ТЕМА: Сродна душа?

Мислење 04 Фев 2012, 20:54

се надевам дека имам сродна душа :)
BlackAndWhiteSwan

Бело цветче

1218
Мислења: 91
Зачленет: 26 Јан 2012, 16:14
Локација: неутврдена
Prejudices are what fools use for reason.

Мислење 06 Фев 2012, 17:40

Да,верувам и ја најдов.
Мислам дека секој си има своја сродна душа,само прашање е дали ќе ја најде?
Јас сум среќна што ја имам до мене :)
maca99

Жолто цветче

14762661
Мислења: 1756
Зачленет: 19 Сеп 2010, 22:54

Мислење 16 Фев 2012, 18:13

Верувам дека некаде постои мојата сродна душа - можеби и поблиску од што мислам. Сепак жално е што многу малку луѓе ја имаат таа среќа да ја сретнат нивната сродна душа.
M.a.r.i.l.y.n

Сино цветче

87126
Мислења: 340
Зачленет: 24 Јан 2011, 19:02
Локација: Somewhere over the rainbow.
"Memories were fine but you couldn't touch them, smell them or hold them. They were never exactly as the moment was, and they faded with time."

"You jump, I jump remember?" ♥

Мислење 17 Фев 2012, 01:10

I don't think they make those anymore... :?:
Rock-a-Fella

Жолто цветче

12382234
Мислења: 1331
Зачленет: 12 Фев 2011, 15:12
Локација: Some place safe...
Too much love will kill, just as sure as none at all...

Мислење 17 Фев 2012, 01:33

Налетав на една таква.
Машка верзија од јас. Нормално не физички и нормално, one but not the same.
Ради полот сме се искалиле со некакви си благи разлики.
Чувството е дека се знаеме и дека нешто останало недоречено, несторено од некогаш, а како изгледа работава до сега, сите недоречености и све остало ќе остане за во нареден живот,ако мама девил реши дека ќе треба да се мучам во уште еден живот....ради лошотилукот мој.
Телепатија има. Дури имаш и продолжување на муабетите што си ги правел сам со себе и него во глава,, сеедно бил присутен кога си ги правел, па дискусијата е каде што си застанал и нешто не си разјаснил.
Во оние објаснувања во астрологијата, поради што ти знам каква поставеност на некои си планети, жабава низ досегашните многу животи, често си се среќавала со истите луѓе, наводно мои сродни души со кои или имам долга и мучна љубовна врска или си се одминуваме, т.е. бркаме низ времето и просторот.
Па дури и долгот... мисијата ми била поврзана со љубов, разбирање и такви мити свари дрн дрн... со сродните души и остатокот од људито. А, реков шаман ќе бидам уште пред да прочитам тие глупости.
Па ако ради оваа сродна душа не добијам мокша по овој живот, за во нареден му реков има да го убијам. Додуша, ако продолжи да ми ја вади душата во овој живот можда јас ќе му ја извадам неговата во 202Х :D
Изгледа не е обавезително да си бидеш со сродната душа и да си живеете среќно и весело дур смртта не ве раздели или некоја нему посродна душа :D
Сепак, мене ем мило-ем драго што го знам и што ќе си го имам за другар и што внуците ќе си ги покажеме преку камера ]:)
Сакам да речам, глупости, ама ај.
zhap4e

Жолто цветче

306610355
Мислења: 1462
Зачленет: 27 Мар 2011, 22:35
Локација: Барата на тате мој
Среќата е како сенка. Колку повеќе трчаш по неа, толку таа ќе бега од тебе. Застани, не бркај ја и таа ќе дојде.
А, само улав човек трча по својата сенка.

(В. Андоновски)

Мислење 17 Фев 2012, 01:36

Според мене постои, најдена е и не сакам да ја изгубам. :)
Kasha

Жолто цветче

1973244
Мислења: 1288
Зачленет: 24 Авг 2011, 23:02
I was hipster before it was cool.

Мислење 17 Фев 2012, 11:48

Сродна душа ?!
Веројатно сите сметаме дека е тоа личност која страшно наликува и потсеќа на нас(карактерно).
Велат спротивностите се привлекуваат, но јас ќе кажам сличностите се привлекуваат. Ако беше теоријато со спротивностите точна, тогаш сите ќе одевме со модринки и ќе се расправавме на сред пат, оти нели секој си држи до своето кое е различно од она на партнерот.
како и да е, според мене сродна душа не е личност која сака работи што и ти, која сака и ужива да го прави тоа што и ти... сметам дека тоа е душа која е многу повеќе од тоа.
Душа која кога ќе се најдеш во нејзина близина ќе ја осетиш блиску до тебе, дел од тебе, ќе ти биде позната, нема да ја чувствуваш како странец, многу од работите кои ќе ги прави веќе ти се познати, зошто тоа е твојата сродна душа која е за тебе и ти длабоко во себе тоа го знаеш и го чувствуваш.
Инаку сметам дека треба да биде личност која немора да ги сака истите работи како и ТИ(јас), туку личност која ќе има разбирање за тоа што јас го сакам и би дозволила да го правам тоа и да уживам без замерки - личност која ќе ме почитува.
Личност со која и проблемите нема да изгледаат страшно, туку со насмевка, полека, трпеливо ќе се решаваат - стабилна личност.
Личност која секогаш и при напнатата ситуација, нервозниот работен ден, задоцнетата плата, ќе дојде дома, ќе ми ја подари најубавата прегратка во која се осеќам заштитено и ќе ме баци - личност полна со љубов кон мене.

Јас ја најдов мојата сродна душа. И покрај проблемите, тешкотиите, кој ги имаме и кои допрва доаѓаат јас знам, сигурна сум и спремна да го поминам животот покрај него.
meU

Сино цветче

25956
Мислења: 491
Зачленет: 22 Ное 2010, 15:03
Слика

Мислење 25 Мар 2012, 22:33

Можеби има некаде....можеби и ќе ја најдам некој ден.... а можеби веќе ја имам ... незнам
black-angel

Жолто цветче

21852
Мислења: 1079
Зачленет: 14 Дек 2009, 19:40
..........living in a black and white world............

Слика

Врати се на Сингл

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 3 гости

Site Meter