ТЕМА: Другарство после врска? да или не?

Мислење 05 Фев 2012, 00:29

Не го разбирам јас тој поим или како да го наречам- другарство после врска!??
Дури и другарството кога не оди, луѓе се разидуваат,секој си оди по свој пат.
Кога една врска ќе пукне,логичен крај е тоа ,,пријателство,, да прекине.
Според мене,тие другарства после врска се само очај и пуста надеж дека ќе се врати нешто што одамна поминало.Само лажна патетика.
Подобро стави крај и оди понатаму!После извесно време,можеби нешто старо повторно ќе заискри,ама треба простор и време само за себе!
Lola-M

Сино цветче

184112
Мислења: 283
Зачленет: 16 Ное 2011, 22:56

Мислење 07 Фев 2012, 21:30

Јас моментално сум во некоја фаза на "другарство по врска". Причините за крајот беа чудни за мене (типот после 7 месеци свати дека несакал врска, му помина еуфоријата и почетното лудило, ми кажа уште имал убави чуства према мене, ама нејкел да биде со обавези према некоја во врска, ниту да ме повреди, па некако на фер нечин ми раскина....) но како и да е, еве 10тина дена после офцијалното раскинување ние неколку пати сме се слушнале. Темите беа општи од типот "како си? што праиш? имаш многу за учење? среќен/на ли си?". Еднаш ме праша дали уште сум го сакала... :fubar: :^) |( WTF!!! Двапати муабетот го започна он, а еднаш јас (од учтивост така, да не испадне сега све он ќе биде добар па ќе одржава комуникација). Можеби со ова он сака да има основа, за кога пак ке застане на нозе и ќе ја надмине на несигурноста и стравот од врска, да ме побара....или може само јас си се надевам (потајно) на ова, како што кажа Lola-M погоре.

У глобала за претходните момци со кои сум била (да не речам бивши) одржавам контакт, имам муабет, како што се вика "човек ќе ти се најде и за не-дај-Боже тука е да ти помогне ако сака", ама не и другарство. Неможам да замислам туку-така другарски да идам на кафе, кино, концерт, журка со некој бивши...што барам... ?
Bubbi

Сино цветче

4031
Мислења: 150
Зачленет: 01 Сеп 2010, 17:58

Мислење 09 Фев 2012, 03:48

Пробав бидејќи како таков и го сакав но верувајтњ ништо од тоа само "лажно" пријателство месец-два и надеж за повторно соединување и на крај кога ќе сфати едниот дека навистина дошол крајот изчезнува и ПРИЈАТЕЛСТВОТО
Последна редакција: feministika на 09 Фев 2012, 03:57; редактирано вкупно 2 пати.
feministika

Фем почетничка

61
Мислења: 19
Зачленет: 07 Јул 2011, 15:42

Мислење 09 Фев 2012, 03:53

Пробав бидејќи како таков и го сакав но верувајтњ ништо од тоа само "лажно" пријателство месец-два и надеж за повторно соединување и на крај кога ќе сфати едниот дека навистина дошол крајот изчезнува и ПРИЈАТЕЛСТВОТО

Bubbi напиша:Јас моментално сум во некоја фаза на "другарство по врска". Причините за крајот беа чудни за мене (типот после 7 месеци свати дека несакал врска, му помина еуфоријата и почетното лудило, ми кажа уште имал убави чуства према мене, ама нејкел да биде со обавези према некоја во врска, ниту да ме повреди, па некако на фер нечин ми раскина....) но како и да е, еве 10тина дена после офцијалното раскинување ние неколку пати сме се слушнале. Темите беа општи од типот "како си? што праиш? имаш многу за учење? среќен/на ли си?". Еднаш ме праша дали уште сум го сакала... :fubar: :^) |( WTF!!! Двапати муабетот го започна он, а еднаш јас (од учтивост така, да не испадне сега све он ќе биде добар па ќе одржава комуникација). Можеби со ова он сака да има основа, за кога пак ке застане на нозе и ќе ја надмине на несигурноста и стравот од врска, да ме побара....или може само јас си се надевам (потајно) на ова, како што кажа Lola-M погоре.

У глобала за претходните момци со кои сум била (да не речам бивши) одржавам контакт, имам муабет, како што се вика "човек ќе ти се најде и за не-дај-Боже тука е да ти помогне ако сака", ама не и другарство. Неможам да замислам туку-така другарски да идам на кафе, кино, концерт, журка со некој бивши...што барам... ?

Не би сакала да се мешам но твојата теорија дека ќе се врати можеби и има смисла ми се има случено истото по 10месечна врска па као демек не е до тебе до мене е не знам што сакам и веднаш после тоа една недела ѕвонеше но мојот интерест исчезна па по некое време повторно се слушавме за без врска муабет и на крај завршивме пак заедно......
feministika

Фем почетничка

61
Мислења: 19
Зачленет: 07 Јул 2011, 15:42

Мислење 09 Фев 2012, 11:27

Не.
Не можам со тој со кого сум правела се`, утре да ми биде другар. Каков другар ќе ми биде?
Нему ќе му се доверувам? Тој ќе ми дава совети? А, во врската не знаеше за совети? Затоа и пропаднала врската. :^)

Дечкото пред се` треба да ви биде најдобар другар. (Не во буквална смисла, туку да има разбирање како да ви е најдобар другар). Плус да ви биде љубовник.
Кога тој се покажал како дечко, со сите бенефеции, како другар ли ќе се покаже? Не. :^)

Рабирам да имам муабет после врската, само здраво, како си.... Но, ништо повеќе. :)
girl.23

Жолто цветче

12161557
Мислења: 1790
Зачленет: 02 Јул 2011, 12:09
"Čovjek samo srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo."

Мислење 16 Фев 2012, 18:11

Никогаш не сум била во ваква ситуација а не би ни сакала право да ви кажам. Едноставно мислам дека после врска па макар да е долга и месец дена во која што сте си ги изразувале чувствата најинтимните желби, после време поминато во љубов - неможе да има пријателство. Едноставно поради фактот дека секој негов потег, насмевка, збор ќе ве враќаат во минатото, во сеќавањата, во изгубените времиња. Зошто да си се повредуваме самите себеси залажувајќи се дека можеме да бидеме пријатели? :!: Пријателство после врска за мене е - не!
M.a.r.i.l.y.n

Сино цветче

87126
Мислења: 340
Зачленет: 24 Јан 2011, 19:02
Локација: Somewhere over the rainbow.
"Memories were fine but you couldn't touch them, smell them or hold them. They were never exactly as the moment was, and they faded with time."

"You jump, I jump remember?" ♥

Мислење 16 Фев 2012, 21:01

имало до сега 2 обиди

во едниот обид другата страна ме покани на кафе, и кога го одбив(не ми одговараше терминот него го снема го снема)

во другиот обид договори и преговори за едно кафе-ама никако да се случи
(кога се изјаснив дека сум во врска т.е. имам некој во животот, не добив одговород другата страна, очигледно дека дотичниот не ме заборавил сеуште)
srcekrsacka

Жолто цветче

4542804
Мислења: 1613
Зачленет: 26 Ное 2010, 18:13

Мислење 18 Фев 2012, 19:58

Не постои таков поим.
Не постои другарство после врска. Тој ќе направи се` ти да бидеш љубоморна, а и ти исто така. Никогаш нема веќе работите да бидат исти.
Princess.S

Зелено цветче

423196
Мислења: 640
Зачленет: 14 Јул 2011, 18:39
Локација: written in the stars.
I will love you till the end of time. Probably a million years..

Мислење 19 Фев 2012, 13:39

другарство после врска? нее!! само на здраво останувам ..а со некои ни на тоа..зависи :) ;)
Tashaa

Бело цветче

1436
Мислења: 62
Зачленет: 22 Сеп 2010, 23:59
I live where the sky ends..

Мислење 07 Мар 2012, 22:22

Еве и јас сум моментално во таква ситуација. Врска од година дена, раскинавме пред 5 месеци. Се се одвиваше прекрасно со љубов и емоции, интимност (моја прва врска,прва интимност).Премногу беме блиски што послем раскинувањето останавме во контакт онака во типот на „Како си?“ „Што има ново?“ и слично потоа се скаравме благодарение на моја познаничка, не правевме муабет, но ете и тоа го надминваме и веке 3 месеци сме во пријателски однос, секако љубовта е сеуште присутна двострана, се видуваме понекогаш сами, но јас цврсто стоам на тоа што сме се договриле да останеме само другари. Ми дава совети како да постапувам понатаму во животот, да си го зачувам угледот. Не ми забранува да одам со други момчиња(иако не сум сеуште), но се познава дека не му е сеедно.
Иначе излгуваме заедно, ме води со него и неговите другари ме викаат на кафе, на излегување, на родендени. Ме чуваат од секоја непијатност. Ја осекам почита од неговите другари и од него, неговите роднини (што мислам дека и сум ја заслужила).
Сепак на ова прашање би одговорила „КОГА СЕ САКА СЕ СЕ МОЖЕ!!“
SimonaX

Фем почетничка

00
Мислења: 14
Зачленет: 26 Фев 2011, 12:18

Врати се на Сингл

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 2 гости

Site Meter