ТЕМА: Ем Сингл, ем без другарки. Што понатаму?

Мислење 20 Авг 2010, 20:30

Single сум и се гордеам со тоа...но ми фали друштво.
Дугарки имам 2 и двете со дечковци немаат време за ниш ...понекогаш кафе кај мене или кај нив..и тоа кога си имаме нешто да ни тежи на душата па да си се изнакажеме....
Што кога друштвениот живот ми е на НУЛА...пробувам да се вклопам со други девојчиња но сепак сите тие се во свои друштва и не им треба некој друг,некој нов во друштво а не сум таква да се буткам и натурам во друштва не сум неосетна,глупо ми е малку тоа јас се чуствувам така како 13 прасе...И јас повторно сама...
Не знам за темава можеби има нешто слично но барав не пронајдов...ако има кажете..ако не помагајте...Некој совет..цело лето ми помина по дома .без друштво :fubar: ..мхмм...
TheCandy880

Жолто цветче

47333429
Мислења: 3415
Зачленет: 20 Авг 2010, 19:24
Локација: behind the curtains
Sometimes I still feel like the little girl who doesn't belong in her own world because my freckles....
I used to care so much about what others think about ..
BUT a face without freckles is like a sky without stars...

Мислење 20 Авг 2010, 20:44

Оф леле душиче... :( Па како така на твои 17 год. без другарки? :?: Јас на тие години се дружев со доста, а после тоа куп другарки,другари..што од град од секаде..што од школо од маало итн.Едноставно бев комуникативна,дружељубива сакав да излегувам многу и си наоѓав доста друштво.Имав стандардни другарки ама сепак и си се дружев и со други.Затоа не е добро да се врзуваш само за една две другарки и толку.Ништо, почни сама спонтано да си комуницираш и со други девојчиња и кога ќе видиш ти одговараат дружи се излегувај..а и другари уште подобро.Треба и со машки да се дружиш така ќе научиш ем многу за нив, а и верувај подобри се за муабет за да те сослушаат и да чуваат тајни.Мораш да бидеш опуштена и сама да почнеш да создаваш контакти.А за дечко ..има време за се..ќе биде и тоа.Не е време од сега да се врзуваш со еден.Флертувај...по некоја авантуричка ќе дојде и врска само по себе. :)
julie77

Жолто цветче

61434363
Мислења: 4566
Зачленет: 02 Фев 2010, 16:31
Локација: Special land
Слика

Мислење 20 Авг 2010, 20:49

julie77 напиша:Оф леле душиче... :( Па како така на твои 17 год. без другарки? :?: Јас на тие години се дружев со доста, а после тоа куп другарки,другари..што од град од секаде..што од школо од маало итн.Едноставно бев комуникативна,дружељубива сакав да излегувам многу и си наоѓав доста друштво.Имав стандардни другарки ама сепак и си се дружев и со други.Затоа не е добро да се врзуваш само за една две другарки и толку.Ништо, почни сама спонтано да си комуницираш и со други девојчиња и кога ќе видиш ти одговараат дружи се излегувај..а и другари уште подобро.Треба и со машки да се дружиш така ќе научиш ем многу за нив, а и верувај подобри се за муабет за да те сослушаат и да чуваат тајни.Мораш да бидеш опуштена и сама да почнеш да создаваш контакти.А за дечко ..има време за се..ќе биде и тоа.Не е време од сега да се врзуваш со еден.Флертувај...по некоја авантуричка ќе дојде и врска само по себе. :)

Ах..за дечко не се мн мн оптеретувам знам ако што викаш има време затоа не се брза...Туку учам во училиште каде сме само 5 девојчиња у клас се се мушки,знам дека се подобри другари али тие што ми се поблиски се све папучари све со женски...уффф тешко е...Немој да мислиш дека јас не сакам да се дружам излегувам САКАМ И ТОА МН ...но ете се нема можности..заради тоа ми е мн мака..Ете 21h....Си се спремаат за во град а јас ...со мака и насолзени очи си седам пред компјутер малку на форумот малку си пишувам поезија друго не ми преостанува :( :?:
TheCandy880

Жолто цветче

47333429
Sometimes I still feel like the little girl who doesn't belong in her own world because my freckles....

Мислење 20 Авг 2010, 21:22

Стварно се обидувам да те сватам,сигурно ти е тешко што си сама ама мора да постои начин,во твојот случај не ти останува друго освен да им се "упикуваш" на други девојчиња,барем за почеток,сигурно не е убаво чуството ама мислам дека мора така да почниш додека си најдеш некое друго друштво што мислиш дека повеќе ти одговара.Сигурно ако не од класот тогаш од училиштето познаваш и други девојчиња,преку фб или мсн пробај да се зближиш со нив.Поздрав и со среќа :)
mila89

Сино цветче

4893
Мислења: 357
Зачленет: 10 Дек 2009, 14:37

Мислење 20 Авг 2010, 21:31

Пробај да комуницираш со другарки со кои си се дружела како мала,на пример во основно или некои другарки од маало,од зграда,повикај некоја таква познајничка на гости кај тебе па предложи и да појдете некогаш на кафе во кафичи и таа самата ке започне да те вика со неа и со други нејзини другарки,незнам зашто не би сакале уште едно девојче со нив,не би требало да е проблем тоа,не се нервирај започни разговор на фејсбук на пример со некоја стара другарка од поодамна,прашај ја што прави како е...со среќа,сигурно ќе си најдеш друштво не очајувај...
anima

Зелено цветче

221193
Мислења: 559
Зачленет: 14 Дек 2009, 02:53
...Nothing in the world is ever completely wrong. Even a stopped clock is right twice a day...

Мислење 20 Авг 2010, 22:13

TheCandy880 напиша:Single сум и се гордеам со тоа...но ми фали друштво.
Дугарки имам 2 и двете со дечковци немаат време за ниш ...понекогаш кафе кај мене или кај нив..и тоа кога си имаме нешто да ни тежи на душата па да си се изнакажеме....
Што кога друштвениот живот ми е на НУЛА...пробувам да се вклопам со други девојчиња но сепак сите тие се во свои друштва и не им треба некој друг,некој нов во друштво а не сум таква да се буткам и натурам во друштва не сум неосетна,глупо ми е малку тоа јас се чуствувам така како 13 прасе...И јас повторно сама...
Не знам за темава можеби има нешто слично но барав не пронајдов...ако има кажете..ако не помагајте...Некој совет..цело лето ми помина по дома .без друштво :fubar: ..мхмм...

Се препознав во овој пост Јас пред 3-4 години некаде , го прочитав и добро се присетив на тоа време и на тоа што ти сегурно сега го чуватвуваш.... Бев во потполно иста ситуација како тебе само што јас се скарав со најдобрата другарка и мислев дека е крај свет. Се дружев уште со многу но како што викаш со кој друг и да излезев едноставно чувствував дека не припагам таму . Една година поминав дома .......понекогаш одев кај некои пријателни на кафе тие доагаа но несакав со никој да излезам , дури родителите ме молеа но знаеа каква ми е ситуацијата и секогаш се трудеа нешто да направат за да излезам :) . НО подоцна видов дека всушност дека имам многу пријатели кои што ја не ги гледав , онаму каде што се препознавав како 13то прасе всушност тие ми станаа најдобри пријателки ...Од тогаш па до сеа имам многу другарки но и пријатели . Никогаш не треба да се ограничуваш и да се дружиш само со најдобрите 1-2 другарки , треба да ги имаш и тие да важат како најдобри другарки но треба да имаш и пријатели и со сите да имаш некоја близина ... сигурно имаш неки стари пријатели , комшики , школски другарки и биди сигурна ако си комуникативно и фино девојче во ниедно друштво нема да бидеш одбиена со тек на времето ке станеш дел од нив и јас размислував потполно исто но сега кога јас сум дел од едно големо друштво , и имам многу пријатели знам дека ниедно девојче ако ни се придружи во друштвото нема да биде вишок туку напротив ке ни биде мило што имаме уште еден нов челен во друштвото и преподставувам дека кај повекето е така. И една препорака` Ново запознавај , старо не заборавај` ..... ;) :* поздрав
AngelGirl

Сино цветче

65108
Мислења: 253
Зачленет: 05 Фев 2010, 18:54

Мислење 20 Авг 2010, 22:35

AngelGirl напиша:
TheCandy880 напиша:Single сум и се гордеам со тоа...но ми фали друштво.

Се препознав во овој пост Јас пред 3-4 години некаде , го прочитав и добро се присетив на тоа време и на тоа што ти сегурно сега го чуватвуваш.... Бев во потполно иста ситуација како тебе само што јас се скарав со најдобрата другарка и мислев дека е крај свет. Се дружев уште со многу но како што викаш со кој друг и да излезев едноставно чувствував дека не припагам таму . Една година поминав дома .......понекогаш одев кај некои пријателни на кафе тие доагаа но несакав со никој да излезам , дури родителите ме молеа но знаеа каква ми е ситуацијата и секогаш се трудеа нешто да направат за да излезам :) . НО подоцна видов дека всушност дека имам многу пријатели кои што ја не ги гледав , онаму каде што се препознавав како 13то прасе всушност тие ми станаа најдобри пријателки ...Од тогаш па до сеа имам многу другарки но и пријатели . Никогаш не треба да се ограничуваш и да се дружиш само со најдобрите 1-2 другарки , треба да ги имаш и тие да важат како најдобри другарки но треба да имаш и пријатели и со сите да имаш некоја близина ... сигурно имаш неки стари пријатели , комшики , школски другарки и биди сигурна ако си комуникативно и фино девојче во ниедно друштво нема да бидеш одбиена со тек на времето ке станеш дел од нив и јас размислував потполно исто но сега кога јас сум дел од едно големо друштво , и имам многу пријатели знам дека ниедно девојче ако ни се придружи во друштвото нема да биде вишок туку напротив ке ни биде мило што имаме уште еден нов челен во друштвото и преподставувам дека кај повекето е така. И една препорака` Ново запознавај , старо не заборавај` ..... ;) :* поздрав

Моите од дома со душа чекаат да излезам...Кога ме гледаат пред тв,пц или над некоја книга во сред лето татко ми ми вели АЛОО КЕ СЕ ПОШЕКНЕШ ОД ЧИТАЊЕ ЗЕМИ ИЗЛЕЗИ ФАТИ ДЕЧКО, НАЈДИ ДРУГАРКИ...а јас му велам ДА ЕВЕ СЕГА КЕ ИЗЛЕЗАМ ПРЕД ЗГРАДА И НА ЕДЕН КАРТОН КЕ ПИШАМ "БАРАМ ДРУГАРКИ" И СИТЕ ПО МЕНЕ КЕ ТРЧАТ....и само уште толку се ставам во мислење каде е проблемот во мене...помислувам дека сум за на психијатар... :?:
btw фала за советите....колку ке знам да ве послушам ...нз :( :( :(
TheCandy880

Жолто цветче

47333429

Мислење 23 Авг 2010, 03:41

Па ако неможеш да наjдеш другарки излези со некоја братучетка или братучет ако имаш на твоја возраст ем ке си ги поправиш роднинските врски ем конечно ке излезеш од дома ;)
Lovely

Жолто цветче

486420
Мислења: 1177
Зачленет: 30 Ное 2009, 22:24
Once upon a time there was a boy and a girl who loved each other. Then a slut came and ruined everything.

Мислење 23 Авг 2010, 12:06

Уф, те сваќам, те сваќам и те сваќам.
Мене ми е слично.

Тешко ми е да воспоставам нормално пријателство со луѓе од истиот ми пол.
Незнам како да ви објаснам.
Имам една другарка која ми е како сестра. Може биографијата да ми ја напише. Само на неа и се доверувам. Таа ми е единствена, верна и најдобра другарка.

Останатите девојки ми се нешто над познанички.
Правам муабет, се смееме, убаво ни е, ама ставовите кон животот...
Она што не интересира...
Не е тоа тоа.

Сакам муабети околу нешто посериозни теми, а тие сакаат оговарање.

Машките се кај -кај подобри другари од женските.

И немам дечко, не ми треба.
Свиѓам еден тип, али незнам како, три пати го одбив и дечкото си се повлече (сосема очекувано) и ја дури сеа го свиѓам (ебате иронијата)

Не е работата да имаш што е можно повеќе другарки.
И да е една -нека биде таа вистинската, нешто налик сродна душа, со која што ќе можеш да разговараш за се.
Gunshine

Зелено цветче

47872
Мислења: 790
Зачленет: 06 Мај 2010, 14:08
Локација: Сиетл
-Soon our voices must become one, or one must leave.

Мислење 23 Авг 2010, 13:08

Gunshine напиша:Уф, те сваќам, те сваќам и те сваќам.
Мене ми е слично.

Тешко ми е да воспоставам нормално пријателство со луѓе од истиот ми пол.
Незнам како да ви објаснам.
Имам една другарка која ми е како сестра. Може биографијата да ми ја напише. Само на неа и се доверувам. Таа ми е единствена, верна и најдобра другарка.

Останатите девојки ми се нешто над познанички.
Правам муабет, се смееме, убаво ни е, ама ставовите кон животот...
Она што не интересира...
Не е тоа тоа.

Сакам муабети околу нешто посериозни теми, а тие сакаат оговарање.

Машките се кај -кај подобри другари од женските.

И немам дечко, не ми треба.
Свиѓам еден тип, али незнам како, три пати го одбив и дечкото си се повлече (сосема очекувано) и ја дури сеа го свиѓам (ебате иронијата)

Не е работата да имаш што е можно повеќе другарки.
И да е една -нека биде таа вистинската, нешто налик сродна душа, со која што ќе можеш да разговараш за се.

имам другарка,сокласничка што секогаш ни се совпаѓаат мислењата и ставовите за било кој разговор или тема да зборуваме но мака ми е не е од мојот град...па се теша ајде иде септември па ке се гледам со неа почесто..али за викенд кога највеке се чувствувам осамено ете баш тогаш нема да биде во мојот град....btw за ВИКЕНДИТЕ МЕНЕ МИ Е НАЈТЕШКО.... :(
TheCandy880

Жолто цветче

47333429

Врати се на Сингл

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 2 гости

Site Meter