуваме за второ дете. И денес прво мислев дека добив, ама гледам исцедокот не ми е вообичаен, кафеав е, некако ми е чудно. Нормално ли е?
почекај можи да ти дојди покасно дури да пробие можи ако ти има достудено без гајле ќе ти дојди ќе видиш поздрав
Јас се напив апче за ден потоа НОРЛЕВО после 12 сатти од незаштитениот однос..Го испив веќе пред два дена и сеуште не се случува ништо..но да напоменам дека пијам антибиотици, заради превенција од постоперативни инфекции зато шо ми беше извршена операција..дали дејството на тоа апче може да се намали поради примање на таква терапија??
Во упатството ти пишува кои лекови можат да ја намалат ефикасноста на НорЛево. Значи зависи за кои антибиотици станува збор, кои антибиотици ги земаш ти? ЕДИТ: мислам дека добро е да се знае дека не се зема со лекови на база на кантарион, можат да ја намалат ефикасност на НорЛево. и да ми се стабилизира исцедокот, денес ми е вообичаен како и при секоја менструација, без потреба се испаничив.
Прочитав во упатсвото и пишуваше дека неговото дејство можат да го намалат пеницилински лекови, некои средства на база на кантарион..Јас пијам АМПИЦИЛИН..да се надевам дека ќе има ефект самото апче..а лековите почнав да ги земам после два часа од кога го испив норлевото..морав
Девојки сакам да ве прашам дали знаете на кој начин се штетни Norlevo? Дали во иднина може да влијаат на плодноста?
^Норлево е апче за контрацепција само со засилена доза на хормони за да спречи да дојде до бременост. Значи тие не предизвикуваат абортус,има други апчиња кои се за таква намена,мислам мифапекс се викаа и се за предизвикување на абортус во рана бременост 4-6недела. Така да мислам дека нема никаква последица по плодноста од норлево.
читам и се прашувам дали мавистина ви се потребни апчињата?јас сум активна скоро 4 години и не сум користела апчиња или слично освен кондом, но во последните 8 месеци бидејќи се свршивме немам користено ниту кондом , не ни е во план бебе засега, не забременувам оти едноставно не му дозволувам да сврши во мене. така што тие прашања за можни последици од апчиња не си ги поставувам, да направиме свадба па ќе биде бебето во план
help!!! Последен пат имав циклус на 16.01. Потоа на 24ти морав да се напијам NorLevo бидејќи се скина кондомот. 4 дена потоа имав крварење кое траеше 2 дена. Вчера повторно се случи истото Се скина кондомот пак Штетно ли е ако се напијам пак во толку краток период? Во упатството пишува дека ако е неопходно може да се испијат и повеќе од едно за време од еден циклус. Има ли некој вакво искуство? Му се случило ли некому? Има ли некакви последици?Било каков ризик??? Ве молам одговорете ми најбрзо што може. фала
јас мислам дека се пие во шест месеци едно или две годишно бидејќи така пишува во упатството сепак се хормонски апчиња е сега ти треба да си одлучиш дали да пиеш незнам какви негативни ефекти можат да ти предизвикаат бидејќи планираш да пиеш пак за толку краток период друг пат многу да внимавате поздрав па пишини што ќе направиш
Само ова го најдов за пиење Норлево два пати во 1 месечен циклус:The repeated use of Norlevo® within a monthly cycle is to be avoided, since it constitutes undesirable hormonal stress and may result in severe cycle disturbances. Јас би ти препорачала да престане да свршува во кондом
Го чувам јас упатството од НорЛево и баш сега читам не се препорачува да се земаат повеќе од 2 таблети годишно, а не пак во еден циклус два пати
devojki me interesira.. za apcevo.. kako se pie.. posle kolku vreme od odnosot? posle nekolku sata.. ili kako? pishete mi ako moze se vo vrska so ova.. )) seuste sum nemala odnosi.. no cisto informativno.. da si znam.. tnx odnapred.. * lovee ^^ <3