ТЕМА: Дали мислите дека сите машки се исти?

Мислење 14 Јун 2010, 23:40

Девојки што мислите? Дали сите машки се исти? За отварање на оваа тема бев инспирирана од тоа што го прочитав сега шетајќи низ форумов, повеќето девојки пишале ме прави љубоморна, се лути на секое, не ми се јавува често... и такви работи, па дали мислите дека тоа е како некој машки стандард да кажам или можеби навистина повеќето се такви и тие треба да сметаме дека не се за нас и не не заслужуваат? Би ми било мило д аги слушнам вашите размислувања на темава :) ;)
malecka.16

Сино цветче

1117
Мислења: 284
Зачленет: 08 Јан 2010, 23:17
Dobro je kad u zivotu neko te voli i nekoga volish...! <3

Мислење 15 Јун 2010, 00:02

Па не верувам дека сите машки се исти. Според мене си има неколку типично машки особини што си ги поседува баш секој од нив, ама тоа не ги прави сите еднакви , ко од калап извадени. Тоа му доаѓа еднакво на = сите женски се исти, а не сме.
Секој човек си е различен.

Мене најмногу ме буни тоа што сите машки досега пробале да ме убедат - дека кога кажуваат некоја работа тоа и го мислат, дека нема двосмислености, да не им се мислиме многу анализирајќи ги, не биле они женски, мислат едно, зборат друго. Демек кај нив се' е јасно како ден. А кога се сами со другарите и они коваат планови како ние женските, што да направат, како да спроведат нешто, а да не излезе премногу очигледно.
И дефинитивно СИТЕ машки се љубоморни! Пред некој ден дечко за кого не верував дека е способен за таков вид на замарање и чувство искажа љубомора пред мои очи и јас се скаменив. Зар и ти сине Бруте? :D

Но, во секој случај останувам на тоа дека - не се сите исти.
Trendafilka

Жолто цветче

123716655
Мислења: 4473
Зачленет: 28 Дек 2009, 16:12
Локација: Barcelona or Nice... someday
Don't Trust Anything That Bleeds for Five Days and Doesn't Die . . .
Што е убав овој свет - онде го*но овде цвет.
Слика

Мислење 15 Јун 2010, 00:20

Се согласувам со Трендафилка не може да се сите во целост исти.Мислам сепак секој човек мора да се разликува од друг барем по една карактеристика.Но мене ми се случува често ако се разочарам од некоја постапка на одредено машко да очекувам тоа да го направи и друг,значи кога веќе сум се изгорела еднаш па и ладно дувам после.Знам дека е грешка но тоа ми влегува едноставно во потсвест и не можам а да не помислам дека и друг истото ќе го направи.Како што и девојките се разликуваат така и тие,но поради оваа фраза"сите машки се исти" и ги правиме тие предрасуди.На пример многу девојки мислат дека ќе го привлечат вниманието на оној што им се допаѓа ако го направат љубоморен но во многу случаи тоа ќе го одбие човекот,едноставно губи интерес за "зафатена" девојка.Значи сите се разликуваат и се зависи од карактерот,па не можеме да постапуваме во согласност со глобалното мислење какви се сите машки.
CherryBerry

Бело цветче

73
Мислења: 70
Зачленет: 13 Јун 2010, 00:18
Imperfection is beauty
Madness is genius
&& it's better to be
Absolutely ridiculous
Than absolutely boring

Мислење 15 Јун 2010, 00:39

Да, но мислам дека ќе се согласите дека кај сите постои онаа машка гордост, и мислам дека на сите ( или барем на поголемиот број од нив) им е тешко да ги искажат вистинските чувства лично, па тоа го прават на индирекни начини, а најмногу од се ме иритира тоа што се обидуваат да ја направат девојката љубоморна. Тоа е честа тактика на женските, но и на машките мора да признаеме... Тоа ме нервира многууу :envy: :D
malecka.16

Сино цветче

1117
Мислења: 284
Зачленет: 08 Јан 2010, 23:17
Dobro je kad u zivotu neko te voli i nekoga volish...! <3

Мислење 15 Јун 2010, 02:43

Џабе не рекле колку луѓе на светов, толку табиети! Секој има различни сфаќања и однесување!
Scarlet88

Зелено цветче

23196
Мислења: 753
Зачленет: 11 Мар 2010, 00:54
Локација: Bitola
Слика
Слика

Мислење 15 Јун 2010, 03:31

Честопати знам да кажам дека сите машки се исти :P Но сепак не се согласувам потполно :lol: Точно е дека имаат голем број заеднички особини но тоа не ги прави сите да се исти.Секој човек си е посебен на свој начин.Мислам дека на фб го прочитав следново:Како може женските да викаат дека сите машки се исти!?Зарем не е тоа преголемо искуство :)
Oluska

Сино цветче

120
Мислења: 320
Зачленет: 05 Фев 2010, 22:40
If today was perfect there would be no need for tomorrow

Мислење 15 Јун 2010, 03:35

кога ќе се изнервираш или разочараш од машка особа... често знаеме да кажеме дека сите машки се исти :^)
но ако погледнеме по длабоко и анализираме по темелно, ќе заклучиме едно - секое машко е своја појава, со свој карактер, свои мани и доблести... како такви ги прифаќаме и се дел од нашиот живот...

е сега што знаат да те извадат од такт, знаат :D во тоа се само исти :D ама кога ќе видиш... секој те вади од такт на свој начин :rofl:
2468

Жолто цветче

24622302
Мислења: 4469
Зачленет: 23 Дек 2009, 23:22
Локација: Big apple...
Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself! Слика

Мислење 15 Јун 2010, 08:49

Trendafilka напиша:Па не верувам дека сите машки се исти. Според мене си има неколку типично машки особини што си ги поседува баш секој од нив, ама тоа не ги прави сите еднакви , ко од калап извадени. Тоа му доаѓа еднакво на = сите женски се исти, а не сме.
Секој човек си е различен.

Мене најмногу ме буни тоа што сите машки досега пробале да ме убедат - дека кога кажуваат некоја работа тоа и го мислат, дека нема двосмислености, да не им се мислиме многу анализирајќи ги, не биле они женски, мислат едно, зборат друго. Демек кај нив се' е јасно како ден. А кога се сами со другарите и они коваат планови како ние женските, што да направат, како да спроведат нешто, а да не излезе премногу очигледно.
И дефинитивно СИТЕ машки се љубоморни! Пред некој ден дечко за кого не верував дека е способен за таков вид на замарање и чувство искажа љубомора пред мои очи и јас се скаменив. Зар и ти сине Бруте? :D

Но, во секој случај останувам на тоа дека - не се сите исти.

Од збор до збор се сложувам со ова... не се исти... секој човек приказна за себе.
Ама блазе си им на дарбата многу просто, логично и едноставно да размислуваат - камо и јас така да размислував... барем понекогаш :?:
Annath

Жолто цветче

22233515
Мислења: 3548
Зачленет: 09 Јан 2010, 17:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Мислење 15 Јун 2010, 22:11

според мене сите се исти, но ова го викам само после прекин на некоја врска.
има еден многу добар стих од слипкнот You ran away, you аre all the same... :P
princessofthedark

Жолто цветче

8918
Мислења: 1004
Зачленет: 15 Апр 2010, 22:02
Локација: na mars
LEARN FROM YESTERDAY,LIVE FOR TODAY,HOPE FOR TOMORROW

Мислење 15 Јун 2010, 22:17

А дали ние жените сме сите исти? Нееее! Секој си е за себе. Се сложувам со тоа дека многу често знаат да размислуваат површно и исто, ама во никој случај јас не ги ставам во ист кош. Секако, секоја жена ако ја повреди некој ќе рече-А бе сите мажи сте исти, и јас сум му го рекла тоа на дечко ми, ама во основа не размислувам баш така. Се е до карактерите, е сега дали ти ќе наидеш на 5мина со сит карактер и размислување, или па на 10 со потполно различни ставови, е сосем друго. Тука следува мојата поговорка-6 милијарди луѓе, исто толку различни карактери.
kate21

Жолто цветче

15234888
Мислења: 3912
Зачленет: 20 Дек 2009, 22:43
Локација: Тука...каде што ми е убаво...
Ако во виното не можам да ја удавам тагата, тогаш ќе го удавам разумот :drunk:

Врати се на Сингл

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 2 гости

Site Meter