ТЕМА: Oсаменост!

Мислење 12 Мај 2010, 15:21

Мн. страшно нешто дали се плашите од осаменоста се плашам да не останам засекогаш сама имам друштво но не исто долго време сум немала дечко се чуствувам мн. осамена на моменти размислувам за самоубиство мн. ми е тешко, мн. е тешко кога немаш никој знам дека е најубо да си слободен ама понекогаш е и досадно се плашам дека никогаш нема да ја пронајдам мојата сродна душа или дека никогаш нема да си фатам дечко, мн. ми е страф од иднината знам дека надежта последна умира ама LONLINNES IS KILLING ME :(
POZZZZZZZZ
CVETENCE

Фем почетничка

10
Мислења: 20
Зачленет: 25 Фев 2010, 13:53

Мислење 12 Мај 2010, 15:57

CVETENCE напиша:Мн. страшно нешто дали се плашите од осаменоста се плашам да не останам засекогаш сама имам друштво но не исто долго време сум немала дечко се чуствувам мн. осамена на моменти размислувам за самоубиство мн. ми е тешко, мн. е тешко кога немаш никој знам дека е најубо да си слободен ама понекогаш е и досадно се плашам дека никогаш нема да ја пронајдам мојата сродна душа или дека никогаш нема да си фатам дечко, мн. ми е страф од иднината знам дека надежта последна умира ама LONLINNES IS KILLING ME :(
POZZZZZZZZ

devojce, so vreme ke si dojde se, i tvojata srodna dusa, i poubavi momenti za tebe, samo nemoj so losi misli zasto taka nema da si pomognes, se ke si dojde koga najmalce ke ocekuvas. a vo meguvreme uzivaj vo mladosta, iskacaj so drustvoto pa mozebi i ke zapoznaes nekoja interesna licnost, zapisi se na nekoj kurs, na nekoja aktivnost, ke zapoznavas poveke luge i vremeto ke ti minuva brzo. skoro sekoj se plasi od osamenost, no nemoj so losi misli, ete prevzemi nesto , vkluci se vo nekoja aktivnost da ti bide interesno, da ne moras da razmisluvas za toa. uzivaj vo zivotot, eden den ke si ja baras mladosta :)) znam deka ne e isto koga nekoj ke ti go kaze ova a sepak ne znae kako se cuvstvuvas, zasto i jas cesto znam da imam losi misli i nekoj strav vo mene, i se obiduvam da se smenam, moram...
Klara20

Фем почетничка

20
Мислења: 38
Зачленет: 03 Мај 2010, 13:01

Мислење 12 Мај 2010, 20:45

Јас до сега не сум имала дечко но сум тотално заљубена во еден кој не покажува никакви знаци. На моменти ми е потребна поддршка од него но него го нема па утеха барам кај моите најверни другарки. Ќе ме расположат ќе се изнасмееме на момент ке заборавам на него. Но одам дома и пак е истото : ми фали, тешко ми е што сум сама, и сепак во мене гори искрата дека некогаш ќе ја најдам мојата сродна душа иако тоа во денесно време е многу тешко, а во мал град како што е мојот тоа е и невозможно. Ама не се плашам ако останам сама можеби таква ми била судбината и то е то. Морам да се помирам со реалноста и вистината. :( :|
katakomba24

Зелено цветче

496440
Мислења: 602
Зачленет: 20 Фев 2010, 14:56
Локација: Vaci Utca... <3 47-48
Ништо на светов
не сакам
колку што
Те Сакам Тебе,
зарем тоа не е чудно?

Мислење 12 Мај 2010, 20:58

Е мене искрено не ме плаши тоа дека нема да ја пронајдам сродната душа. Немам дечко веќе три години и воопшто не се чувствувам осамено. Па има време, сега сакам да се изнауживам во животот бидејќи знам дека со секоја љубов идат и проблемите.Немојте да се грижите.
бацки :*
zvezdakoska

Зелено цветче

2953
Мислења: 767
Зачленет: 14 Апр 2010, 19:44
Локација: here, there, somewhere ...
СликаСакам барем еден ден да имам волшебно стапче

Мислење 13 Мај 2010, 18:21

imate i vie pravo i jas isto kako tebe ne sum imala decko 3 godini ama ponekogas e dosadno bez decko mi nedostasuva vistinska ljubov , samo treba bez razocaruvajna ama ponekogas e mn. tesko da ne se razocaras :D
CVETENCE

Фем почетничка

10

Мислење 13 Мај 2010, 18:23

tesko e koga nemas nikoj mn. se plasam od idninata da ne ostanam zasekogas sama mn. e strasno nikoj ne mozid a zivej bez ljubov, ljubovta e osnoven dvigatel na zivotot se prasuvam dali postojat srodni dusi za sekoj ili samo taka ne zalazuvaat :D
CVETENCE

Фем почетничка

10

Мислење 23 Мај 2010, 18:46

imate pravo deka se kje si dojde vo svoe vreme,no nekogas i koga ne imame decko ednostavno imame potreba od onaj "vistinskiot" :)
Pinar

Фем почетничка

10
Мислења: 21
Зачленет: 21 Мај 2010, 01:07

Мислење 23 Мај 2010, 19:09

Не треба да се чувствувате осамени, посебно не во овој период од животот кој треба да ви биде најубав и највесел. Во овие години во цутот на младоста ако не изживееш,подоцна во брак кога ќе дојдат проблеми ни толку. Можеби немаш дечко, но сигурна сум дека имаш добри пријатели во чие друштво можеш да се забавуваш. Не знам зошто толку те погодува тоа што немаш дечко, има луѓе кои се одлучуваат цел живот да го поминат сами, па живеат. А ти помислуваш на самоубиство!? Дај, те молам, времето тече и многу нешта се менуваат. Излегувај, дружи се, биди весела и позитивна, и ќе ја најдеш и ти сродната душа!
Unfaithful18

Жолто цветче

413115
Мислења: 1936
Зачленет: 11 Јан 2010, 15:57
Паметната жена постапува со мажот како ковачот со железото: прво добро го загрева, а потоа по свој вкус го обликува

Мислење 23 Мај 2010, 19:28

Уживај дури си без дечко, после ќе ги бараш овие денови. Толку имам да ти кажам.
k.i.m

Жолто цветче

32681550
Мислења: 4128
Зачленет: 12 Мај 2010, 21:31
Локација: *On a pool party*
Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.

Мислење 23 Мај 2010, 20:37

Во случајов добив впечаток дека ти сама си правиш да се чувствуваш осамено.Со тоа што ќе седнеш во еден ќош со скрстени раце и ќе плачеш нема да направиш ништо за да ја победиш осаменоста.Самоубиството е крајното нешто на кое никогаш НЕ смееш да помислиш,а камоли да го направиш :!: .Животот е еден и секогаш се насмевнува кога најмалку очекуваш.Излези и препушти му се на мигот.Пред се забавувај се,а другото само ќе си дојде. ;) Како што гледам имаш 21 година.Сеуште си на почетокот на животот,не се предавај лесно. ;) Секој понекогаш се почувстувал осамен,но не е решение да се затвориш во себе. :)
GuitarHero

Фем почетничка

33
Мислења: 31
Зачленет: 18 Мај 2010, 18:02
When i was born, the devil said: "Oh NO! Competition!"

Врати се на Сингл

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 2 гости

Site Meter