Кој колку има толку ке си троши
Јас не планирам повеќе од мах 5000 евра и тоа се мног пари..ама тоа е...

RainBow напиша:Прво зависи колку гости имаш и колку е порција. И ние мислевме малку, ама без 3000 евра не се поминува. А на се гледавме да скратиме. Ете, толку минимално ќе не кошта свадбата.
happygirl напиша:RainBow напиша:Прво зависи колку гости имаш и колку е порција. И ние мислевме малку, ама без 3000 евра не се поминува. А на се гледавме да скратиме. Ете, толку минимално ќе не кошта свадбата.
3000 евра заеднички ќе ве чини, и твојата и страната на младоженецот или само твојот дел е тоа?
Далеку сум јас од свадба и такви работи, но го сменив мислењето што го имав од претходно. Како и секое девојче кога бев помала, мечтаев за голема свадба со сите адети, голем, убав фустан и се по ред.
Ама сега, кога нвистина гледам и слушам колку е скап тој луксуз, не знам како би се одлучила во иднина кога ќе дојде тој ден, здравје. Во зависност од условите кои ќе ги имам и јас а и младоженецот, подобро би инвестирала во средување на домот по наш вкус, отколку да фрлам толку пари за една вечер.
Не знам, кога ќе дојде време ќе му ја мислам
Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 5 гости