Ник Вујичич :)
Го запознав додека живеев во Давос, мината година и бев на пракса во еден хотел преку факсот. Јас не знаев кој е, ама кога го видов ми се пресекоа нозете и снемав здив. Пред мене имаше човек без раце и нозе со прекрасни зелени очи и со најпрекрасната најискрената насмевка што сум ја видела некогаш..
Беше гостин на светскиот економски форум во Давос и беше во нашиот хотел скоро недела дена. Во тие денови, се гледавме секој ден и се погоди да ги служам баш јас.
Еден ден ме викна Ник на својата маса, ме праша : ти од Македонија си ? Му реков да, и почна да раскажува дека е Србин всушност но роден во Австралија, од двајца родители срби. Почна да ми зборува малце на српски
Дека одамна не бил во Србија, ама при првата можност сакал да оди. Од тогаш станавме уште поблиски и со него и со неговиот помошник.
За жал, некако иако не требаше да имам слободен ден баш тогаш кога си заминаа, јас имав слободен ден.
Не се видовме за да се испратиме и следниот ден го поминав во солзи, ама буквално удавена во солзи. Ми остави толку голем впечаток што верувам дека и Бред Пит да го запознаам нема да го засени.
Немам видено досега толку позитивен човек, што толку го љуби животот и што дели толку прекрасни насмевки безрезервно.. Би можела да пишувам цел ден и нема да можам да ги искажам своите впечатоци од него.
Прекрасно, прекрасно искуство на коешто сум горда.
После пишавме и е/маил...