N.Kety напиша:Spell напиша:TammixD напиша:јас само еднаш сум го напраила тоа и не се каам пошо немаше да знам што мисли и што сака ако не го прашав едноставно типот е увек насмеан и никат не покажува што носи со себе... се имавме мувано неколку пати само онака не константно и неколку дена обирав храброст и еден ден ме натераа овие од друштвото што ни се и ме однесоа до кај него и му реков као дојди малце и го прашав на што сме и што сака да праи пошо јас не можам да го сватам тоа од него и отидовме на кафе утредента за да напраиме асален муабет и еден другар беше со нас и слушаше како подршка морална дојде

иначе , ми кажа дека сака да останеме другари пошо не сакал да се обврзува со никоја иако му реков дека јас сакам само да се муваме ништо сериозно и дека дозволено ни е ина двајцата да имаме други личности, ама ете ми објасни се убаво дека ќе доаѓале моменти коа ја и он ќе сме се мувале дека не сакал цело време да има некоја... после тоа чувствата само ми се зголемија за него и неколку дена после тоа кафе се мувавме пак само за една вечер и искрено малце ми е бедно што сум му на лагер коа на него ќе му текне и не сум ни единствена така ама многу сум заљубена и не ми смета тоа што ме користи , па ако имате некој совет слободно кажете што би правеле вие во ваква ситуација

[/quo
i jas sum vo slucna ili da recam ista situacija...slucajno na fax zapoznav eden decko sto zaedno odime na angliski..posle nekoj den me addna na fb i si zborevme sekoja vecer ama vo zivo nikako ne zborese samo se smeskase i cao cao i tolku i eden den jas resiv da go prasam oti ko ke me vidi nikogas ne zbori zatoa sto mi se svigase deckoto mnoguu i toj vika pa malku sum sramezliv ama kako izvinuvanje ajde posle cas ke odime na kafe i jas vikam ajde ok prifativ..otidovme vo eden bar tamu non stop zborevme na tama za fax za mene za nego oti i dvajcata sme stranci..posle toa otidovma pak na dr predavanje zaedno...na rucek bevme zaedno znaci cel den go minavme zaedno i super ni bese na dvajcataa se zabavuvame se smeskavmee ..posle predavanja toj se ponudi da me prefrli so kola za da ne patuvav so tramvaj i jas malku se pomisliv pa prifativ,pred da stigne vo mojot kvartier se parkira na eden parking i prodolzivme da zborime ama nz kako na krajot se bacivme se gledase deka me posakuva non stop me gledase,me galese po kosa,mi gi toplese racete haha i jas iskreno posakuvav mn da go izguskam..se si bese ok..prodolzivme da si pisuvame poraki,titkanje..sega ne se gledame mn cesto oti predavanjata ni zavrsija i imame ispiti a plus toj bil na drug fax dve godini pa nemozel da polozi pa se prefrlil na mojov i sega mora da gi dade site ispiti i nekako jas go osekam dalecen ko da se trga od menee..iako toj negira i vika zaradi ispitite e pa sum pod stres,vika deka se e ok deka ne mu smetam ili ne go gnjavam..jas ne mislam taka...ko ke me vidi samo ke me bacii i niss poveke a so drugarkitee kako se guskaa i mn me boli toA i nz so da prava feminkii dajte mi nekoj sovet dali spored vas e dobra idea da ne mu pisuvam prva se dodeka toj ne mi pise vo smisla da se oddalecam od nego za da vidam kako ke reagira toj???? HELP
Штом чувствуваш како да се оддалечува, дај му ја цела слобода... Немој да инсистираш дека се променил бидејки ќе му станеш напорна... Место тоа биди си достоинствена , гледај од подобрата страна ... И ако не излегувате или контактирате , штом си заинтересирана за него , за тебе е најважно тој какво мислење ќе има ...Не сакаш да станеш досадната која ќе ја избегнува....
На оваа негова промена реагирај како воопшто да не ти смета... ќе се сретнете вие пак .. и ќе те види насмеана, расположена , како уживаш во животот , а сите сакаме да бидеме со некој кој го гледа животот и светот од ведрата страна и ни буди насмевка на лицето..........
Дури и во најлош случај ( да се гледа со друга) , за тебе би звучел најлош можеби , но тоа не е толку лошо... полошо е ако ти инсистираш сега дека се променил и он се осети ко да го бркаш и се ставиш сама во најлоша ситуација.........
Значи совет од мене... Продолжи си со животот , ако се запраша зашто не реагираш исто ко да си заборавила се, не му искажувај дека ти значи нешто неговото однесување , но биди секогаш пријателски настроена како што и си

А мажите ...они обожаваат да бидат ловци и ако им дадеш се на тацна

не е толку интересно...