ТЕМА: Другарство после врска? да или не?

Мислење 11 Сеп 2011, 18:22

Знам многу примери на екс парови кои добро комуницираат и се најдобри другари после долга врска. Што мислите, дали е тоа можно, или се е тоа некоја маска додека не си фатат други девојки/дечковци? :)
lady19

Сино цветче

49
Мислења: 101
Зачленет: 02 Авг 2010, 20:13

Мислење 11 Сеп 2011, 18:26

Јас лично не би можела да бидам имам "другарска позиција" после врска, особено ако во врската имало многу љубов! :!:
Да му делам другарски совети за некоја наредна после мене, или па за било која друга област во животот на личноста со која до пред тоа сум го планирала мојот живот и иднина no way! :x

А доколку па тоа е некоја небитна врска, со некој што не ми бил важен во животов, зошто да не. :)
Miss.Ricci

Сино цветче

12961333
Мислења: 404
Зачленет: 29 Авг 2011, 23:48
Локација: Venus
Не знам кој ги измислил високите потпетици, но сите жени му должат многу. М.М
All women do have a different sense of sexuality, or sense of fun, or sense of like what's sexy or cool or tough. A.J

Мислење 11 Сеп 2011, 18:32

Miss.Ricci напиша:Јас лично не би можела да бидам имам "другарска позиција" после врска, особено ако во врската имало многу љубов! :!:
Да му делам другарски совети за некоја наредна после мене, или па за било која друга област во животот на личноста со која до пред тоа сум го планирала мојот живот и иднина no way! :x

А доколку па тоа е некоја небитна врска, со некој што не ми бил важен во животов, зошто да не. :)

И мене ми е некаkо несфатливо..но имам еден пример колеги на факс што одеа 2 години, мн се сакаа очигледно, а сега веќе една година како не одат и цело време се заедно, неразделни, весели.. I don't get it! :)
lady19

Сино цветче

49
Мислења: 101
Зачленет: 02 Авг 2010, 20:13

Мислење 11 Сеп 2011, 18:59

Како што постојат правила, така постојат и исклучоци.
Најчест одговор е - не, бидејќи тоа нема во никој случај да биде пријателство, туку само обид да се врати стариот партнер. Некогаш може и да е потсвесно, но така е.
Но, некогаш се случува.
Може нивната врска била пропаст, а пријателството пред тоа - фино и пријатно. Тие едноставно се вратиле назад.
Можеби ќе им биде сменет начинот на кој тие ќе се гледаат, но се дешаваат исклучоци, постојат премногу различни карактери, за да се вратиме на стариот постулат на мудриот Ајнштајн - Се‘ е релативно.
MissSpark

Зелено цветче

631346
Мислења: 526
Зачленет: 13 Јун 2011, 13:29
Локација: There. And there, and there. Oh, and there too.

Мислење 11 Сеп 2011, 20:06

Не можам едноставно. Ако би раскинала тогаш би било поради тоа што сметам дека ми ги повредиле чувствата. Веднаш би ја тргнала личноста од мојот мозок и живот. Таква сум по природа. Само поради тоа би завршила една моја врска, а после другарство????? Но шанс !
danniela5

Зелено цветче

400580
Мислења: 709
Зачленет: 24 Јун 2011, 22:43
Локација: Во солзите на повреденото срце....
Слика

Мислење 11 Сеп 2011, 20:33

Моето мислење сликовито објаснето ...
02-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg
02-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg (58.38 KiB) Разгледано 708 пати

ОСВЕН ако се фатиле чисто ради реда од некоја причина што има врска со се освен со љубов и од обете страни . Знам една ваква врска т.е другарство и денес си се другари се кажуваат се еден на друг. А се фатиле да ги направат љубоморни бифшите заради ништо друго . Само така е возможно

Кај што некогаш имало љубов и страст тука нема место за другарство ...
vendiii

Жолто цветче

1806297
Мислења: 1274
Зачленет: 13 Фев 2011, 16:02
Локација: Планета Земја
Слика

Мислење 11 Сеп 2011, 23:21

Ако сум имала силни чувства, дефинитивно не. Не би можела да замислам, неможе туку така да се заборави една врска, која за мене значела толку многу.
А ако врската за мене немала некое посебно значење, т.е. ако немало љубов од моја страна, нема никаков проблем да си останеме другари.
crazyinlove19

Жолто цветче

15021388
Мислења: 3095
Зачленет: 20 Мар 2011, 21:31
Локација: Far away.

Мислење 11 Сеп 2011, 23:31

Другарство после врска ми е на листата на работи во кои не верувам. Кога веќе си имал такви чувства спрема некоја личност доволни за веќе да бидеш во врска со него, не е можно целосно да избледат и да може после тоа тој да ти биде најверен другар.

Мислам секоја чест на исклучоците, ама сепак во најчест случај и да останат ете да речеме пријатели, секогаш ќе има некоја нелагодност, а посебно доколку останат на само. Имам искуство во врска со ова и јесте да сум останала на здраво и некој површен разговор, ама сепак не е исто и не може да биде како пред тоа или како со некој кој така го гледам само како другар и не можам ни да се замислам во врска со него.

Секогаш ќе остане таа некоја симпатија или тоа нешто што те привлекло да размислуваш дека може да бидеш со него. Т.е и да се остане во контакт, нема да биде исто...
De-lovely

Сино цветче

388845
Мислења: 471
Зачленет: 09 Сеп 2010, 19:19
Локација: Never Never Land
„An intelligent man is sometimes forced to be drunk to spend time with his fools.“- Ernest Hamingway

Слика Слика

Мислење 12 Сеп 2011, 00:22

Можно е, доколку двете страни се решени да го остават минатото и чувствата настрана, притоа вложувајќи многу во една (кревка) врска која може лесно да пукне од чија било страна. Ваквите другарски врски исцрпуваат многу енергија и труд, а за возврат некогаш не нудат ништо посебно или уникатно, па затоа ретко кои би се согласиле на нешто вакво, особено ако се има предвид дека поранешниот партнер е сега само уште еден во низата патници, познаници и пријатели во нашите животи, oд кои добар дел не остануваат трајно.
Nightwalker

Зелено цветче

30261912
Мислења: 948
Зачленет: 04 Фев 2011, 18:00

Мислење 12 Сеп 2011, 00:36

Зависи која е причината за вашето раскинување. Ако сте се скарале заради тоа што ве изневерил како може да се очекува тој да ви биде пријател ? Јас не го можам тоа.
И да останете пријатели никогаш нема да можеш да му кажуваш за некои понатамошни симпатии кон друго машко , секогаш ќе останува нешто недокажано , нешто што си го чуваш само за себе .

Кога ќе имаш друг дечко можеби ќе му смета твојата дружба со бифшиот. Не велам дека заради него треба да се прекинат сите односи ама ако бил доволно добар немало да биде бифши :)
firequeenn

Жолто цветче

1619989
Мислења: 1119
Зачленет: 15 Дек 2010, 19:58
Битката ја добива само оној кој одлучил да победи .. :)

Врати се на Сингл

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 2 гости

Site Meter