ТЕМА: Како да му се приближам?

Мислење 29 Јан 2012, 00:30

проблемот е што не се гледаме толку често (во различни смени сме) , ама фала за советот инаку решив да и кажам на другарката што учи со него да му каже дека го свиѓам па што биде нека биде :)
Belieberka666

Бело цветче

2271
Мислења: 78
Зачленет: 05 Авг 2011, 23:44
Локација: *somewhere*

Мислење 30 Јан 2012, 01:29

Здраво девојкии .. Па вака иам едно прашање за вас... Имам проблем со пуштање,односно незнам да пристапувам кон машки...Покрај тоа си мислам дека никој не ме приметува мене и дека никој не би сакал ништо со мене...Па затоа ве молам помогнете.....
littleangel

Фем почетничка

02
Мислења: 2
Зачленет: 29 Јан 2012, 23:44

Мислење 30 Јан 2012, 02:19

Па зависи на каков му се пушташ. Ако е на некој дигнат и познат меѓу девојчињата ондак ќе треба кожа малку да покажеш (не мислев на гола да се соблечеш :D , туку деколте, тесни фармерки, така нешто) таквите машки само тие женски ги приметуваат и им се за едно мување, една вечер (и тој ќе ти се пушти нема потреба ти да се мачиш). Ако се пушташ на некое обично момче, пристапи без срам, почни разговор за некој општ муабет, не се покажувај како некоја тажна девојка, ниту па некоја опуштена, биди во блага средина. Не верувај во тоа дека никој не те приметува, тоа само се твои мисли, бидејќи не е така, некој ќе те засвиѓа таква како што си. :)
gothchick

Зелено цветче

230121
Мислења: 614
Зачленет: 28 Мај 2011, 18:17
Локација: Скопје.
Слика

Мислење 08 Апр 2012, 00:47

Леле девојки ве молам помогнете ми :worried: ... Имам еден од одделение многу е убав и се разбираме со погледи , на македонски седи до мене и многу ми е срам , се потам ни Rexona 48h :sweat: не ми помага :lol: .... Еднаш дојде и ме гледаше во очи 10 секунди а бевме оддалечени 3 до 5 сентимтри .. Не му се допаѓа тоа дека носам наочари и дека треба и протеза да носам , но го разбирам .. Не знам како да му возвратам , а го приметувам дека сака нешто д ами каже .
Еднаш на час имаше молив на кој пишуваше МИ СЕ ДОПАЃАШ и цело време го тркалаша накај мене ..
Што да правам , накои теми да разговарам со него ??
Благодарам однапред .. :)
buterfly.fly.away

Фем почетничка

30
Мислења: 15
Зачленет: 08 Мар 2012, 19:23

Мислење 08 Апр 2012, 01:29

Штом ти е во класот лесно е да стапиш во контакт со него. Побарај му помош за нешто, или помогни му во нешто, прашај го како е ,каде излегувал викендот... обични секојдневни муабетчиња и ќе видиш како ќе оди разговорот, па може ќе следуваат и покани за кафе. :)
Ти стискам палци
Unica

Сино цветче

202173
Мислења: 323
Зачленет: 05 Окт 2010, 00:12
I carry your heart. I carry it in my heart..

Мислење 08 Апр 2012, 13:24

Ти благоданрам Unica на советот , но најтрагично е тоа што мојата најдобра другарка го сака него, а јас помагајќи и да биде поприметлива кај него јас се заљубив :$ .. Еднаш тој сакаше нешто да ми каже кај другарка на роденден , рацете ги стави околу мојот врат се беше темно и бевме сами во соба и ме праша кое место сум земала на натпревар .. Мојата најдобра другарка ми беше љубоморна дека мислеше дека сме се смувале или слично :sweat: ..... Ми беше лута ..Неможев да и објаснам дека ништо не се случи.. По некое време таа му признала дека го сака :| .. Подоцна јас разговарав со него и ме праша : зошто ти е лута ? јас му објаснив се и ми рече : мене тоа дека она ме сака ништо не ми значи .....
Оффф веќе незнам што да правам , ама кога ќе ми текне дека уште малку ќе заврши учебната година , а тоа значи нема повеќе да седам до него ... понекогаш цртаме глупости во мојата тетратка и мојата најдобра другарак вика : леле види ги колку се слатки !!
Сега сум многу збунета .. :worried:
buterfly.fly.away

Фем почетничка

30

Мислење 08 Апр 2012, 17:42

Ич да не ти е гајле за другарката, на денешно време треба само за себе да си гледаш, разочарувачки е ама факт е. Може ќе си помислиш кучка сум, ама од искуство зборам, значи гледај си само за себе, прави и се другарка а шмекај си го и око да не ти трепне.
Ако каже леле колку се слатки речи, да бе ко мед и мармалад сме и се со насмевка као демек на шала.
Ти реков и во претходниот пост како со него, а другарката смешкај и се прави и муабет а работи си на случајот, не мора да и се исповедуваш нејзе што и како ти се случува.
Ако праша што правите муабет или ако се лути оти зборувате, речи си се шалиме, не можам да го игнорирам кога седиме заедно и готово.
Тие поинтимни работи чувај си ги за себе, оти не е за верување како некои луѓе користат дури и стиници кои некој ги кажал.
Поздрав :*
Unica

Сино цветче

202173
Мислења: 323
Зачленет: 05 Окт 2010, 00:12
I carry your heart. I carry it in my heart..

Мислење 08 Апр 2012, 22:32

Леле незнаеш колку ми помогна .. фалаа ... Ако се случи нешто повторно ќе пишам .. МНОГУ ТИ БЛАГОДАРАМ .. :)
buterfly.fly.away

Фем почетничка

30

Мислење 08 Апр 2012, 23:30

Искрено ништо не прочитав од темава. Може после коментаров ке прочитам. Али одговорот ке ми е ист.
Прво од мое искуство ке кажам. Порано мислев дека можам само просечно машко да имам во близина. Не знам зошто. Но сите велеа се потценувам. Сум била убава и паметна, сум можела многу подобро. Откако некои работи се случија и докторирав од своите грешки, сватив. Можам да имам секој што ке посакам во близина. Како? Со самата себе. Сега мојот круг на пријатели е дефинитивно многу побогат а и не можам да речам дека не сум имала врска со позната личност :$ нели тие се недостижни :geek:

Совет- ВИЕ СТЕ ЖЕНИ. ВИЕ МОЖЕТЕ СЕ. Мислам, жена ако не може нешто да добие, кој би можел :D Следете го правилото-Keep your head, heels and standards high. Но истовремено бидете скромни и реални. Секоја девојка-жена може да има СЕ што ке посака. Посакај и цели! Така се ке имаш ;) :*
DigY

Сино цветче

110135
Мислења: 296
Зачленет: 04 Мај 2011, 17:01
This is life, not heaven. You don't have to be perfect...

Мислење 09 Апр 2012, 12:28

Девојки ајде помош малку. ;) Треба со едно дете да се муваме. И добро еве ќе се смуваме( ако бидне хахаха) и потоа не сакам јас веднаш да прекинам со него...сакам нешто посериозно..и како на пример да му го кажам тоа( му имам спомнато онака уз разговор и тој истото го потврди дека ни јас демек) и сакам да се зближиме да ме засакааа :$ Знам мн барам но ај кажете ми некако за како да го освојам!
Diamondkiss

Бело цветче

85
Мислења: 74
Зачленет: 26 Авг 2011, 10:50
Никогаш не се откажувајте од своите сoништа.

Врати се на Сингл

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 2 гости

Site Meter