Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Избегнувај аналгин, и треба да знаеш дека ако планираш бременост најдобро заборави на секакви лекарства, затоа што доколку останеш многу е важно првите три месеца организмот да биде чист од лекови. За доброто на бебушот што ќе дојде.

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.906
    Допаѓања:
    108.060

честиткиииии :inlove: ти посакувам се најдобро :) само те молам никакооо немој да размислуваш за абортус..сите се караме дома со маживе , тоа е нормално кога си во брак , еве и јас имам мало дете па ако ми се случи друга бременост не би абортирала во никој случај...верувај и детенцето ќе си сака друштво ,братче или сестричка :)

На 17mart му/ѝ се допаѓа ова.
  3. maristojanova

maristojanova Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Pomos!

Imav seksualen odnos za prv pat pred 3 nedeli. Menstrualniot ciklus mi kasni vekje 3 dena, procitav deka ne treba da panicam i deka bilo normalno, no jas iskreno sum pod stres. Nemam macnini no imam bolki vo dolniot del na stomakot i nekogas vo polovinata. Voopsto ne mi se gadi, no od strav mislam deka se mi se prevrtuva. Sto mislite?

4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.906
    Допаѓања:
    108.060
    Pomos!

а незаштитен однос ли имаше?

5. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Pomos!

Дали користеше заштита за време на односот?

6. maristojanova

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Pomos!

ne koristevme zastita, no toj kako iskusen vednas se trgna koga oseti..

7. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Ne si bremena ne se sekiraj, sigurno od stres ti kasni. Vidi dali ti bile plodni denovi za da znaes za sigurno no rizikot e mnoooogu mal. I uste ednas nemoj bez zastita.

8. maristojanova

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    znaci mi kasni 3 dena do denes, ako ne dobijam barem do petok bi trebalo da napravam test?

9. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Кога имаше однос?

Треба да има поминато 14 дена од однос за да направиш тест.
    Сега видов, поминале 3 недели, направи тест уште утре не чекај,

10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.906
    Допаѓања:
    108.060

добро прво имате незаштитен секс а потоа се плашите од бременост...ретко се забременува од предсемена течност но сепак се забременува , ете прочитај неколку мислења погоре на една феминка и се има случено веќе. Не сакам да те плашам , друг пат користете кондом.

11. maristojanova

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Кога имаше однос?

Треба да има поминато 14 дена од однос за да направиш тест.
    Сега видов, поминале 3 недели, направи тест уште утре не чекај,[/quote]

pred tocno 17 dena. A sto mislis zosto bi imala tokmu sega bolki vo dolniot del od stomakot i polovinata.. kako da organizmot se sprema za menstruacija no nejze ja nema! :(

12. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    pred tocno 17 dena. A sto mislis zosto bi imala tokmu sega bolki vo dolniot del od stomakot i polovinata.. kako da organizmot se sprema za menstruacija no nejze ja nema! :([/quote]

Таман ти е време за тест, направи утре и ќе се ослободиш. Болките сигурно ти се од тоа што треба да ти дојде, а може да ти касни или од стрес или тоа што прв пат си имала односи, не се нервирај ќе ти дојде сигурно ама другпат никако без заштита, дечкото колку и да е искусен потребна е само една секунда да задоцни и ете ти белја. Биди одговорна.

13. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Да да на мене на пример :!: еден сперматозоид летнал во предсеменска течност и си завршил работа :| :|

14. maristojanova

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
  15. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    А ти најубаво земи си утре тест и завршена работа...Ќе нема двоумење веќе! :tmi: :!:

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.938
    17mart, баш ме интересира... цело време кажуваш еден сперматозоид летнал, ова-она... а неколку пати те прашаа дали бил повторен односот, и ако ме држи памтењето не одговори... Па искрено ме интересира... како летнал тој сперматозоидот?

17. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Ја ќе ти одговорам дека е можно...Милион пати имам напишано,јас така останав бремена.Имавме незаштитен однос и тоа само еден и останав бремена не знаејќи за тоа... :D

18. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Бар јас не прочитав дека некој ме прашал....иначе ќе сум одговорела...имавме само еден и сум кажала дека никад не свршувал мм во мене и ајде кажи ми како сум останала трудна???

19. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Можно е...Инаку и јас истото се прашувам па нека ни одговори некој што знае?! :D :D :D

20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.744
    Ај сите ве плашат ( :P шала), ај јас да ве опуштам малце вас што ви касни :lol:

Абе изгледа е до наглава промена на времето. Некој надворешен фактор 100%, на мене ми каснеше и тоа многу месецов, на цел женски оддел од фамилијава, на другарка ми исто (а нејзе значи до ден и` е секогаш редовна се испоиспаничи жива мислеше бремена е) ... Све шо беа жени околу мене за кои знам, црвената тетка месецов душата им ја извади. :D

Опуштете се. Тогаш ќе ви се нормализира и циклусот.