Кога лисјата паѓаат продолжува со нови епизоди од понедленик на 6 септември во 20 часот А1 телевизија
Кога лисјата паѓаат (А1) Многу ми се допаѓа оваа серија. Одвај чекам да почнат да ја емитуваат повторно И баш би сакала тука да дискутираме за случките во серијата,за ликовите, за поуките , кои можат да се извлечат од настаните итн.
Кога лисјата паѓаат (А1) хах смешна ми е малку серијата а сепак дава некоја топлина јас ја погледнувам одвреме навреме кога чистам по соба кога јадам не сум седнала специјално да ја гледам мајка ми ја прати па јас ваму таму во тек сум што се случува....смешно е можеби поради синхронизацијата и таа придонесува ,а еве што сум научила што е мн битно хех недај боже лоша снаа да ти влезе дома има растур да направи хах како ферхунде што им наруши мир на големава фамилија
Поради летните одмори. За време на летото одеа репризи и сега од понеделник пак почнува во 20 часот на А1.
Анима се навлече и на турска серија,ете! Почнав да го оставам ТВ-то вклучен додека траеше серијата од причина што многу ми се засвиѓа оној турчинот со плави убави очи и смешни бркчиња,Огус се вика во филмот,и полека несвесно почнав и да пратам што се случува, и толку фали,а колку само ми е смешна синхронизацијата тоа е друга приказна... А инаку и јас незнам зашто ја прекинаа демек поради летните одмори,абе ајде па и онака после крајот на серијата ќе ја даваат уште најмалку четири пати,ама тоа нели "на ваше барање" (се мисли на гледачите) :geek: ете и до ден денес кога и да вклучам А1 и А2 ја гледам Шехерзад,или Касандра ко шо ми иде мене да кажам...
Вчера на you tube ја гледав последната епизода....жално многу жално....се изнаплкав...серијата нема да има среќан крај!!!!!
значи едноставно ја обожавам серијата еднаш со дечко ми се скаравме, не ми даваше да ја гледам у дневна и заминав во другата соба да ја гледам, и тоа налутена бев а инаку серијата има некоја топлина и љубов, дали е до семејството или куќата... едноставно се соживувам и убаво се чувствувам кога ја гледам прв пат вакво нешто ми се случува да уживам толку многу во серија. а на ју туб и јас гледав и филмот уште не е почнат што се вика, до прва ќе има заплети, кулминации: Spoiler сега во овие серии неџла ќе спие со огус, ферхунде понатаму ќе западне во некоја мафија (колку што се сеќавам) , али риза ќе се парализира скроз, ама тоа некаде кај 139 епизода ќе биде и уште мнооогу работи знам ама ајде не ги кажувам инаку филмчето е ептен жално
Филмот сум го гледала на еден турски канал и сварно уште не е почнат а бе нема што нема да се деси: Spoiler Шефкет ке влезе во затвор поради трошоците на ферхунде која ке заглави со кредити,и со огус ке заглави (проклетиот и со сестрите и со снаата ке иде) ,неџла ке се омажи па после ке побегне со Огус , најмногу ми е жал за Али Риза и даа ептен е жално ке се растури целото семејтво ...
Добро е што и во Македонија почнаа да емитуваат турски серии.. Не поради тоа што се турски, туку поради тоа што се многу поучни. Веќе ми се здосади од шпанските, претераа -.- Инаку, знаете што воопшто значи ,,Кога Лисјата пагаат??,,
Според мене- Дрвото претставува столбот на семејството(мајката и таткото) ,а листовите се децата.Значи од едно добро семејство сите така да кажам тргнуваат по лоши правци.Секој заминува по свој пат
Серијата е преубава.Не се сведува се на љубов меѓу двајца како останатите серии.Овде станува збор за едно сложно семејство,љубов,омраза,одмазди итн...Редовно ја гледам,баш ми недостигаше преку летото.
и јас ја гледам серијата, дури и епизодите и ги изгледав сега кога ги даваа, ќе продолжам да ја гледам има многу поучни работи, не е како сите останати серии, баш ме интересира што ќе се случува понатаму..
Ја пратам редовно серијава, а ве молам кажете ми на крајот целото семејство ќе се распадне, што ќе се случи со нив? Благодарам.
Анни кажуваше за крајот, оди погоре и ќе најдеш.. Мило ми е што ова не е една од шпанските ,,за никаде,, серии Но тоа е вистината. Во сите шпански серии за истото се зборува
http://www.youtube.com/watch?v=Ey1E9u7gzJQ Многу е убава песната. А1 ја имаат преведено на реклама за филмот.Еве на англиски најдов: The moon sets again. The days are far away again. The nights reach for sadness, going for a walk from sleep 'till dawn. The days pass by, for me everything is far away... Another leaf falls again as autumn hits me in the face..