ТЕМА: Што мислите за тоа да сте 2-ра?

Мислење 29 Јан 2012, 04:35

go citam temata i mi priteknuva na edna slucka pred 5 inestoo godini,neznaev dali bev vtora zosto so toj sto bev mi bese muvac ama ne stalen zosto mozevme da ne se viduvame poveke od 2do 6meseci pa koga ke se vidime nemozev da vi kazam kolku strasti pagaa ednostavno mnogu se pivlekuvavme plus mnogu bevme iskrajni eden so drug jas znaev deka ima mnogu drugi muvacki ama ne me zanimase zs nikogas ne me privlekuvase kako decko sto ke se zalubam vo nego,i nako deckoto bese super za sekoja tema zboruvavme duri so mojte drugarki mnogu raboti sto nemozev da spodelam gi spodeluvav so nego,a koga ke se vidime vaka po kafic i diskoteki ili ke se nasmeevme slatko bez nikoj da znae ili nesto vo pominuvanje ke si kazevme,da skratam toj pocna da izlegnuva so druga i mi kaza deka ja saka mnogu pati razgovaravem po mob za nea i kolku sto imat problemi i jas mu kazuvav sto kako da postapi za da ja podobri vrskata , kako sto kazav posle nekoj mesec ne se gledavme se vidovme pak se smuvame mi kazal deka prekinal so nea i ja onaka ok e posle pocnavme pak da se dopisuvame ,ama toj ne bese raskinal ilii se smiril vo meguvreme so nea i taa videla mojte poraki ama vo niv nemase nesto posebno zs mnogu se zezavme i mi se javi i me prasa sto imam so nego i jas se iznenadiv mu kazav deka mi e dobar drugar i deka nisto drugo ,i kazv deka toj samo nea ja saka da ne se karaat bez vrska i se najdobro zs stvarno ne sakav da skaram nikogas nikoj vo vrska a pa da raskinat bi si placela mi se cini cel vek zs znam deka se sakle po raboti sto mi gi imase kazuvano,ama od druga strana se izneveruvale za glupi pricini posle mi go kaza i mi kaza fala sto toa sum go kazala a jas go oterav... i ne mu digav slusalka 2-3godini potoa stanavme dobri drugari a toj prekina so nea iako ja sakse sepak zenskasr si e zenskar sekogas posakuvase druga.neznam dali toa e da se bide vtora ama znam deka toa custvo nikogas nesakav pak da go doziveam,dovolno sum pametna svoja posebna nikogas vtora pod nikoj uslov,zosto treba da mislime i na devojceto od drugata strana zamislete da ste vie ?kako ke vi e nekoj idiot da pravi celo vreme od tebe a ti da si mislis deka toj e se sto si posakuval vo zivotot..
kristince51

Бело цветче

1194
Мислења: 67
Зачленет: 09 Јан 2012, 02:11
-..-.
`·.·´
●/♥
/▌
/ \ ♥♥
╬♥═╬
╬♥═╬
╬═♥╬
╬♥═╬
╬═♥╬
╬♥═╬
╬═♥╬

Мислење 02 Мар 2012, 18:35

Признавам ако сум ЕДИНСТВЕНАТА.Ако не. чао-чао се гледаме во некој друг живот. ;)
Sara123

Жолто цветче

331452
Мислења: 1266
Зачленет: 30 Мај 2011, 19:46
Локација: Во тврдината каде што сум Император-ка

Мислење 04 Мар 2012, 22:03

Со тоа што дозволуваш (потенцирам, дозволуваш - затоа што самата си свесна дека си му втора женска) да бидеш втора, се потценуваш самата себеси. Второ, тој тебе те потценува и си игра со тебе. Посилни причини од овие две (посебно првата, затоа што најважна врска на секој човек е онаа со самиот себе - таа трае цел живот) нема никогаш да има.
Најчесто оправдување на оние што свесно се втори е дека многу лудо се заљубени во дотичниот. Епа со тој став нема да стасате никаде, ќе ве смета само за уште една станица до крајната дестинација.
Да повторам, не, никогаш, во ниеден случај во ниеден живот на ниеден свет.
Oxymoron

Сино цветче

436362
Мислења: 213
Зачленет: 19 Окт 2011, 22:38
Слика

Мислење 06 Мар 2012, 01:25

2 рааа?????никад.подобро сама одколку 2 ра,а и ги жалам оние кои свесно влагаат у туги врски и се задоволуваат со остатоци,ја идам со дечко ми 3 год скоро,он работи со луге,али он знае дека не 2 да има ,може ако сака и 5 та,на него му е многу јасно,дека никад нема да ме види у живот,и јасно му е тоа што кога ке заминам ја со себе ја емам и неговата душа,душата негова е моја ,он само ке се зајебе....
еден совет за 2 те,3 те...и тн кои свесно влагаат да кварат врска вие ке бидете секад оние кои губат :D
daddys.princess

Зелено цветче

272315
Мислења: 956
Зачленет: 30 Окт 2011, 03:52
Локација: Atlantica
Слика

Мислење 06 Мар 2012, 02:43

Не мислам ништо.Но знам дека несакам и не би прифатила никогаш да бидам втора.
Podarok

Сино цветче

5997
Мислења: 170
Зачленет: 28 Фев 2011, 22:05
Локација: Скопје Македонија
За жал, шансите многу појасно се гледаат кога заминуваат, отколку кога се појавуваат.

Мислење 06 Мар 2012, 12:55

Никогаш не би прифатила,не сум јас Чичек или Јасмин :lol:
soncenceto.matea

Сино цветче

39131
Мислења: 204
Зачленет: 21 Фев 2012, 15:02
Локација: Скопје

Мислење 06 Мар 2012, 16:14

soncenceto.matea напиша:Никогаш не би прифатила,не сум јас Чичек или Јасмин :lol:

:rofl: И јас никогаш не би прифатила да бидам втора.
Saki15

Сино цветче

3642
Мислења: 127
Зачленет: 27 Фев 2012, 21:16

Мислење 15 Мар 2012, 23:08

2ра? No thanks. :n: 1ва или никоја.
bella.honey

Зелено цветче

19569
Мислења: 556
Зачленет: 06 Јун 2011, 17:37
Локација: Nеverland
Слика

Мислење 16 Мар 2012, 00:27

Не!
Зошто? Зошто се почитувам себе си пред се, имам достоинство и вредам повеќе од фактот да бидам втората девојка.

И друга работа, не сакам да се плеткам таму каде не ми е место.
Dazzle

Сино цветче

685174
Мислења: 275
Зачленет: 03 Јан 2012, 19:43
Слика

Мислење 16 Мар 2012, 00:29

Каква втора каква трета, прва или никоја! ;)
ANGEL1

Сино цветче

3268
Мислења: 155
Зачленет: 21 Дек 2011, 23:44
Локација: Vo cetvrtata dimenzija na mojata fantazija
Слика
OSTAVETE TRAGA....NAJDLABOKIOT KOPNEZ NA COVEKOVOTO SRCE E POTREBATA DA ZIVEE ZA CEL POGOLEMA OD SEBE.

Врати се на Сингл

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 3 гости

Site Meter