ТЕМА: Како да го освојам...?

Мислење 31 Јан 2012, 17:56

s.w-e.e-t.y напиша:Kako da go osvojam koga voopsto i ne me zabelezuva? Se gledame recisi sekoj den, no ne mi obrnuva vnimanie a sramezliva sum da mu se doblizam i da se zapoznaeme. Kazete mi nekoj nacin samo da ne e preku fb. :)

Епа чим ти е срам онака да му се приближиш, тогаш фб ти е најлесниот начин. Зашто нејќеш преку фб? Додај го за пријател, like ваму таму, муабет и така се почнува како зарем?
Star19

Сино цветче

62191
Мислења: 134
Зачленет: 12 Дек 2011, 01:35

Мислење 31 Јан 2012, 19:33

sram mi e kako ke reagira potoa..ne sakam koga ke me vidi da mu kazuva na svoite drugari eve ovaa me dodade na fb ili nesto slicno..ednostvno premnogu sum sramezliva..
s.w-e.e-t.y

Фем почетничка

00
Мислења: 5
Зачленет: 31 Јан 2012, 16:54

Мислење 01 Фев 2012, 21:44

s.w-e.e-t.y напиша:sram mi e kako ke reagira potoa..ne sakam koga ke me vidi da mu kazuva na svoite drugari eve ovaa me dodade na fb ili nesto slicno..ednostvno premnogu sum sramezliva..

До пред некој ден јас барав совет, па од тоа што го научив ќе ти го кажам тебе. И јас се наоѓам во истата ситуација. И јас сум срамежлива и неможев да си замислам да го направам првиот чекор, се додека не му пишав на фб (а не се знаеме) и за жал не добив одговор. Тебе можеби нема да ти се случи тоа, но во секој случај не е добар начин фб. Додека не поразговараш лично со некого не можеш да знаеш шо човек е. Најдобро ти е лично да се запознаеш со него. Немора да е утре. Јас искрено многу се каам што почнав со фб ама ајде...по бајрам баклава... :) И најважно - имај самодоверба. ;)
shy.girl

Фем почетничка

04
Зачленет: 23 Јан 2012, 14:36

Мислење 01 Фев 2012, 22:17

Pa spored mene e dobar, no za da mu se priblizam mi treba golema hrabrost, a za zal jas ja nemam..postojano e so drustvo i mi izlgeda kako voopsto da ne ni znae deka postojam
s.w-e.e-t.y

Фем почетничка

00
Зачленет: 31 Јан 2012, 16:54

Мислење 10 Фев 2012, 19:04

Luda sum po eden tip! Poodamna se imavme "smuvano", iako ne bese toa muvanje, tuku jas se podnapiv i mu se pustav(da ne recam go napadnav) , toj sekako sakase da iskoristi prilika i izlegovme nadvor(od kafic) da se smuvame, koga jas go prekinav so izgovor pa ne se znaeme dovolno ova ona-Glupava! Koga posle toa prestanavme da komunicirame i doznav deka toj imal zenska..i taka odea okolu godina dena, koga mesecov pocna da mi pisuva, me vikna na kafe, gledam gi trgnal slikite od fb, ne znam dali raskinale.. Pred nekoj den izlegovme na kafe, ama muabetite povekje okolu fax se vrtea(kolegi sme na fax inace) .. i ne znam so mu bese filmot.. Inace tipot e zenkar, barem taka mi lici... kako i da e, mnogu sakam da go osvojam, so prethodnite dodvorvaci ja sjebav rabotata.. Ubava sum, imam mnogu dodvoruvaci , ama mislam deka mi nedostasuva taktika za osvojuvanje, dolgo vreme bev vo vrska, pa sega vekje godina dena sum single..vekje me mava depresija.. Aj helpnete mi !!!
lady19

Сино цветче

49
Мислења: 101
Зачленет: 02 Авг 2010, 20:13

Мислење 17 Фев 2012, 17:56

lovelygirl1 напиша:Ми треба гоолема помош :(

Си пишевме на фб, се боцкавме и сето тоа... но кога го известија дека јас го свиѓам,си ја дигна цената, и почна да збори наоколу како јас сум му се пуштала, а тој ме одбивал... но сепак кога седиме со другарките на клупа, тој доаѓа тука да стои повремено, без да збори со мене...
А мене се повеќе и повеќе почнува да ми се свиѓа...

Што да правам понатаму, дали да му пишам на фб, да го боцнам пак? Како да се однесувам нашколо во негова близина ? Сакам што побрзо да го освојам, затоа шо тешко ми е само да го гледам нашколо така... Ве молам за помош, добро ќе ми дојде :) :) :)

Една моја другарка беше во слична ситуација и он цело време трчкаше по нејзе и проба да ја смува и такви ствари ја праеше љубоморна со други им се лепеше, јас и другарките цело време и викавме да не потпаѓа многу многу под негово влијание пошо е женкар (ако е и во твојата ситуација така) и дојде крај на лето и се обиде да ја смува, другарка ми нејќеше пошо многу така смувал па после не ги знаел и ден денес се прави како да не ја познава така да ако и тој е "женкар" ја ти препорачувам да го заборавиш пошто полошо ќе си направиш сама на себе
enriqueiglesiaslover

Фем почетничка

00
Мислења: 3
Зачленет: 23 Јун 2011, 17:07

Мислење 18 Фев 2012, 01:05

devojki vaka..da prasam i jas.Ima eden decko znaci od ist grad i se mu gi poznavam drugarite,no nemame zdravo.Toj prv pocna da mi stiska lajk na se na fb(na sliki,statusi) i mi pisa i se dopisuvavme.Imame isti interesi i se,ama vo posledno vreme prestana da mi pisuva,i neznam sto da pravam,a mnogu mi se dopagja.Od ponedelnik sme ista smena vo skolo i neznam kako da se odnesuvam koga ke go vidam.Eden isto taka moj "drugar" mu kazal deka mi se svigja izgleda vo toj stil i sega neznam dali e poradi toa i toj kazal pa pretpostavuvam i pisuva,mi treba itno sovet ... blagodaram:*
jockaa

Фем почетничка

01
Мислења: 3
Зачленет: 18 Фев 2012, 00:43

Мислење 20 Фев 2012, 16:07

Едноставно биди си своја:)
Не се прави некоја која што не си.Биди уверена и чувствувај се убаво,каде и било.Тоа е тоа:))
independent123

Фем почетничка

00
Мислења: 2
Зачленет: 20 Фев 2012, 15:46
Sometimes I feel like I'm in a different reality.

Мислење 20 Фев 2012, 23:37

Моево прашање повеќе е за како да му се приближам воопшто а,не па да го освојам,тоа ми се чини далечно многу :lol:
Вака,детето е од другиот клас,има погледчиња срамежливи,мислам дека има нешто,може и да грешам,ама како побогу освен погледи да има и нешто друго? :doh:
На фејсбук немам храброст да му пишам,послободна сум во живо него на фејсбук ама и тука има мана..немаме тема,не можам да измислам тема да збориме,ако почнам може и ќе имаме заеднички теми,ама како,како?
За школо ми е глупаво да го прашувам него,мислам најдобрите другарки ми се во тој клас и јас баш него го прашувам,смешно ми е накако :lol:
А,многу ме демотивираат групите како Se zapocnuva od drugarstvo.. :),јас и он сме далеку од другарчиња :doh:

Знам дека ни јас не знам што сакам,ама имајте во обзир дека сум срамжлива и немојте да ме советувате да правам некои големи чекори,не можам јас тоа :|
Не знам ни дали има совет за мене,дали има лек некаков,битно си се олеснив тука па,може ќе има некое советче што ќе ми биде од корист во мојот освојувачки поход ]:)
Rozich

Жолто цветче

7621445
Мислења: 1038
Зачленет: 16 Јун 2010, 19:07
Локација: Madrid
Слика
Cheers!
Слика

Мислење 07 Мар 2012, 13:04

Луѓе веќе еден месец си пишувам со еден дечко на фб и навистина ми се допаѓа...како да го освојам?
Dragana96

Фем почетничка

10
Мислења: 18
Зачленет: 04 Сеп 2011, 01:12

Врати се на Сингл

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 2 гости

Site Meter