ТЕМА: Совети од женска страна за сите машки

Мислење 03 Јан 2012, 16:56

WildCherry напиша:Циа
Мислам дека нема зашо чудно да и дојде, баш напротви и пријатно ке ја изненади ;) .
Мене така некој коа ми приоѓал од нигде никаде едноставно повеќе ми останувле у памет отколку некој шо незнае како да дојде до мене, или како да ми пријде или пак преку други луѓе и такви ствари ...

Нишо чоек нема да го кошта ако ја сретне некаде и ја поздрави. Тука и ке и го види карактерот дали е некоја дигната или слично. Ако е од таквите од Големото Добро Утро ке си знае на што си е ...
А ако е некое пријатно девојче можи и да излезе нешто у негова полза ;)

Jaс се согласувам со тебе дека е подобро сам да се запознае со неа отколку преку други пријатели,бидејќи и јас стварно мразам така,ама според мене стварно многу чудно ќе дојде некој што ни го знаеш,ни го познаваш,ни една реченица муабет немаш направено,да дојде да те поздрави (освен ако се свиѓате и двајцата,е тогаш може,но во овој случај не сме сигурни дали и девојкава го бендисува Јипи)...сепак на Јипи оставаме да одбере како ќе се запознае со девојкава,па да не извести за резултатите.Поздрав ;)
CIA

Жолто цветче

15741707
Мислења: 1108
Зачленет: 17 Мај 2011, 18:28
Boys:Long as your mama love you, don't ever love a woman.
Girls:Long as your dad love you,don't ever love a man.

Слика

Мислење 03 Јан 2012, 17:04

И јас се согласувам дека најубаво е да и се приближи и да почне разговор.Вака може и он да ја мерка и она да го мерка а ниеден да не се осмели да го направи првиот чекор.
Така да Јипи собери храброст и запознај се со неа.Најпосле ако не биде нешто друго,може да станете другари.Не губиш ништо а можеш многу да добиеш.Знам дека е полесно да се каже отколку да се направи но понекогаш во животот треба и малку смелост.
BlackSwan5

Жолто цветче

20602289
Мислења: 1869
Зачленет: 06 Јун 2011, 03:54
Локација: На Сантијаго Бернабе

Мислење 03 Јан 2012, 20:39

Абее ќе се возам до нејзин град ... мислев тука у Ск да ја сретнам .

како и да е одговорите се веќе анализирани ( не ми се верува дека земав лист и анализирав на него кој фрик сум значи) и сега сцената е поставена , т.е ќе се постави ... мора да дознам да не свиѓа некој или да не има некоја симпатија ...

ај може ќе ве известам некој ден за резултати , знаете во МКД се чека неколку месеци за резултати :rofl: :rofl:

Ќе почекам сеа да се врати во Скопје

Благодарам на вашето време и одговор , ќе ви се врати со снег и милка чоколадо :inlove: :inlove:
Yipman2

Жолто цветче

3564632
Мислења: 1143
Зачленет: 03 Окт 2010, 22:18
" Life is so much funnier when you have a dirty mind "

Мислење 05 Јан 2012, 12:50

EleMental напиша:Ахм, ахм...внимание плиз. Понизно би ве замолил, феминки, да ми разбистрите нешто...
Ситуацијава е следна...

Запознав девојка, која уште од старт знаев дека не ме интересира. И така и си останува до сега, немам никаков интерес за ништо со неа, од цел список причини.
Таа си има долга врска, но постојано нешто ме зајадува мене. Постојано ме закача, ме провоцира, кога ќе кажам нешто, често знае да направи некоја фаца, демек не се согласува, јас сум бил тежок занес, нафуран и само гледа причина да ми искоментира нешто. Се обидува да ме зафркава и да се смее на моја сметка, неколку пати си направи ситуација да ме фати за рака, воспостави и физички контакт.
Едноставно е нападна.
Е сега...таа не ми се свиѓа ни физички, ни карактерно, сум и кажал дека за да бидам со неа, светов треба да падне во ТЕЖОК дефицит на жени, и реков дека има манири на пештерски човек, дека врската и како некоја шега што избегала од комична книга и во два наврата и понудив 10 денари да си купи смисла за хумор. (сето ова беше предизвикано од нејзина страна :!: )
И таа никако да престане со закачките. Не се сеќавам кога последен пат сум и пришол со прашања или да почнам разговор, се таа нешто ќе најде момент.
Моите дилеми се...
1. Сум и станал ли на некој начин...предизвик? Баш затоа што немам никаков интерес за неа? Мислам, може ли некој да ви стане предизвик после таков третман? Зарем не и појаснив дека ми е одбивна?
2. Дали МОЖЕБИ таа видела нешто во мене (самодоверба, дрско понашање, можеби изглед, или што знам) што не го наоѓа на тоа ниво кај дечкото и негативно ја дразни тоа? Може ли да ве иритира кога ќе пронајдете нешто кај друг дечко, што можеби кај вашиот моментален го нема? Зарем тоа не би требало да ве привлече?
3. Шо им е на жеништава бе? <- не очекувам одговор на ова

Благодарам за посветеното време и труд.

П.с. се читам нагоре...конечно изразување карактеристично за мене...уелком бак!

Доцнам 2 месеци со одговорот, ама ај сепак ќе одговарам :D ...

1. Дефинитивно. Сите на почеток на сексуалното искуство верувам дека сме искусиле триење на суво без доволна лубрикација. Што има врска ова? Па, твоето однесување неа ја е*е во здрав мозок и тоа на суво со тоа што таа те дразни, а тебе не те боли полов орган за тоа. Проста психологија и делува независно од пол, повеќе е изразена кај луѓе со големо, ама неизбалансирано его. Таа е во ситуација на it's easy to tease but hard to get release и тоа од неа самата, проектирано преку тебе.

2. Може и да, може и не. Може и нејзиниот дечко да ги поседува твоите карактеристики, ама тој е веќе освоена територија. Дури и кај двајца скоро идентични субјекти кога едниот е достапен, другиот не, човечката мотивација претежно го бира вториот, тука не сме ги надминале многу законите на џунглите и саваните и натаму сме во пештерите :D . Нема овде однапред пропишани правила некои бираат секогаш слични, некои дијаметрално спротивни карактери и темпераменти на партнери.

3. Исто што и на мажите :) . Во принцип сите прокламираат потреба од искрен и отворен партнер, ама на пазарот на спарување во игра се премногу извештачености, маски, суети и ега често желни и за валкани игрици само да се излезе како победник, манипулации итн. итн. и често се расипуваат и врски од повеќе години за его фид од секс за една ноќ со кој сметаат дека со затнување на еден отвор ќе се наполни душевната празнина. Епа не оди така, ама ја увери го некој кој сака изгореници од трет степен на своја кожа, за да се чалами потоа со емпириско запечатување. Оф, мори ма(ј)ко...
Theodora

Жолто цветче

44603391
Мислења: 1427
Зачленет: 19 Јан 2011, 20:18
There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot.

Мислење 06 Фев 2012, 09:38

Ајде нова приказна...

Со другарка ми си се знаеме одамна едно 6-7 години, а и бевме во ист клас во 1-во и 2-ро одделение :D Последниве 2 години ептен се зближивме: излегувања, скајп и фб секој ден, па коментари, лајкови, стандард....па ја викнав и на дипломска, па стално ме прашува за совети, мислења....дури и поздравувањето веќе не е обичен стисок со рацете туку кратко гушкање и бакнеж во образ ;) И сега што да правам...да превземам чекор за нешто посериозно или... :worried:
bobisk

Фем почетничка

37
Мислења: 28
Зачленет: 02 Јун 2011, 16:49
Слика Слика
Fan of Korean romantic movies ;)

Мислење 06 Фев 2012, 14:12

Па ако и она ти дава знаци дека сака да биде нешто повеќе тргни.. ако не подобро задржи ја само како другарка :)
WomanInRed

Жолто цветче

77180
Мислења: 1131
Зачленет: 13 Мај 2011, 13:01
Дали пеперутките кога ќе се заљубат чувствуваат луѓе во стомакот?

Мислење 06 Фев 2012, 15:20

bobisk напиша:Ајде нова приказна...

Со другарка ми си се знаеме одамна едно 6-7 години, а и бевме во ист клас во 1-во и 2-ро одделение :D Последниве 2 години ептен се зближивме: излегувања, скајп и фб секој ден, па коментари, лајкови, стандард....па ја викнав и на дипломска, па стално ме прашува за совети, мислења....дури и поздравувањето веќе не е обичен стисок со рацете туку кратко гушкање и бакнеж во образ ;) И сега што да правам...да превземам чекор за нешто посериозно или... :worried:

Ако навистина ти се допаѓа превземи нешто, но пред тоа треба на некој начин да се осигураш дека и таа чувствува нешто повеќе за тебе освен другарска љубов. Обиди се уште повеќе да и се приближиш, но не пренападно, или одоколу да ја прашаш... Ако не ти дава никакви знаци, немој да си го расипуваш другарството.
crazyinlove19

Жолто цветче

15021388
Мислења: 3095
Зачленет: 20 Мар 2011, 21:31
Локација: Far away.

Мислење 10 Фев 2012, 10:24

Па знаци...шо знам? :?: На пример?
bobisk

Фем почетничка

37
Мислења: 28
Зачленет: 02 Јун 2011, 16:49
Слика Слика
Fan of Korean romantic movies ;)

Мислење 10 Фев 2012, 12:38

Па не знам ако разговара со тебе поголемиот дел од времето, ако си ја фаќа косата додека збори со тебе, ако изгледа срамежливо.. знаци :)
WomanInRed

Жолто цветче

77180
Мислења: 1131
Зачленет: 13 Мај 2011, 13:01
Дали пеперутките кога ќе се заљубат чувствуваат луѓе во стомакот?

Мислење 11 Фев 2012, 19:27

bobisk напиша:Па знаци...шо знам? :?: На пример?

Ти треба да ги пронајдеш знаците за да може подобро да се запознае ситуацијата.
Тоа што го опиша ни кажува дека вие сте блиски, па според карактерот ти најдобро знаеш што таа чувствува кон тебе, дали нејзините чувства се само пријателски(штом те прашува за совети) или со тоа сака нешто повеќе.
А дали да преземеш нешто прво одговори си на прашањава.
1.Дали вреди нашето пријателство да прерансе во нешто повеќе?
2.Како ја гледам, дали воопшто чувствувам нешто повеќе за неа за да можам да бидам со неа?
3.Дали доволно ме сака/ме свиѓа за да бидеме заедно?
4.Како ќе реагира ако и кажам дека сакам нешто повеќе?
И уште некои прашања и на тебе останува дали ќе направиш чекор повеќе.
Lux

Жолто цветче

21022083
Мислења: 4492
Зачленет: 27 Ное 2009, 16:41
Локација: Право па криво...
Слика
Слика

Врати се на Сингл

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 3 гости

Site Meter