XMaN напиша:Во љубов милост нема а кој ја очекува некогаш ќе остане длабоко раочаран. Очекување другиот кој веќе нема чувства да се сожали па да те штеди па да ти даде време да се соземеш убаво звучат ама се е тоа лук и вода, абе не те сака повеќе уште и да те теши дека те остава, па на што ќе личи тоа
.
Тоа што Мимс вика љубовта кога тогаш ќе заврши важи ако си со партнер за кој знаеш дека не е тоа вистинското но ако осеќаш дека со него/неа сакаш да имаш фамилија и да биде татко/мајка на твои деца не само што не сакаш љубовта да заврши туку не мора никогаш да заврши. Пример кај моите ништо се нема сменето и татко ми ми вика сакам пак да се родам и пак да бидам со мајка ти за да ги направиме сите работи кои не стигнавме во овој живот, е ако тоа не е љубов не знам што е.
Неизживеаност е само изговор додека не го најдеш ТОЈ или ТАА после со нив се изживуваш на сите можни начини![]()
.
Потполно се сложувам и сакам само да се надоврзам... Пред да му раскинам на типот со кој идевме 3 месеци недела дена се мислев како, знаев дека ке го повредам и на другарка ми и пукна филм од моето зборење околу тој проблем и ми вика чекај бе малце, ти социјално ли си??? Мисли ли некој за тебе?? Да беше обратно ке мислеше ли он на тебе и ке идеше со тебе и понатака само зошто тебе ке ти биде тешко ако ти раскине??? Никако си го дадов одговорот, ке ме вараше, ке ме лажеше и ке си играше како што сака за на крај јас да се откажам! Јас идам по тоа правило колку и да не е така, животот ми е еден, нема зашто да го уништам. Подобро на 3 месеци отколку на 6 години.
Случај со моја другарка, беше во врска со тип од втора год средно,од 16 години, до нејзина 23 та година. Дента на нејзиниот роденден типот и раскина, незнаеше ни сам зашто, што да му праиме сега??? Он ја варал пред да и раскине година дена, ја лажел постојано, немаше време за неа итн. Пред тоа си планираа свадба, откако ке заврши она со мастер да се земат, заедно да живеат бла бла. Девојчето заврши, славеше роденден ете што се случи. И што ке кажеме за ова???
Подобро да ти каже и да ти раскине кога тогаш, отколку да те лаже, да остане со тебе, па не дај Боже фамилија да имате и тогаш да се растури се тоа.