ТЕМА: Срамежливост кај машките

Мислење 18 Сеп 2011, 12:58

Што ако некоја девојка му се допаѓа, а тој не и приоѓа од срамежливост?? Срамежливоста- честа појава кај девојчињата, но колку е присутна кај посилниот пол??
Ваши мислења, искуства?? Споделете тука :)
L0ve

Сино цветче

132193
Мислења: 242
Зачленет: 22 Мај 2011, 15:16
Локација: Boulevard of Broken Dreams**
Црвено- жолта тоа е боја за која живот даваме <3
Само еден кога сака малку е....:/
Кога ќе пораснам, сакам да сум...... Среќна (:

Скриен текст: покажи
Слика

Мислење 18 Сеп 2011, 17:05

L0ve напиша:Што ако некоја девојка му се допаѓа, а тој не и приоѓа од срамежливост?? Срамежливоста- честа појава кај девојчињата, но колку е присутна кај посилниот пол??
Ваши мислења, искуства?? Споделете тука :)

па има и срамежливи машки ете јас сум еден од тие кога сакам да придам на некоја девојка оденасж акко да ми се одсечат и рацете и нозете и оставам за друг пат потоа се каам и мислам доколку некое женско свиѓа некое машко да му приде доколку е отворена бидејки не ни е баш лесно и на нас машките поззз :)
theboy

Фем почетничка

918
Мислења: 33
Зачленет: 19 Авг 2011, 13:26

Мислење 18 Сеп 2011, 19:14

Секако дека е присутна и кај машките и тоа мислам дека кај повеќето, само што некои поуспешно се носат со неа. Одредена доза на срамежливост дури е некако симпатична, барем мене ми е ми изгледа искрено. Повеќе сакам срамежлив кој сепак се обидува некако да реагира, отколку некој фраер на батерии ги викам јас оние со исфорсирано некое по нивна замисла мангупско приоѓање. Ама срамежлив дечко кој не е од никаква акција е веќе проблем. Па, сега ако девојката е поотворена може малку да го поттикне на пристап или разговор, ако па двајцата се претерано срамежливи ќе мора да користат џокер - пријатели :D .
Theodora

Жолто цветче

44603391
Мислења: 1427
Зачленет: 19 Јан 2011, 20:18
There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot.

Мислење 18 Сеп 2011, 20:22

Theodora напиша:Секако дека е присутна и кај машките и тоа мислам дека кај повеќето, само што некои поуспешно се носат со неа. Одредена доза на срамежливост дури е некако симпатична, барем мене ми е ми изгледа искрено. Повеќе сакам срамежлив кој сепак се обидува некако да реагира, отколку некој фраер на батерии ги викам јас оние со исфорсирано некое по нивна замисла мангупско приоѓање. Ама срамежлив дечко кој не е од никаква акција е веќе проблем. Па, сега ако девојката е поотворена може малку да го поттикне на пристап или разговор, ако па двајцата се претерано срамежливи ќе мора да користат џокер - пријатели :D .

јас како машко сум срамежлив но само да и придам инаку не сум ке си правам муабет со нив ке се шегувам се но кога сакам да прасам да излезиме или нешто слично како блокиран сум сакам ама ми е страв да не изедам некоја корпа :/ :D
theboy

Фем почетничка

918

Мислење 18 Сеп 2011, 20:44

и јас мислам дека има голем број машки кои се срамат...
така мн срамежлив е еден врсник мој кој што физички е екстра и остава таков впечаток на фраер шознам ти јас... ама пред женски типацов го нема од срам не ни те погледнува нит здраво вели....мене ми е многу чудно таков тип со кренат нос да се срами од женски некако не ми одат работиве :)
smiley-94

Сино цветче

271188
Мислења: 378
Зачленет: 14 Дек 2010, 00:17
Локација: длабоко затворена во себе
When you really matter to someone, that person will always make time for you. No excuses, no lies, and no broken promises
Don’t trust too much, don’t love too much, don’t care too much because that ‘too much’ will hurt you so much...

Мислење 18 Сеп 2011, 20:57

smiley-94 напиша:и јас мислам дека има голем број машки кои се срамат...
така мн срамежлив е еден врсник мој кој што физички е екстра и остава таков впечаток на фраер шознам ти јас... ама пред женски типацов го нема од срам не ни те погледнува нит здраво вели....мене ми е многу чудно таков тип со кренат нос да се срами од женски некако не ми одат работиве :)

јас сум срамежлив вие женските можете ли да ми помогнете како да пријдам на девојка?
theboy

Фем почетничка

918

Мислење 18 Сеп 2011, 21:14

Пуста срамежливост.. и мојов е многу срамежлив а јас па не знам што е тоа срам - Како ден и ноќ сме..
и ми смета затоа што се си мислам дека крие нешто дека е сумљив си праам филмови во главата он едноставно таков е.. !!
WomanInRed

Жолто цветче

77180
Мислења: 1131
Зачленет: 13 Мај 2011, 13:01
Дали пеперутките кога ќе се заљубат чувствуваат луѓе во стомакот?

Мислење 18 Сеп 2011, 21:33

theboy напиша:

јас сум срамежлив вие женските можете ли да ми помогнете како да пријдам на девојка?

А чекај Бој, зошто срам? Зошто се срамиш, поради што чувствуваш толкав срам за да и пријдеш?
Ако си одговориш на овие работи сигурно ќе го надминеш, верувај за што и да се срамиш нема потреба, само имај самодоверба(верувај во себе) и биди ПРИРОДЕН, нормален, позитивен, не гледај по секоја цена да и се допаднеш и во секоја смисла зошто тоа не е можно и не очекувај премногу.
Не мора од прво запознавање да знае кои ти се намерите за која-било девојка да се работи.
Ако си мислиш предвреме каков впечаток ќе оставиш кај девојката и поради тоа се плашиш поарно ич не и приоѓај.
Ај другите примероци од машки пол сакам да ни дадат размислување за како доаѓа до срамење и негово надминување, верувам ќе им биде од помош на тие што читаат, и како ние женските(според кои знаци) ќе знаеме дека тој се срами. Верувам дека според зацрвенување на лице, однесување, ама зошто се јавува таа срамежливост пред приоѓање на некоја?
Lux

Жолто цветче

21022083
Мислења: 4492
Зачленет: 27 Ное 2009, 16:41
Локација: Право па криво...
Слика
Слика

Мислење 18 Сеп 2011, 21:39

Lux напиша:
theboy напиша:

А чекај Бој, зошто срам? Зошто се срамиш, поради што чувствуваш толкав срам за да и пријдеш?
Ако си одговориш на овие работи сигурно ќе го надминеш, верувај за што и да се срамиш нема потреба, само имај самодоверба(верувај во себе) и биди ПРИРОДЕН, нормален, позитивен, не гледај по секоја цена да и се допаднеш и во секоја смисла зошто тоа не е можно и не очекувај премногу.
Не мора од прво запознавање да знае кои ти се намерите за која-било девојка да се работи.
Ако си мислиш предвреме каков впечаток ќе оставиш кај девојката и поради тоа се плашиш поарно ич не и приоѓај.
Ај другите примероци од машки пол сакам да ни дадат размислување за како доаѓа до срамење и негово надминување, верувам ќе им биде од помош на тие што читаат, и како ние женските(според кои знаци) ќе знаеме дека тој се срами. Верувам дека според зацрвенување на лице, однесување, ама зошто се јавува таа срамежливост пред приоѓање на некоја?

па види нз како кога ми се свиѓа некоја девојка а воопшто не се познаваме како ке и придам немали да излега глупо (манијачко) а пр кога с запознаеме со некоја девојка и почнеме да се држиме неможам да ја прашам бидејки мислам ке си го расипам пријателството :(
theboy

Фем почетничка

918

Мислење 18 Сеп 2011, 21:49

theboy напиша:па види нз како кога ми се свиѓа некоја девојка а воопшто не се познаваме како ке и придам немали да излега глупо (манијачко) а пр кога с запознаеме со некоја девојка и почнеме да се држиме неможам да ја прашам бидејки мислам ке си го расипам пријателството

Епа ако не сте се запознале, ќе се информираш за тоа во кој круг се движи и ќе видиш дали имате заеднички пријатели и сигурно преку нив ќе стапиш во контакт со неа, ако од твоите познаници има еден што ја познава или од нејзините познаници познаваш барем еден решена работа, само треба да посакаш и да смислиш план како ќе биде запознавањето.
Дали на познаникот ќе му кажиш да те запознае ама онака без да знае таа демек случајно ти одиш на местото кај што се и се запознавате или ќе чекаш погоден момент познаникот да е со неа за да се запознаеш или сега ако не има и фејсбук и други мрежи па одпрво можеш и преку тоа да стапиш во контакт со неа(ама ова не ти го препорачувам) таа повеќе би го ценела директното запознавање.
Значи има начини само ако се сака и нема потреба од срам, нема да испаднеш како манијак нити глупо ако и речеш едно здраво и и поставиш едно прашање(ќе може да се запознаеме?)
Сепак зависи многу од ситуацијата. Или само погоден момент ако си до неа и пушташ рака и и викаш Јас сум *** викај ме ****, а ти :) ? :handshake: И ете тргна работата после следува покана за прошетка/кафе што знам и така. :)
Lux

Жолто цветче

21022083
Мислења: 4492
Зачленет: 27 Ное 2009, 16:41
Локација: Право па криво...
Слика
Слика

Врати се на Сингл

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 3 гости

Site Meter