ТЕМА: Сродна душа?

Мислење 23 Јан 2012, 23:58

Па мислам дека за секого има по нешто можеби не е една особа..ама имаа..:)..Jас си ја најдов мојатаа..^^
Shortie

Сино цветче

1111
Мислења: 108
Зачленет: 20 Дек 2011, 19:02
Локација: Portugal
Wonder Girl-Everything U can imagine

Мислење 24 Јан 2012, 00:02

Верувам и тоа како :)
Talita

Сино цветче

26153
Мислења: 275
Зачленет: 14 Ное 2011, 22:50

Мислење 30 Јан 2012, 21:51

Верувам. Мислам дека на светов има многу луѓе со интереси слични на моите, вкусови и погледи кон светот.
The.Complicated

Сино цветче

7323
Мислења: 253
Зачленет: 03 Авг 2010, 00:16
Локација: охрид (:
Првата љубов е како првиот снег - Ретко некогаш останува.
Слика

Мислење 31 Јан 2012, 17:57

Верувам и се надевам дека си ја најдов :inlove:
Star19

Сино цветче

62191
Мислења: 134
Зачленет: 12 Дек 2011, 01:35

Мислење 03 Фев 2012, 20:14

Да, да и да. Постои ! :D Хм..ама дали некогаш ќе ја запознаеме.. !??
Sara123

Жолто цветче

331452
Мислења: 1266
Зачленет: 30 Мај 2011, 19:46
Локација: Во тврдината каде што сум Император-ка

Мислење 03 Фев 2012, 21:01

Верувам дека постои сродна душа, и тоа не една, туку повеќе сродни души за секого.И верувам дека судбината наоѓа начин да не спои со тие сродни души.Но, не верувам дека сродната душа мора да е од спротивниот пол.Мислам дека има сродни души кои се дел од нашето семејство, другарки, колешки...Најважно е да ја почувствувате блискоста со таа личност-некоја поврзаност да почувствувате иако не сте сигурни од каде доаѓа.Јас веќе си најдов две сродни души...Се надевам дека ќе има уште :)
CharmedGirl

Зелено цветче

346877
Мислења: 790
Зачленет: 06 Мај 2011, 23:38
Локација: The Moon:))
I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.

Мислење 03 Фев 2012, 21:08

Да, да и да. Постои ! :lol:
t.i.n.k.b.e.l.l

Сино цветче

1434
Мислења: 140
Зачленет: 05 Јан 2012, 17:18
Сакам го Филип Миркуловски!!!

Мислење 03 Фев 2012, 21:21

Да, верувам...ја најдов!
Не сум мислела дека ваква взаемна љубов и среќа ќе доживеам во животот, уште повеќе, не сум се ни надевала, ни мечтаела, ова е многу повеќе од сите мои замисли.
После скоро 8 години, се радуваме на секоја средба, иако сме се разделиле пред неколку саати...
Дефинитивно, ако постои нешто како сродна душа, ако со него си цело, а без него само половинка, ако ти треба до тебе да ти е душата на место, ако можете да се гледате со часови во очи без да си кажете збор и солзи да течат од силна љубов, тогаш да, сум ја нашла.
Благодарна сум на животот и на бога, го сакам повеќе од себе, ме сака повеќе од животот, и секој ден ама баш секој ми кажува, покажува, докажува.
enca.69

Жолто цветче

27802519
Мислења: 1676
Зачленет: 25 Дек 2009, 17:16
If u wait to do something untill you`re complitely sure...you probably won`t do much in your life

Мислење 03 Фев 2012, 22:26

Верувам дека постои. Не значи дека сите ќе сме среќни да ја најдеме, но постои. Има вистина во принцевите на бели коњи :) Познавам парови што се од исти град, а се сретнале во Америка додека биле на привремена работа и таму се запознаваат и основаат фамилии.
Сродна душа или судбина..исто е . ;) Верувам во тоа дека некој ни го напишал животот на третата вечер од нашето постоење бидејќи еве јас лично бев вљубена во еден човек 11 год и направив се, апсолутно се што беше во мои сили за дда бидам со него. Што и да се случеше не се откажував, за на крај да сфатам дека не ме сака ни малку и да сфатам дека ако нешто не ти е судено, не постои начин да го имаш, па колкава била љубовта кон него.
Unica

Сино цветче

202173
Мислења: 323
Зачленет: 05 Окт 2010, 00:12
I carry your heart. I carry it in my heart..

Мислење 03 Фев 2012, 23:14

Сродната душа е некој кој има брави што одговараат на нашите клучеви и клучеви што одговараат на нашите брави. Кога ќе се почуствуваме безбедни да ги отвориме тие брави, нашето најискрено јас излегува и ние можеме да бидеме во целост она што сме и да бидеме сакани поради тоа, а не поради она што сме се излажале дека сме. Секој ги открива најдобрите страни на другиот. Без оглед на сето лошо што се случува околу нас, со таа една единствена личност ние сме сигурни во својот рај. Нашата сродна душа е некој што ги дели со нас нашите најдобри копнежи, нашата смисла за правец. Ако сме два балона и ако нашиот животен правец е нагоре, тогаш постои веројатност дека сме ја нашле вистинската личност. Нашата сродна душа е некој што го донесува животот во живот.

Не сум запишала од која книга е извадоков, |( мислам дека беше од Мост преку вечноста, ептен ми се допадна и затоа го зачував.
Tajnaotrovna

Сино цветче

5281
Мислења: 130
Зачленет: 30 Јул 2011, 17:20
Локација: Мк
Слика

Врати се на Сингл

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 3 гости

Site Meter