ТЕМА: Сексот е најбитен?

Мислење 21 Јан 2012, 21:06

Не е најбитен,тој е најмалку битен.Важни се чувствата и љубовта што е чуствуваш кон некој не е важна страста! :!:
Ammy.Lee

Жолто цветче

1092641
Мислења: 1227
Зачленет: 31 Јул 2011, 17:56
- Љубовта е направена од една душа која што живее во две тела - Aristotel

Мислење 21 Јан 2012, 21:28

Врска без секс не бидува, што значи да многу е битен. Ама сепак не би рекла дека е најбитен, тука се чувстата, почитта ..
Unica

Сино цветче

202173
Мислења: 323
Зачленет: 05 Окт 2010, 00:12
I carry your heart. I carry it in my heart..

Мислење 21 Јан 2012, 21:44

Дефинитивно е една од најбитните работи за да успее една врска. Без добар секс-ништо, пиши пропало. Партнерите мора да си одговараат во кревет, да знаат како да ги исполнат желбите и очекувањата на другиот. Без страст нема ни убава врска. Покрај сексот битни се и други работи, да не набројувам, и сите тие нешта се потребни за квалитетна врска.
crazyinlove19

Жолто цветче

15021388
Мислења: 3095
Зачленет: 20 Мар 2011, 21:31
Локација: Far away.

Мислење 21 Јан 2012, 21:51

Не најбитен туку еден од најбитните фактори за тоа како се одвива врската.
bumbuleya

Сино цветче

8622
Мислења: 259
Зачленет: 08 Јан 2012, 18:43

Мислење 05 Фев 2012, 03:32

Здраво!
Во однос на темава би сакала да го кажам моето искуство.Во долга врска сум 8 год. последните три заедно живееме, и точно почетокот на врската, заљубувањето,незаборавен секс, постојана желба за секс и сите пропратни работи беа дел од оваа моја врска.во последно време, последните три години се случија многу работи, од студент станав вработен, секојдневни други обврски и сексот значително се намали.не се срамам да кажам дека е сведен на еднаш месечно а може и подолго...... имам целосно разбирање со дечкото, заедно живееме, ние сме едно...... но сексот изостанува и тоа како баш и на двајцата да не ни е проблем.... знае некогаш тој како машко да префрли засто немаме почесто, како од навика да го вика тоа бидејки од вакви форуми, и статии дека сексот е најбитен, кај нас прави чуство дека нешто не е во ред....
а врската уште еднаш ќе кажам ни функционира најнормално, си изразуваме секојднево колку си значиме .....
нека пише некој со слична ситуација каква што сум, да знам дека не сум сама :)
more

Фем почетничка

00
Мислења: 1
Зачленет: 04 Фев 2010, 15:44

Мислење 23 Апр 2012, 14:42

Scarlet88 напиша:
Offspring напиша:
Scarlet88 напиша:За жал денеска е КЛУЧЕН фактор! Не му даваш, ајт создравје!

Па нормално. Јас на дечко ми му се налутив сериозно и му прекорив затоа што во две недели само два пати имавме односи. Скарлет, а зошто за жал :^)

Па не ми е најбитен! Незнам зошто ама немам желба за секс, ама ич! Ми се чини дека можам да издржам цел живот без секс! Со дечко ми имам секс, само за да му ги задоволам потребите...а не по желба!

Така некако и јас се осеќам. Можам цел живот без секс. а има женски што ако не се смуваат со некој одма имаат промени во расположението, а не па без секс, шизнуваат.
Tanjamm

Фем почетничка

457
Мислења: 41
Зачленет: 06 Окт 2011, 20:32

Мислење 23 Апр 2012, 14:52

^^
Мора да најдете начин да ви профункционира либидото како што е нормално.
Затоа што, верувајте, не е воопшто нормално да немате ниту потреба, ниту желба.
Мене ми делува како да сте се помириле со фактот дека сексот не ви е убав, па така би можеле цел живот да истерате. Како може да си дозволите така, не ми е јасно?!

Прочепкајте по нетов, читајте, едуцирајте се.
Има многу причини што предизвиукваат намалување на либидо, ама тоа не значи дека треба раце да кренете!
starfish

Жолто цветче

76331638
Мислења: 4095
Зачленет: 31 Јан 2010, 23:50
Слика

Hiljadu necijih srecnih casaka bice kao ovaj, ali ovaj nikada više.
Hiljadu tudjih ljubavi bice kao ova, ali ova nikada više.
Nikada: jedina konacnost.

Мислење 23 Апр 2012, 17:21

ЈАс најискрено мислам дека секоја врска може да опстои без секс и дека е битен фактор,но не е пресуден за да опстои врската. Пред се тука е љубовта,почитта, разбирањето помеѓу партнерите, бидејки ако не го сакате и почитувате партнерот тогаш зошто ви е секој ден секс? Сепак некогаш и бакнеж е доволно,па дури и прегратка за да се чувствувате сакано и исполнето.
ilipili

Сино цветче

8328
Мислења: 215
Зачленет: 19 Апр 2012, 17:22

Мислење 23 Апр 2012, 17:39

Значи кај сите е различно има луѓе на кои првенствено сексот им е најбитен а на некои други не . Еве на пример јас немав појма за сексот и немав никаква желба до мојата 20 година а сега имам 21 :) Не ме интересирало бре но дојде тој што требаше и почнаа некои возбудувања и мислев дека ќе сака одма откако се фативме а јас невина леле мајко :lol: И муабети ова она на дечково не му е битен толку многу сексов и после 7-8 месеци врска нормално имав секс за прв пат и сега ми е онака ништо посебно . А има и некои така што прават како што рече една феминка не сакаш чао пријатно епа сега тоа е нема со сила мене некој да ме тера нАли :)
Spell

Сино цветче

55154
Мислења: 285
Зачленет: 31 Мај 2011, 18:03
Локација: My haters are my motivators :)
Слика

Ƴσʋ αℓмσƨт ғɛɛℓ αƨнαмɛ∂ тнαт ƨσмɛσиɛ cσʋℓ∂ вɛ тнαт ιмρσятαит, тнαт ωιтнσʋт тнɛм ʏσʋ ғɛɛℓ ℓικɛ иσтнιиɢ .

Мислење 23 Апр 2012, 20:30

Најбитен е затоа што ги решава сите проблеми и ги смирува сите караници :)
Тешете се дека не е :)
mims-89

Жолто цветче

57179387
Мислења: 3329
Зачленет: 07 Мај 2010, 17:56

Врати се на Секс

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 10 гости

Site Meter