ТЕМА: Неискусен

Мислење 05 Јан 2012, 00:41

Имам 20 години. Зборувам со едно девојче веќе година дена и се плашам дека можеби сум веќе навлезен deep in the friend zone. Многу сум несигурен за тоа дали да ја викнам да излеземе затоа што никогаш досега не сум излегол сам со женско на состанок и едноставно не знам како треба да се одвива сето тоа... А и никогаш не сум се бакнувал порано (што многу ми ја намалува самодовербата) и се плашам дека би можела тоа да го забележи и да се посрамотам. Поради тоа имам голема трема која ме спречува да го направам првиот чекор. Што ако не знам да се бакнувам? Што ако не излезе како што треба? Навистина не знам што да правам. Доста ми е од оваа осаменост... Гледам среќни парови насекаде околу мене и станувам се повеќе и повеќе депресивен... I'm going to die alone with 70 cats...
Prilepcanec

Фем почетничка

11
Мислења: 9
Зачленет: 05 Јан 2012, 00:23

Мислење 05 Јан 2012, 01:27

Prilepcanec напиша:Имам 20 години. Зборувам со едно девојче веќе година дена и се плашам дека можеби сум веќе навлезен deep in the friend zone. Многу сум несигурен за тоа дали да ја викнам да излеземе затоа што никогаш досега не сум излегол сам со женско на состанок и едноставно не знам како треба да се одвива сето тоа... А и никогаш не сум се бакнувал порано (што многу ми ја намалува самодовербата) и се плашам дека би можела тоа да го забележи и да се посрамотам. Поради тоа имам голема трема која ме спречува да го направам првиот чекор. Што ако не знам да се бакнувам? Што ако не излезе како што треба? Навистина не знам што да правам. Доста ми е од оваа осаменост... Гледам среќни парови насекаде околу мене и станувам се повеќе и повеќе депресивен... I'm going to die alone with 70 cats...

Ако девојчето разговара со тебе цела година, сигурно е заинтересирана па редно би било да ја поканиш да излезете, дур некој друг не ти ја ќарил. Некаде и со некоја мора да се случи и првиот пат. Мене лично посекси ми е за почеток цмок во уста при испраќање отколку јазик во грло. Спонтано и опуштено, ке се наредат коцките ;)
Shana

Зелено цветче

12481049
Мислења: 749
Зачленет: 27 Јан 2011, 17:03
Локација: Дома
I'm not weird, I'm gifted.

Lord, grant me the strenght to change the things I can, courage to accept the things I can't and the wisdom to know the difference.

Мислење 05 Јан 2012, 02:14

Прилепчанец, за се има прв пат. Мораш да си ја зголемеш самодовербата и да го направиш првиот чекор затоа што ти додека размислуваш како, може некој да ти ја земе. И што има лошо во тоа што не знаеш да се бакнуваш? Па никој не е роден знаејќи. :) Викни ја да излезете и прво почни со разговор и види што сака и дали ќе сака со тебе, а потоа оди на бакнување, ако сака. :)
Butterfly15

Зелено цветче

1124687
Мислења: 795
Зачленет: 24 Јун 2010, 18:21
Локација: In seventh heaven .. (:
Слика

Мислење 05 Јан 2012, 02:26

Прилепчанец... убаво ти кажа shana зимај ја додека друг не ја ќарил ... а и + немој да бидеш forever alone level 9765434567, и што се однесува до бакнувањето не сум некоја искусна за тоа али знај дека се спонтано ќе се одвива ... :D со среќа :)
maja.kostovska

Сино цветче

179117
Мислења: 271
Зачленет: 11 Јан 2011, 20:07
Она што жената го може од место, ѓаволот не го може ни со залет

Мислење 05 Јан 2012, 21:31

Можеби разговора со мене цела година затоа што ме смета за другар, од кај да знаам.
Точно е дека за се има прв пат, но тој прв пат требало да се случи многу порано и се плашам дека ми избегал возот. Имам веќе 20 години и како врви времето ми се чини дека ќе имам се поголема трема поради возраста. Знам дека морам да си ја зголемам самодовербата, но како? Знам дека нема ништо лошо во тоа што не сум се бакнувал, но сите тие работи како надминувањето на срамот и сл. се нешто очекувано кога тоа го правиш на помала возраст па и тремата би била помала, а вака јас имам чувство дека таа ќе мисли оти знаам што правам, а јас врска си немам. Ме сфаќате?
Prilepcanec

Фем почетничка

11
Мислења: 9
Зачленет: 05 Јан 2012, 00:23

Мислење 06 Јан 2012, 03:37

Да те сваќам сосема. Ти викни ја девојката излезете заедно, зборувајте ова она и не мисли на бакнежот, тој спонтано сам ќе си дојди :) п.с. побрзај дури некој не ти ја земе :D
deskarada

Фем почетничка

612
Мислења: 18
Зачленет: 03 Дек 2011, 16:53

Мислење 06 Јан 2012, 03:56

Prilepcanec напиша:Имам 20 години. Зборувам со едно девојче веќе година дена и се плашам дека можеби сум веќе навлезен deep in the friend zone. Многу сум несигурен за тоа дали да ја викнам да излеземе затоа што никогаш досега не сум излегол сам со женско на состанок и едноставно не знам како треба да се одвива сето тоа... А и никогаш не сум се бакнувал порано (што многу ми ја намалува самодовербата) и се плашам дека би можела тоа да го забележи и да се посрамотам. Поради тоа имам голема трема која ме спречува да го направам првиот чекор. Што ако не знам да се бакнувам? Што ако не излезе како што треба? Навистина не знам што да правам. Доста ми е од оваа осаменост... Гледам среќни парови насекаде околу мене и станувам се повеќе и повеќе депресивен... I'm going to die alone with 70 cats...

Зошто мислиш дека се треба да биде плански и дека ти треба шаблон за тоа?
Па вие веќе се знаете доволно добро за да приметиш дали таа има симпатии кон тебе, ако има опушти се и не спремај претходни говори за да не се збуниш, покани ја на кино, како демек случајно низ муабет зборувајте за некој нов филм и предложи и да го гледате а за понатаму не мисли многу што и како ќе биде, остави спонтано да се случува. Препушти им се на моментите, дури не мора да биде тоа некој состанок, или кино и сл. Сигурно ако зборувате дека и се гледате, освен ако не мислиш на оние фб муабети? Ако се гледате како другари не ги пропуштај моментите кога сте сами, кога ќе ви се сретнат погледите, кога ќе почувствуваш дека и таа го чувствува истото, допри ја за рака баци ја не нападно, измисли нешто снајди се, демек на зезање ќе ја гушнеш за да и ја разбушавиш косата и веќе кога ќе ја гушнеш не ја пуштај :lol: ако и е на нејзе убаво нема да се тргне и после ако ништо друго па шетајте си така гушнати ;) . Ти зборував за не правење планови а ти планирам :D ама само сакав некој пример да посочам, употреби малку фантазија биди опуштен и цело време зафркавај се, смеј ја, немој да молчиш да мислиш како ќе биде. Само немој да употребуваш некои излитени фрази од типот се изгубив во твоите очи, татко ти терорист да не е бомба си и сл. :D Биди свој! И престани да се измачуваш дека немаш врска, кога е некој заљубен може се, мисли позитивно, дека знаеш и дека можеш, бакнежот да не е некоја посебна техника што треба претходно да се учи? Нема врска, тоа е момент на задоволство и биди сигурен дека нема да погрешиш освен ако не погрешиш па наместо во уста да ја бакнеш во уво (е тогаш си наебал :D се зезам)Немој да мислиш дека само ти си на овој свет што нема девојка и што нема храброст, по убаво така отколку да си поминал пет кои не вредат и ќе ти ја срушат сликата за љубов. Нај убавите работи доаѓаат кога нај малку ги очекуваш, затоа не прави планови, остави тоа самото да се случи, но не стој здрвен, помогни си самиот, ти ќе знаеш кога и како треба. Со среќа па да частиш.
Abeja

Зелено цветче

809573
Мислења: 789
Зачленет: 24 Мар 2011, 02:01
Локација: Скопје
Слика

Мислење 06 Јан 2012, 11:36

Prilepcanec напиша:Можеби разговора со мене цела година затоа што ме смета за другар, од кај да знаам.
Точно е дека за се има прв пат, но тој прв пат требало да се случи многу порано и се плашам дека ми избегал возот. Имам веќе 20 години и како врви времето ми се чини дека ќе имам се поголема трема поради возраста. Знам дека морам да си ја зголемам самодовербата, но како? Знам дека нема ништо лошо во тоа што не сум се бакнувал, но сите тие работи како надминувањето на срамот и сл. се нешто очекувано кога тоа го правиш на помала возраст па и тремата би била помала, а вака јас имам чувство дека таа ќе мисли оти знаам што правам, а јас врска си немам. Ме сфаќате?

Не сме се родиле сите искусни. Таа работа е природна, спонтано ќе ти дојди, кога ќе дојди моментот, не му ја мисли многу, опушти се и уживај. ;)
И зошто мислиш дека последниот воз ти заминал?? :D
Нема бате тука години кои се диктирани. За секој различно е. Јас имам другар, има 25год. сеуште немал женска (чудно, ама ете сплет на околности, не му се отворила шанса/или сам не ја создал), ама супер си е дечкото, не му се смееме поради тоа, не го провоцираме. Кога-тогаш и тој ќе си најде женска. :)
girl.23

Жолто цветче

12161557
Мислења: 1790
Зачленет: 02 Јул 2011, 12:09
"Čovjek samo srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo."

Мислење 12 Јан 2012, 13:56

Ах бе сограѓанец..Како во Прилеп се нашло срамежливо дете :rofl:
Иначе не се страми,повикај ја да излезете,зборувајте на некоја тема за љубовта и после прибижии се и бакни ја.Самиот бакнеж че си оди како што треба.Бидејќи неможиш да се научиш да се бакнуваш ако не го искусиш и доживееш тоа..
Ај со срејча :D
Ammy.Lee

Жолто цветче

1092641
Мислења: 1227
Зачленет: 31 Јул 2011, 17:56
- Љубовта е направена од една душа која што живее во две тела - Aristotel

Мислење 12 Јан 2012, 14:03

Немој толку да се затвораш во себе.Никoј не се родил знаејќи.Ајде земи си барем малку, ронка самодоверба и во напад, потоа се само од себе ќе си дојди.
А за бакнувањето, нема зошто да се секираш, тоа по природа само од себе си иди. :D Нема грди бакнувачи, доброо..освен ако не те лигави по цело лице :)
NightAir

Сино цветче

348163
Мислења: 234
Зачленет: 25 Јун 2011, 21:50
Слика

Врати се на Сингл

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 2 гости

Site Meter