ТЕМА: Зошто ми е толку тешко да се заљубам?

Мислење 17 Сеп 2011, 15:56

Lady.Rose напиша:
StoryOfAGirl напиша:Zosto mi e tolku tesko da se zaljubam,sekogas koga ke go zapoznaam covek interesot se gubi i baram nova zrtva? :(
Dali vie lesno se zaljubuvate i zasekogas ili lesno se vljubuvate i odljubuvate?

Како себеси да се слушам! Ќе ми се засвиѓа некој, ќе преземам нешто и оп! не ми се свиѓе веќе. Никогаш не сум била заљубена. Мислам дека потсвесно си мислиме дека никој не е доволно добар за нас или едноставно ни треба некој динамичен од кој нема да ни се здосади и повеќе ќе не предизвикува. Кај мене е проблемот што секогаш го гледам најдоброто во луѓето и кога ќе дознаам за нивната лоша страна се разочарувам.

Ако некого се сака, ќе се сака со сите негови несовршености,маани како и доблести.. Не да го сакам само додека знам колку е добар, треба да сакаме и задржиме и кога ќе се отркијат и лошите страни, на почеток никој не се искажува како што треба и секој ги покажува најпрво позитивните страни, со тек на време излегуваат и лошите на површина, а тоа незначи дека треба веднаш да си заминеме и да се откажеме! -ТОА НЕ Е САКАЊЕ,ТОА НЕ Е ЉУБОВ!
thelittle17

Жолто цветче

13901850
Мислења: 1422
Зачленет: 31 Авг 2010, 18:56
Локација: Piece of cake.
За да ме повредиш треба најпрво нешто да ми значиш, за да ми ги видиш солзите најпрво треба да сакам да ти ги подарам насмевките.. Дали навистина мислиш дека си моќeн така лесно да го растргнеш моето небо?

Мислење 17 Сеп 2011, 16:46

Љубовта не се случува едноставно така. не можеш со сила да ја бараш и да ја форсираш по секоја цена..
тоа се случува кога најмалку очекуваш ... се во свое време
WomanInRed

Жолто цветче

77180
Мислења: 1131
Зачленет: 13 Мај 2011, 13:01
Дали пеперутките кога ќе се заљубат чувствуваат луѓе во стомакот?

Мислење 19 Сеп 2011, 23:14

ејј ќути..и јас многу тешко се заљубувам,незнам зашто :/
I.Love.You

Бело цветче

357
Мислења: 59
Зачленет: 12 Дек 2010, 16:25

Македонијаа..со тебе сме! :)

Мислење 19 Сеп 2011, 23:22

Затоа што не сте го нашле вистинскиот!
N.A.T.A.S.A

Зелено цветче

438404
Мислења: 650
Зачленет: 21 Окт 2010, 23:22
Локација: Рајска Градина!
Тешко е да си убав на овој свет, а уште потешко да си најубав, јас си знам како ми е!

Мислење 19 Сеп 2011, 23:43

Самата заљубеност е нешто полесно остварлива фаза од љубовта и сакањето. Тоа е всушност емотивен занес или еден вид сетилна измама која често се поистоветува со љубовта, но е само бледа копија на чувството. Во тој занес и недостатоците на почетокот се доживуваат ко неодоливи извртености на шармот и затоа кога еден ден ќе ја видите сликата во својата вистинска рамка и глетката не е ласкава следи разочарување или губење на интересот.

Тоа е онаа фаза што во мое време се поистоветуваше со поимот симпатија, има одредено момче кое ти се допаѓа па почнуваш да го идеализираш најпрво и без да го познаваш, го запознаваш па уште повеќе и тоа најчесто :!: неосновано го идеализираш :lol: , па еден ден таа илузија се распрснува ко меур од сапуница. Баш во тинејџерскиот период е актуелно вљубување во некое момче од истиот клас или момче од соседството или јавна личност, ваквите „искуства„ се составен дел од раснењето и емотивното созревање.

Она што навистина е тешко е преминот на следното ниво љубовта и сакањето и решеноста да се гради врска со некого и покрај сите предизвици и проблеми кои ги носи тој чекор. И основната потешкотија на луѓето е во наоѓањето на соодветен партнер, а кога еднаш ќе се најде само ќе си дојде и заљубувањето и неговото експресно трансформирање во љубов.
Theodora

Жолто цветче

44603391
Мислења: 1427
Зачленет: 19 Јан 2011, 20:18
There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot.

Мислење 20 Сеп 2011, 01:00

Пред повеќе од месец бев падната веќе во депресија ееј какво заљубување,се некој занес ама никако несто вистинско колку и да казувам дека сакам не бе си седнам дома сама и си размислувам,се прасувам добро јас од крв и месо сум? абе не допира никој до мене а се трудев максимално,кога разговарам со дотичните ги гледам анализирам самата у глава се убедувам ееј тоа ми се допага кај него дури ги занемарував негативните страни за само да се заљубам... Како сто казав пред некој месец се затворив дома два дена не излегов нигде.Се загризив оти стварно како без чувства бев мислев и да се пресечам нема да ме боли, до толку..
Како сто каза некоја форумџика погоре тоа доага неочекувано,навистина стом јас го тврдам значи така е,ако чита некоја другарка би потврдила..Почнав веке да чувстувам вистински бран еве не гарантирам до кога но ете се случи и не како претходните занесувања бла бла но почнав полека да верувам повторно во љубов,мозеби пак ќе се разочарам но еве барем почувствував некои знаци дека сум зива
Butterfly-itgirl4s

Сино цветче

20154
Мислења: 414
Зачленет: 29 Јан 2011, 17:03
i was born cool but global warming made me hot :))

Мислење 31 Јан 2012, 02:17

Само еднаш во животот се почувстував „Заљубено“ и тоа траеше само некаде околу 15 мин. ништо повеќе. Мислам дек тоа заљубувањто е само момент, се останато е навика според мене ;)
Blondydevil

Фем почетничка

014
Мислења: 16
Зачленет: 31 Мај 2011, 01:55

Мислење 01 Фев 2012, 21:51

Мене ми е тешко да ги разберам оние кои денес го сакаат Петко, утре Станко или двајцата истовремено. Тоа според мене се само измешани чувства, а не љубов. Не сакам и не смеам да го форсирам или замислувам заљубувањето. Единстено нешто што може да се направи е да се запознаваме, забавуваме, а другото само по себе ќе си дојде. Така јас " тешко ", односно нормално се заљубувам, ама никогаш не губам надеж :$
blue.velvet

Фем почетничка

20
Мислења: 4
Зачленет: 31 Јан 2012, 18:54

Мислење 03 Фев 2012, 14:20

Посакувам да го имав овој проблем... Отсекогаш ми било лесно да се заљубам затоа што сум уживала во тие чувства ...пеперутки во стомакот........ :) Не е нешто да се разбере бар за мене :) бидејки секогаш сум го гледала повеќе она што ми се допаѓа кај другите отколку она што ми пречи........проблем е ако осетам дека некоја личност навистина почнува подолго да ми се врти во мислите :o се вадам од памет и почнувам да го избегнувам од страв да не го засакам :tmi:
Дали е паметно или не :^) хахаха не знам бидејки само бившиот ми маж беше толку упорен да успее да не избегам од него кога го засакував......
Се плашам да сакам некој искрено и многу пати сум избркала многу личности од мене на тој начин, и што е трагично упорна сум..Да можев да се контролирам кога ми е убаво да не засакувам ќе беше добро :lol:
sweet25

Сино цветче

94176
Мислења: 286
Зачленет: 18 Апр 2011, 08:51
Life is short... break the rules
FORGIVE quickly...KISS slowly...LOVE truly...LAUGH uncontrollably and NEVER REGRET anything that made you smile!!!

Мислење 06 Фев 2012, 03:34

Go imam ili imav istiot problem neznam seuste ni jas. Smetam deka toa e od premnogu ljubov kon sebe i strav od razocaruvanje ili pak necie tugo loso iskustvo.Sekogas naogame mani: usi, zabi, nos ili bilo sto a i nie si imame nekoja mana. Sega mislam deka sum zaljubena. Bevme drugari i deckoto beshe mnogu fin preme mene i imavme zaednicki temi na razgovor no nikogash ne bi pomislila deka bi pravela neso so nego fizicki nikogas ne me privlekuval. No ete me prasa i se dvoumev pa na kraj resiv da probam. Se muvavme 3-4 meseci no ne celo vreme. Podocna me prasa za vrska i prifativ go smetav za dobar decko koj nema da me povredi iako ne go sakav.
No mislam deka vremeto mi pomogna da pocnam da se zaljubuvam i deka toj e licnosta koja najveke mi znaci od site do sega, inace ideme 6 meseci.Seuste neznam dali sakam no si davam sansa :) probaj moze i ti ke uspees -so sreka :D
abba

Фем почетничка

10
Мислења: 3
Зачленет: 06 Фев 2012, 02:20

Врати се на Сингл

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: anichka94 и 3 гости

Site Meter