ТЕМА: Ем Сингл, ем без другарки. Што понатаму?

Мислење 12 Јан 2012, 03:36

Сами сте си криви, и заслужувате да сте сами. Форевер алоун левел 3000.
Кога ќе се научи во животот да се применува хиерархијата на личности водени по важност, кога ќе се научи да се одржува балансот на односите кои се и те како битни, и кога ќе се научи да се цени и почитува, а не само да се ‘користи‘, тогаш не би дошло до ваква ситуација.

Не разбирам како е можно еден дјечак кој што да, можеби е од вашите сништа, кој ви се појавува во можеби вистинското време, да ве опседне до тој степен да запоставувате све од страна. Или пак, да оставате на страна. Не се води сметка за луѓето кои навистина вредат, не се одредуваат приоритетите, се живее површно, играјќи на таа карта ‘Убаво ми е... бе па...‘ Ако е убаво, не значи дека е правилно... да се изгуби пријател, заради момче, кој што како што дошол, така и ќе си отиде од приказната.

Јас навистина кога сум во таков период, можеби и настојувам повеќе да се гледам со останатите луѓе што ги сакам, отколку кога не сум као заљубена. Ако треба да изгубам пријател, ќе изгубам заради лична и интимна причина, а не поради времето што не сум можела да му го посветам, поради некој, као небитен.
MissSpark

Зелено цветче

631346
Мислења: 526
Зачленет: 13 Јун 2011, 13:29
Локација: There. And there, and there. Oh, and there too.

Мислење 12 Јан 2012, 14:22

До оваа ситуација се доаѓа кога фаќате дечко, па другарките веќе не постојат за вас. Едноставно - немате време за нив. Се` што договарате е меѓу вас и дечкото.
И на крај, кога приказната завршила, очекувате другарките да ве прегрнат??? |(

Ова го пишувам од искуство на мои другарки, кои кога фатија дечковци, ние останатите не постоевме за нив. Беа влезени во филм со дечковците и нивните другари. Ама на крај останаа сами со прстот в уста.
Будала ли сум била јас, што со дечкото ќе се искарав за да излезам со нив, а тие кога беа во врска не можеа ниту една слушалка да кренат!? :^)

Најглупаво оправдание е да речете дека немате време за другарките. А, зошто потоа очекувате тие да имаат време за вас??
girl.23

Жолто цветче

12161557
Мислења: 1790
Зачленет: 02 Јул 2011, 12:09
"Čovjek samo srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo."

Мислење 04 Фев 2012, 00:26

TheCandy880 напиша:
Gunshine напиша:Уф, те сваќам, те сваќам и те сваќам.
Мене ми е слично.

Тешко ми е да воспоставам нормално пријателство со луѓе од истиот ми пол.
Незнам како да ви објаснам.
Имам една другарка која ми е како сестра. Може биографијата да ми ја напише. Само на неа и се доверувам. Таа ми е единствена, верна и најдобра другарка.

Останатите девојки ми се нешто над познанички.
Правам муабет, се смееме, убаво ни е, ама ставовите кон животот...
Она што не интересира...
Не е тоа тоа.

Сакам муабети околу нешто посериозни теми, а тие сакаат оговарање.

Машките се кај -кај подобри другари од женските.

И немам дечко, не ми треба.
Свиѓам еден тип, али незнам како, три пати го одбив и дечкото си се повлече (сосема очекувано) и ја дури сеа го свиѓам (ебате иронијата)

Не е работата да имаш што е можно повеќе другарки.
И да е една -нека биде таа вистинската, нешто налик сродна душа, со која што ќе можеш да разговараш за се.

имам другарка,сокласничка што секогаш ни се совпаѓаат мислењата и ставовите за било кој разговор или тема да зборуваме но мака ми е не е од мојот град...па се теша ајде иде септември па ке се гледам со неа почесто..али за викенд кога највеке се чувствувам осамено ете баш тогаш нема да биде во мојот град....btw за ВИКЕНДИТЕ МЕНЕ МИ Е НАЈТЕШКО.... :(

И јас имав само една другарка, од класот. Со неа секогаш бевме многу блиски секогаш се поддржувавме, секогаш бевме заедно... Но девојчево има и друго друштво во кое девјките се малку поголеми од нас, но таа се дружи со нив од најмала возраст, па си се дружат многу... Е проблемот е што таа најчесто е со нив, само со нив излегува, а јас сум и само за на училиште. Понекогаш излегуваме но ретко :| Таа беше праведна, повеќе пати се обиде да ме зближи со нив, но едноставно тие не ме сакаат ;( Велат доволно биле во друштвото (иначе се 4 девојчиња) и летото се договориле да не примаат никој повеќе во друштвото :( Таа нон-стоп е со нив, со мене е само на училиште, но задоволна бев и со тоа - со оглед на тоа дека немам други другарки. Но сега некако ми е чудна :^) Како да ме одбегнува. За се што ке и кажам ми вика само БРАВО :^) Ја прашав што и е и ми вика ништо бе, ништо, а јас гледам како се оддалечува од мене :( Немам други другарки, никогаш ни не сум имала некое друштво, од секогаш бевме јас и таа, но сега веќе неможам! Сакам да се дружам! Сакам да имам другарки!!! ;(
Justice.Girl

Сино цветче

8439
Мислења: 263
Зачленет: 15 Ное 2011, 01:12
Love you ! <3

Мислење 04 Фев 2012, 00:40

^^^

верувај времето си го прави своето.

Од времето кога ја отворив оваа тема до сега мина една година и нешто...
Чекав, бев повеке отворена кон луѓето што ги срекавав со текот на времето.

Имаше тешки моменти не велам,не .
Но времето мина, и го донесе она што си беше мое.

Со другарка ми што има дечко се дружиме почесто не ми смета ниту дечко и напротив сега од како почнавме на фак. наидовме на нови личности, сега имам колешки и се дружиме заедно.
Не сме многу но доволно колку да можеме да се дружиме и исполнуваме времето, дружбите се ретки но затоа повеке ги ценам.

Почекај гледам во информациите ти пишува дека си 14 години, верувај ќе дојде времето кога ке си викаш Ухх ми треба малку време за самата себе си, сама да бидам и да здивнам од излегувања и друштва ;)

Доколку ти треба некој за разговор, совет колку можам овде сум ке помогнам пиши во лп :hug: :hug:
TheCandy880

Жолто цветче

47333429
Мислења: 3415
Зачленет: 20 Авг 2010, 19:24
Локација: behind the curtains
Sometimes I still feel like the little girl who doesn't belong in her own world because my freckles....
I used to care so much about what others think about ..
BUT a face without freckles is like a sky without stars...

Мислење 04 Фев 2012, 13:40

Кендиииии мило ми е за тебе :* :hug:
Се надевам и ова моево ке помине :?:
Јас се шекнав до тој степен што почнав во темава patuvanja-i-odmori/ohrid-t6661/ феминки-охриѓанки да барам :lol: Можда ке се најде некоја :lol:
Ма ајде, оптимист сум, ке помине и ова :)
Justice.Girl

Сино цветче

8439
Мислења: 263
Зачленет: 15 Ное 2011, 01:12
Love you ! <3

Мислење 04 Фев 2012, 16:58

Justice.Girl напиша:Кендиииии мило ми е за тебе :* :hug:
Се надевам и ова моево ке помине :?:
Јас се шекнав до тој степен што почнав во темава patuvanja-i-odmori/ohrid-t6661/ феминки-охриѓанки да барам :lol: Можда ке се најде некоја :lol:
Ма ајде, оптимист сум, ке помине и ова :)

Eve da ti kaжam deka ne treba da baraш feminki za prijatelki od Ohrid na forumov moжeш od site gradovi da si najdeш i ubavo da si se druжiш ama toe sekako samo preku kom. Ama тебе ти требаат пријателки за вистинско дружење ! така? ете и керка ми нем во комшии другатки за излегување па си најде други другарки од деруги делови на градот !И Јас сум од Охрид . Сега незнам дали си средно или си уште во основно ? Како прво ке си најдеш кекоја занимација пр. спорот или членување во младински совет или во црвен крст она што тебе те привлекува и таму ке се сретнеш со многу млади кои имаат исти интереси како твоите и така ке си најдеш другарки ! Послушај ме на мојата керка бидејки не е некој спортист интересот за друженје го најде во младински совет и одтаму сега си има многу другарки и плус кога отиде во средно таму си стекна многу другарки што небеше случај во основно ! Сега таа е задоволна од друштвото !

п.с. ти си9 млада секогаш за секого има барем по еден добар пријател , а некогаш и повеке ! ;)
soco

Сино цветче

145159
Мислења: 383
Зачленет: 12 Мар 2011, 19:51

Мислење 04 Фев 2012, 23:17

јас на тие години премногу се дружев и нонстоп бев со некој бев во повеке друштва со сите се дружев и се најнормално некој ден седни и питај се што ти фали а кога ке откриеш поправи се и гледај во иднината а не збори многу за минатото
s.t.e.f.a.n.j.a

Сино цветче

3813
Мислења: 366
Зачленет: 04 Јан 2012, 22:06
Локација: Во дневната на креветот
ЕДНА МИНУТА ТАГА ТИ ОДЗЕНА 60 СЕКУНДИ СРЕЌА

Мислење 16 Фев 2012, 00:50

Мислам дека секој треба да се стави самиот себе пред социјалниот живот, зашто тој речиси не гарантира ништо, за среќа и долг живот. Големо друштво не е синоним за забава додека ти не се чувствуваш убаво и никој од тебе не бара, затоа немој ни ти, да носиш изнасилена насмевка и да бидеш весела пчелка од цветче на цветче да шириш љубов, за да даде плод. Тоа треба да се прави зошто самото постоење го налага тоа.
Најмалку пак подразбира другарство зашто можеш да имаш само еден, најмногу двајца вистински пријатели со кои можеш да се осеќаш исполнето и чувството да е заемно, на кој се можеш да му раскажеш до подробности па со часови да ги анализирате истите.

Ми вана парти? Партаџии еден куп, но за радости и таги една и единствена и фала и.

А ако проблемот е само за излегување, не можам да помогнам, секој со неговата дефиниција за излегување, а мене универзалната не ми се допаѓа. Доколку пак проблемот е во приспособувањето пак, кој го бара тоа од вас, м? Јас ова никогаш нема да го укопчам зашто се научив да не остапувам од самата себе макар и да останам сама. А животот пред нас, мигови и личности еден куп ако знаеме да ги препознаеме.

Мене па ме нервираат оние кои не можат без друштво, абе чинеш смак света ако останат сами и ако треба порано да си одат дома.
Magnolija

Жолто цветче

28892712
Мислења: 1222
Зачленет: 01 Дек 2009, 14:30
Локација: where the wild roses grow...
Мојата младост како да беше однесена од улавите ветрови и понекогаш одѕвонуваше од бреговите на полуостровот. - Б. Павловски

Врати се на Сингл

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 2 гости

Site Meter