ТЕМА: Класична или модерна свадба

Мислење 28 Авг 2011, 22:54

Најдобро би било - комбинација од традиционална македонска свадба со извесни елементи на свадба во западен стил.
Идеално за мене,барем ;)
MarchelineAmaru

Жолто цветче

5424486
Мислења: 1399
Зачленет: 07 Јул 2010, 19:57
Локација: The First Circle of Hell
EvErYtHiNg AlWaYs HaPpEnS 4 A ReAsOnСлика

"...It's me and you - or walou..."

Мислење 23 Сеп 2011, 14:59

:D каква е класична а каква е модерна свадба. Секој си прави како му одговара, а ако се слушаат многу многу муабети од страна е тогаш сте нае.але :)
slavica999

Жолто цветче

1209529
Мислења: 2347
Зачленет: 27 Дек 2009, 01:31

Мислење 24 Сеп 2011, 15:26

класична македонска свадба, најубава е зошто ние македонците за веселба и македонско оро сме први :D :D :D :D :D
LUNA.girl

Сино цветче

114167
Мислења: 230
Зачленет: 24 Сеп 2011, 14:23

Мислење 25 Сеп 2011, 16:16

Дефинитивно сум за класична свадба, со сите адети... па секако македонци сме и треба да си ја почитуваме нашата традиција, а за модерна свадба со друштвото во кафич.. па тоа може да се прави и секој ден... не е свадба ако не тропне тапанот :D :D :D :D
MadameButterfly

Фем почетничка

20
Мислења: 8
Зачленет: 10 Фев 2011, 00:55
Искреноста е скап подарок, не ја очекувај од евтини луѓе...

Мислење 04 Окт 2011, 18:41

Сакам класична свадба со сите адети и обичаи ама би ја правела со ограничен број на луѓе.Несакам да викам роднини што не ме виделе уште од кога сум била бебе да ми дојдат на свадба и да ми речат:леле ти се мажиш па не сум те видела од бебе,ама нема везе сме дошле важно ќе се изнаиграме. :envy: Тоа ми се многу излишени муабети.
PinkPanterka

Сино цветче

6492
Мислења: 462
Зачленет: 14 Мај 2010, 01:44
Локација: Скопје
Радоста на срцето се гледа во сјајот на очите♥

Мислење 05 Окт 2011, 18:32

Јас правев нешто измеѓу... во секој случај, треба да е онака како што двајцата млади си сакаат...

Ние не сакавме црква.... живееме веќе заедно, па не сакавме невеста земање...

Си бевме двајцата на фризер сабајлето, си ја накитивме колата (сами си се возевме), бевме на шминкање (јас), па се сликавме, па отидовме во ресторан. Таму дојде матичарот, пред приемот се заврши процедуралноста... после тоа прием, свадба....

И двајцата не сакаме многу народно (башка денес има многу бендови што нашите прекрасни традиционални песни ги свират катастрофално)... па затоа многу внимателно го биравме бендот... сакавме она што е во народниот дел (а треба да го имаш - родители, тетки, вујковци... ) да е квалитетно... земавме и забавен бенд - затоа што ние двајцата мислевме дека на забавното повеќе ќе се радуваме...

Најчудно од се беше што ние двајцата прекрасно си поминавме - иако тоа не го очекувавме - да не речам дека и гостите си поминаа прекрасно - забавниот бенд свиреше само 40 мин. - додека народниот распали до максимум.... тапани и се по ред... и сите гости беа превесели... пак ќе речам - најважно од се - ние бевме превесели.... :)
Kaetana

Бело цветче

4043
Мислења: 72
Зачленет: 05 Окт 2011, 17:51
Локација: ... некаде далеку...
... One & Only ....

Мислење 10 Ное 2011, 12:29

би требало да се дефинира што подразбирате по класична а што под модерна?

јас би правела класично - модерна, тоа значи сите традиции и адети,ора...ама ќе биде после доста забавна музика,аранжирано,декорации интересни,некои уникатни детали(огномети,изненадување)
Snow-Queen

Црвено цветче

3061739
Мислења: 5320
Зачленет: 03 Ное 2011, 09:08
Локација: Во срцето на дечко ми...♥
Слика
Слика♥˙·٠•●♥●•٠·˙♥ Не сакам да си совршениот, сакам да си вистинскиот ♥˙·٠•●♥●•٠·˙♥Слика
Слика

Мислење 04 Фев 2012, 15:39

мојата ке е со класичноотварање јас и мојот сврешеник одевме на балет и хип хоп 10 години и затоа наставничка по балетни спреми класичен валцер со шпага и се друго на класична музика
s.t.e.f.a.n.j.a

Сино цветче

3813
Мислења: 366
Зачленет: 04 Јан 2012, 22:06
Локација: Во дневната на креветот
ЕДНА МИНУТА ТАГА ТИ ОДЗЕНА 60 СЕКУНДИ СРЕЌА

Мислење 04 Фев 2012, 16:14

s.t.e.f.a.n.j.a напиша:мојата ке е со класичноотварање јас и мојот сврешеник одевме на балет и хип хоп 10 години и затоа наставничка по балетни спреми класичен валцер со шпага и се друго на класична музика

Тебе нели свадбата те чинеше веќе 6000 илјади евра :D :D
femina90

Жолто цветче

1671823
Мислења: 3595
Зачленет: 25 Дек 2009, 01:21
Локација: Скопје
Not every brigde wants to be crossed :)

Мислење 05 Фев 2012, 22:59

s.t.e.f.a.n.j.a напиша:мојата ке е со класичноотварање јас и мојот сврешеник одевме на балет и хип хоп 10 години и затоа наставничка по балетни спреми класичен валцер со шпага и се друго на класична музика

Срефанијо мори стефанијооооооооооо опрај се веке детеееее :tmi:
simoncelicius

Зелено цветче

318366
Мислења: 818
Зачленет: 29 Јан 2011, 18:31
Секогаш треба да си го одржуваш ветувањето. Сите препреки во животот се јавуваат само заради тоа што некој не го одржал ветувањето. "
Шивананда

Врати се на Свадба

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 5 гости

Site Meter