Ме интересира вашето искуство на оваа тема.Со дечко ми сум скоро 3 години и ми е прв сексуален партнер но поради здравствени причини во текот на пубертетот морале да му го обрежат пенисот.Како што спомнав предходно не сум имала сексуално искуство со друг дечко и како што ми оди врската (позитивно) можеби ќе немам воопшто шанса да видам како е да се има секс со необрежан пенис .Ме интересираат вашите искуства, која е разликата и какво е искуството со пенис со кожичка.Поздрав
немам јас такво искуство па да споредам а де ти кажи го какво е твоето искуство со ,,таков,, убаво е?
Велат за жените немало врска,ама за мажите имало разлика,дали едните биле посензитивни,а другите имаат подолг и посилен оргазам,ич не ми текнува.
Сум слушнала дека машките со обрежан пенис повеќе уживаат во сексот бидејќи осетот и посилен, а што е најважно- бил многу почист од оние со кожичка! Исто така повеќе се изразувала големината на оние со обрежан пенис.
Обрежаниот пенис е поосетлив, тоа е точно и затоа треба многу повеќе да се внимава при оралниот секс. И веројатно мажите доживуваат посилен оргазам заради поголемата осетливост, ама не би знаела да кажам како е, сепак женско сум А што се однесува до нас женските - обрежаниот пенис е подобар, затоа што е помала шансата за инфекции - почист е, но и помала е веројатноста партнерките на обрежани мажи да добијат ХПВ (читав нешто за тоа во медицинско списание, ако го најдам, ќе ставам линк). Е сега, во поглед на задоволството од женска страна, можеби чувството е поинакво кога се работи за незаштитен секс. Со кондом и нема некоја разлика.
Обрежаниот пенис е поосетлив од нормалниот само кога е спуштен бидејќи нема кожичка да го штити но кога е во ерекција за разлика од необржаниот е помалце осетлив затоа што е по изложен на триење (од ткаенината на боксерките или при мастурбирање) нервните завршетоци отапуваат. Вака што сум глеала по филмови и што ми има кажувано дечко ми физички пенисот се разликува само кај главичката бидејќи нема кожичка да ја стега и главчето малце се проширува повеќе одколку кај нормалниот пенис...што можеби дава вака малце убаво скокотливо чувство (можеби е исто и кај необрежаниот пенис не знам да кажам) http://www.cirp.org/pages/anat/ http://www.intimatemedicine.com/sex-in-society/what-are-the-benefits-of-a-circumcised-penis/
Имав интересна авантура од еден месец за време на престој во Америка, дечкото беше обрежан ми дојде малку чудно на изглед, ама по средено изгледа некако, што знам... Што се однесува до тоа дали има разлика во сексот-НЕ воопшто!
На дечко ми му е обрежан ( поради лични причини кога бил мал ) и само со таков сум имала односи. За овој необржан не знам како е...ама знам дека обрежаниов е почист, поголем ( зашто ја нема таа кожичка), поосетлив на допир..е сега за менее е најдобар сексот..што знам а и имам слушнато дека е поубав секс со обрежан а еве вие викате дека нема некоја разлика...Ја кога имав првпат односи со дечко ми не ни знаев дека му е обрежан...он ми кажа и се зљаебаваше ќе стави оглас ( Православен со обрежан пенис хахахаха )
Прашање немав Не знам од кај дојде до заклучок дека сакам нешто да прашам, виде некаде прашалник... Не пишувај колку само да напишеш нешто..прочитај прво..Ова беше мислење,пост...
Најверојатно мислеле дека ти си ја орворила темата, не виделе дека е втора страна Јас немам ама баш никакво искуство, а мислам дека нема ни да имам понатаму, така да ми останува само да прочитам
Го имам ова искуството со сегашниот дечко ама мене ми е супер,чувството е одлично немам зборови да го опишам,првиот пат ми изгледасе некако чудно но потоа ми беше премногу добро,според мене мислам дека овде е поголемо задоволството и изгледа мн.поубаво и по хигиенски ..добро е да се проба,на некој начин тоа е срека,да имаш таков дечко,не се секирај ич за тоа...позз..
На мојот дечко му е обрежан не ми смета воопшто уживам во сексот а и прв ми е па незнам како изгледа со необрежан ама не би требало да има некоја голема разлика