Lady.Rose напиша:StoryOfAGirl напиша:Zosto mi e tolku tesko da se zaljubam,sekogas koga ke go zapoznaam covek interesot se gubi i baram nova zrtva?
Dali vie lesno se zaljubuvate i zasekogas ili lesno se vljubuvate i odljubuvate?
Како себеси да се слушам! Ќе ми се засвиѓа некој, ќе преземам нешто и оп! не ми се свиѓе веќе. Никогаш не сум била заљубена. Мислам дека потсвесно си мислиме дека никој не е доволно добар за нас или едноставно ни треба некој динамичен од кој нема да ни се здосади и повеќе ќе не предизвикува. Кај мене е проблемот што секогаш го гледам најдоброто во луѓето и кога ќе дознаам за нивната лоша страна се разочарувам.
Ако некого се сака, ќе се сака со сите негови несовршености,маани како и доблести.. Не да го сакам само додека знам колку е добар, треба да сакаме и задржиме и кога ќе се отркијат и лошите страни, на почеток никој не се искажува како што треба и секој ги покажува најпрво позитивните страни, со тек на време излегуваат и лошите на површина, а тоа незначи дека треба веднаш да си заминеме и да се откажеме! -ТОА НЕ Е САКАЊЕ,ТОА НЕ Е ЉУБОВ!