Форумџика на годината

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Glorich

Glorich Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    16
    Девојки Ве молам за мислење! Месецов добива на 14 ти. Завчера имав секс прво со заштита, после неколку часа без и сврши настрана. Меѓутоа пред тоа дечко ми се истушира и уринираше. Колкави се шансите за бременост со оглед на тоа што сум во плодни денови?

2. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    мисламдека нема шанси да си бремена, ако не е свршил во тебе, но има шанси ако претходно сте имале секс со кондом и таму е свршил, па потоа без, ако се тушираше помегу двата односи нема шанса

На Glorich му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Glorich

Glorich Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    16
    Се тушираше и уринираше меѓу двата односи. Фала на одговорот. :)

4. civu223

civu223 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Да прашам нешто ако може
    Значи вака, имав односи со девојка ми на плодни денови и имавме 2 односи едно по друго. Е сега првиот однос беше со заштита, 2риот однос беше 15 минути по првиот однос, го започнав без заштита па потоа ставив заштита. Не свршив во неа, но ме интересира дали може да остане бремена затоа што некои велаат после првиот однос требало машкото да оди по мочање... ја не отидов. Дали може да е бремена?! (Напомена : не свршив во неа додека беше односот без заштита, и не беше целосен однос без заштита, т.е 5 минути без заштита-20 минути со заштита) Поздрав.

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^убаво ти кажале, машко по прв однос треба да уринира и да се измие...па и по тоа е препорачливо да се има заштита.
    така да шанси постојат, не се големи...но ги има

6. civu223

civu223 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Но ја после првиот однос не уринирав, туку се забришав со влажно марамче..

7. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    86
    здраво феминки сакав да ве прашам за совет многу ми доцни менструацијаата требаше да ми дојде во 1 јуни а уште нема ништо сум правила два тестови ама двете ми се негативни а стомакот секој ден ми е повече подуен,,,дали може некој да ми каже од жто е можно да ми е ова и дали има некоја шанса за бременост и така имам и многу бел исцедок ПРЕМОГУ

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    civu223, знам знам, убаво го разбрав постот. отверено ти велам има шанси, се мали но постојат. Дури познавам другар на дечко ми што девојка му остана трудна баш од ваков случај

barbiegirl123, претходно си имала редовно менструација, и дали имаше ризичен однос?

9. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358

Според мене нема шанси девојка ти да останала бремена. Така да уживај!

10. civu223

civu223 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    И ја мислам исто така.. Луѓето свршуваат во вагината за да останаат бремени.. ја не ни свршив внатре ни ништо. Ипак сум под стрес :)

11. ekaa14

ekaa14 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    dali e mozna bremenost?

se' e postignato so zastita,bez puknat ili liznat preverzativ..samo imam edna infekcija koja ja lecam.. a po malce mi tece krv,zatoa sto trebase da dobijam pred 3 dena...dali e mozno kasnenje na menstruacijata poradi infekcijata?Iako seksualniot odnos e izvrshen pred povekje od dve nedeli,nema nikakvi simptomi na bremenost.

P.S. posle seksualen odnos ako se izbrishe penisot,a ne izmie..i ako se dopre da vagina posle 5 min. od storenoto i trgne istiot moment,dali ima shansi za oploduvanje?
    fala mnogu od napred :)

12. lalalove

lalalove Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    здраво девојки ве молам за совет,,,јас со дечко ми секогаш имаме незаштитен однос вече 4 години и никогаш не се случило нешто несакано,,,исто така сакам да потенцирам дека јас сум имала секогаш проблеми со менструацијата секогаш ми доцнува по 2 3 недели ама овој пат вече 1 месец ми доцни значи требаше да добијам во 1 јуни а уште ништо . За оваа време јас си направив 2 тестови и двете ми беа негативни ама стомакот многу ми се дуваа и исто така имам многуу бел исцедок и се плашам многу за несакана бременоцт,,,дали овие тестови се точни и дали ви се има случљано вакво нешто некогаш :sweat: :worried: :worried:

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.795
    Па што не одиш на гинеколог, тој најдобро ќе ти каже зошто ти доцни :)

14. lalalove

lalalove Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    колку чини една посета на приватен гинеколог и дали е моѓжно по две негативни тестови да сум бремена ?

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.795

Цената на преглед кај приватен гинеколог варира. Ама кај матичен со плав картон е бесплатен. Тешко дека два теста може да погрешат, не си бремена, причината за доцнењето е друга - стрес, промена на клима, циста, користење на антибиотици... има многу причини, ама не е бременост, тоа сигурно. Само, додека нагаѓаме вака, гинекологот најдобро ќе види.

16. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Штом тестовите ти излегле негативни немаш место за паника, за приватен гинеколог цените ти се движат од 600 до 1200 денари за преглед, исто така ако си имала скоро односи на пример вчера или денес нема да може гинекологот да ти утврди бременост ниту пак тестовите зошто ако си останала бремена ќе треба време да се развие во ембрион најмалку 5 до 7 дена од денот кога си имала незаштитен однос така да гинекологот ќе ти презакаже за две недели контрола ако не добиеш и внијмавај во овој период си најплодна и имаш најмногу фолекули се додека не добиеш и ако толку се плашиш најсигурно ти е преку крв да направиш тест за бременост и тогаш ќе знаеш. Исто така доцнењето на менструација немора да значи и бременост.

17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Некако последно време навистина чудно се осеќам :tmi: ме боли глава, ми се гади, спијам, јадам само |( не ми е веродостојно да сум бремена со мојава нередовна менструација и полицистични јајници па и тоа од предсемена течност |( со дечко ми немаме често односи пошто се занимавам со лечење на бактерии :envy: ама пред еден месец имавме незаштитен и потоа сабајлето повторно незаштитен ама имаше поминато бааги време , плус имаше он мокрено, се имаше избањато..и стварно не ми се јасни симптомиве. А да и овие два-три дена имам кафен исцедок помешан со малце крв :(

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^додека ти го читав постов си велам мааа нема шанси. Но кога го спомна кафеавиов исцедок-искрено ме замисли. Ај сега кога ќе станеш не оди во wc, туку право по еден тест, и да го направиш со прва утринска мокрача

19. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Ќе направам утре :( ама сега ми е време за добивање и ете пошто ми е катастрофа менструацијава не знам како добивам |( некогаш мало крварење, некогаш само колку да се извалкаат гаќичките :lol: и сега си викам ова нешто ново е :P ама сепак ќе направам :tmi:

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^Најпаметно ти е, и мирна глава ;)
    ајде те чекам утре да пишеш

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.