mene me interesira se za prviot pat ako saka nekoj da mi pise detalno bidejki imam 17 god nemam decko no sepak sakam da znam od cist interes
Хм...Стварно незнаев кај да се обратам -.- Имам 18 години и со дечко ми сум 8 месеци а он има 19...Проблемот е што не сум имала односи до сеа а толку на моменти ме пали што ми иде сама да ги почнам работите ама глупо ми е да не изгледа ко да не сум видела машко... Незнам дали ми е време, дали е доволна нашата созреаност и дали доволно сме заедно. Мислам дека доволно добро го знам но некако пак не сум сигурна.. ми требаат ваши мислења :/
Би сакала да ве прашам....Наредната менструација треба да ми дојде околу 17ти Јули,а на одмор ќе одам на 20ти....Постојат ли некои апчиња за порано да ми дојде менструација? За одложување знам дека има но не би сакала да имам мачнини додека сум таму
Тоа ти треба сама да си решиш ако не си сигурна почекај уште малку , а за годините никој тука не те познава па да знае колку сте зрели и информирани околу почнување на сексуални односи , заштитата , болестите Немаш ама баш никакви мачнини бидејќи апчињата се пијат 10 дена , така да 10 дена ништо нема да осетиш ни дека си пред добивање ни ништо , дури 2-3 дена одкако ќе ги прекинеш доаѓа менструација , а за поранување апчиња нема. и стого консултација со гинеколог ништо на своја рака
луѓе ве молам помогнете ако некој слуцајно има некое исто или слично искуство ... не сум често сексуално активана а кога сум имам заштитен секс ... за време на предиграта кога сум со пратнерот(или понекогас кога се задоволувам сама) кога ке дојде време за партнерот да ми го пикни прстот или прсстите во вагина или пак понекогас јас сама, ми потекува малце крв ... никогаш немам болки за време на сексуален однос но ме интересира ако некој знае зошто така проккрварувам(малку крв има само)? Многу се плашам, да одам ли на гинеколог? Што да кажам, баш со овие зборови да и објаснам?? ве молам ако некој знае нека помогне , пише во ЛП или овде и фала однапред!
епа јас не сум гинеколог.....да ти кажам што ти е.......гинекологот ќе ти каже....не е ништо страшно...........да се посети
е добро де .. ко прочитав ова твоево ми делуваше ко да ми се случува нешто страшно .. ке отидам секако ама мислев ако знае некој што е .... ке си посетам јас гинеколог.
Често факам цисти еве и сега имам една,немам редовен секс.Па Палестинец дај ми одговор,како да се откачам од цистиве,веќе пукнав се по гинеколози во кој во што е проблемот.Можеби ми е такво телото може леле веке незнам бе што може,барам одговор бидејки мислам дека палестинецов ептен се разбира ако е гинеколог а не се претставува срамота,јас не пишувам за глупавиве цисти од шо сакам туку од што си имам мака,
Се соочувам со проблем од типот чешање на вагината. Вчера ме чешаше од страните (т.е. на усните) и ставав бебешка пудра со цел да го ублажи чешањето и стивна, но денес ме чеша премногу. Се измив, ставав и од пудрата и павловиќева, но повторно ми се појави чешање и црвенило. Дали се работи за некоја инфекција? Благодарам.
zdravo na site.. epa vaka.. mi treba vashe mislenje.. imam decko koj mnogu go sakam i zaedno sme 1 godina i 15 dena.. imam zelba za odnosi a se custvuvam i fizicki i psihicki spremna.. i moram da priznaam deka sum prilicno educirana na ovaa tema.. no problemot e vo toa shto jas imam samo 16 ipol godini i toa me stava vo odredena dilema.. dali mi e rano da poznam so seks ? dali sum premala ? ve molam za vashite mislenja.. veruvajte dobredojdeni se !
Ve molam nekoj sto e povozrasen da mi pisi vo licna poraka da go prasam nesto ve molam itno e.strav mi e
Ако си пред добивање,можно е да е од тоа,а ако не оди на гениколог можно е да имаш некоја инфекција или полово заболување. Пробај да се миеш само со топла вода и камилица,би требало да го ублажи чешањето За тоа дали да имаш односи или не со дечкото ти најдобро треба да знаеш.За џабе ние ќе ти кажуваме што мислиме дали си мала или не ако ти веќе си решена да имаш односи.ЈАс лично мислам дека си мала и дека треба да почекаш уште малку за да одиш кон тој чекор.
dekoncentracija pri pochetok na seks zdravo na site jas sum nov chlen na ovoj forum i se logirav bidejki imam eden problem koj sakam da go spodelam so tie shto mozat da mi pomognat imam partner poveke od edna godini i normalno imame odnosi no ima periodi koga dechko mi e premnogu dekoncentriran i penisot ne moze da mu se digne,a toa mene mi sozdava neobjasniva nervoza ili pak se sluchuva da mu se digne i samo shto sne zapochnale da mu padni ima li nekoj koj se pronajduva kako mene a znae od shto se sluchuva toe. Blagodaram
^ Најпрво би те замолила да пишуваш на кирилица Инаку се случува,партнерот понекогаш има одредени проблеми кои што не му дозволуваат да се возбуди,инаку од твоја страна јас не би се нервирала туку едноставно би пробала да му помогнам,не постои маж на планетава земја кој нема да се возбуди ако ти се потрудиш,кога сте веќе година заедно ти одприлика би требала да знаеш што тој сака,во принцип сексот треба да биде задоволство за двајцата партнери и двајцата треба да се потрудат да го направат убав...разговарајте за тоа