Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    83.809
    а не кажа на што има девојка ти тумор и дали е оперирана и јас овој месец пиев иста таква таблета ама немав никакви негативни последици затоа право на гинеколог и за друг пат памет во глава со туѓо здравје не се игра па кажи што ќе направиш поздрав со среќа

2. Love-M

Love-M Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0

Sega e dobra se cuvstvuva dobro... a jas sakav da prasam sto e i kako e... inaku ima tumur na rbetot.. a toa deka jas ne se grizam za nea i nee bas taka... jas poveke od neze se gizam za nejze.. ali koj kako ke me svati i ja znae situacijata.. ne moze covek od eden post da zakluci kakva licnost sum i sto sum....
    (od koga go napisav tekstov mi tekna deka treba da pisuvam na kirilica , sry )

3. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Минатата менструација ми беше на 9ти декември, треба да добијам околу 6ти јануари.
    Пред 10 дена испив НорЛево пошто ни се скина кондомот, ми беше 15ти ден и се плашевме пак да не останам бремена, пошто моментално не сме во ситуација да размислуваме за второ дете. И денес прво мислев дека добив, ама гледам исцедокот не ми е вообичаен, кафеав е, некако ми е чудно.
    Нормално ли е?

4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    83.809
    почекај можи да ти дојди покасно дури да пробие можи ако ти има достудено без гајле ќе ти дојди ќе видиш поздрав

5. ocajna93

ocajna93 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    Јас се напив апче за ден потоа НОРЛЕВО после 12 сатти од незаштитениот однос..Го испив веќе пред два дена и сеуште не се случува ништо..но да напоменам :!: дека пијам антибиотици, заради превенција од постоперативни инфекции зато шо ми беше извршена операција..дали дејството на тоа апче може да се намали поради примање на таква терапија??

6. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Во упатството ти пишува кои лекови можат да ја намалат ефикасноста на НорЛево.
    Значи зависи за кои антибиотици станува збор, кои антибиотици ги земаш ти?

ЕДИТ: мислам дека добро е да се знае дека не се зема со лекови на база на кантарион, можат да ја намалат ефикасност на НорЛево.

и да ми се стабилизира исцедокот, денес ми е вообичаен како и при секоја менструација, без потреба се испаничив.

7. ocajna93

ocajna93 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    Прочитав во упатсвото и пишуваше дека неговото дејство можат да го намалат пеницилински лекови, некои средства на база на кантарион..Јас пијам АМПИЦИЛИН..да се надевам дека ќе има ефект самото апче..а лековите почнав да ги земам после два часа од кога го испив норлевото..морав :worried:

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.285
    Е па, ампицилинот е од групата на пеницилински антибиотици. Кога мораш, мораш... тоа е.

9. ocajna93

ocajna93 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    Тоа значи дека нема да има ефект норлевото??? :sweat: :( :( леле уште тоа ми треба..боже! :x :x ;(

10. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Девојки сакам да ве прашам дали знаете на кој начин се штетни Norlevo? Дали во иднина може да влијаат на плодноста?

11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    64.755
    ^Норлево е апче за контрацепција само со засилена доза на хормони за да спречи да дојде до бременост.
    Значи тие не предизвикуваат абортус,има други апчиња кои се за таква намена,мислам мифапекс се викаа и се за предизвикување на абортус во рана бременост 4-6недела.
    Така да мислам дека нема никаква последица по плодноста од норлево.

На Blanca му/ѝ се допаѓа ова.
  12. orinoco

orinoco Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    88
    читам и се прашувам дали мавистина ви се потребни апчињата?јас сум активна скоро 4 години и не сум користела апчиња или слично освен кондом, но во последните 8 месеци бидејќи се свршивме немам користено ниту кондом , не ни е во план бебе засега, не забременувам оти едноставно не му дозволувам да сврши во мене. така што тие прашања за можни последици од апчиња не си ги поставувам, да направиме свадба па ќе биде бебето во план

13. Vendy25

Vendy25 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    help!!!

Последен пат имав циклус на 16.01. Потоа на 24ти морав да се напијам NorLevo бидејќи се скина кондомот.
    4 дена потоа имав крварење кое траеше 2 дена.
    Вчера повторно се случи истото :worried: Се скина кондомот пак :(
    Штетно ли е ако се напијам пак во толку краток период? Во упатството пишува дека ако е неопходно може да се испијат и повеќе од едно за време од еден циклус.
    Има ли некој вакво искуство? Му се случило ли некому? Има ли некакви последици?Било каков ризик???

Ве молам одговорете ми најбрзо што може.
    фала

14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    83.809
    јас мислам дека се пие во шест месеци едно или две годишно бидејќи така пишува во упатството сепак се хормонски апчиња е сега ти треба да си одлучиш дали да пиеш незнам какви негативни ефекти можат да ти предизвикаат бидејќи планираш да пиеш пак за толку краток период друг пат многу да внимавате поздрав па пишини што ќе направиш

15. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Само ова го најдов за пиење Норлево два пати во 1 месечен циклус:The repeated use of Norlevo® within a monthly cycle is to be avoided, since it constitutes undesirable hormonal stress and may result in severe cycle disturbances.
    Јас би ти препорачала да престане да свршува во кондом ;)

16. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Го чувам јас упатството од НорЛево и баш сега читам не се препорачува да се земаат повеќе од 2 таблети годишно, а не пак во еден циклус два пати :!:

17. ivaa

ivaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    devojki me interesira.. za apcevo.. kako se pie.. posle kolku vreme od odnosot? posle nekolku sata.. ili kako? pishete mi ako moze se vo vrska so ova.. :)))
    seuste sum nemala odnosi.. no cisto informativno.. da si znam.. :)
    tnx odnapred.. :*:*
    lovee ^^ <3

18. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    83.809
    прочитај малку наназад и ќе дознаеш се за норлево

19. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Се пие најкасно до 72 часа после ризичниот однос. И се пие ретко, еднаш на 6 месеси смее.

20. ivaa

ivaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    <33333 tnxxxx :))