ТЕМА: Ми требаат совети... сè во врска свадба

Мислење 31 Јан 2012, 12:36

joelle напиша:мене ме интересира колку одприлика коштаат оние пакетите кои што ги нудат некои фирми за декорација на салата од покривки за маса столчиња цвеќиња итн. би сакала да знам одприлика за да знам дали воопшто да имам во предвид такво нешто или па ако е прескапо воопшто да не се занесувам ..

Се зависи што сакаш. Инаку сите ресторани нудат и нивна декорација која е бесплатна, само одбираш бои. Обично се бордо, крем или плава. Можеш да си прашаш во ресторанот каде што ке правите сигуно имаат некој со кој соработуваат.
Alondra

Сино цветче

162100
Мислења: 396
Зачленет: 17 Мар 2011, 12:02
Ако морам да паднам, ќе се потрудам да паднам на отскочна даска!

Мислење 31 Јан 2012, 12:42

joelle напиша:мене ме интересира колку одприлика коштаат оние пакетите кои што ги нудат некои фирми за декорација на салата од покривки за маса столчиња цвеќиња итн. би сакала да знам одприлика за да знам дали воопшто да имам во предвид такво нешто или па ако е прескапо воопшто да не се занесувам ..

Се зависи што сакаш, кој цвет, колку си држат цена самата организација, пример отиди кај Elena Fancy Marrige-ама за кај неа треба и тек како длабок џеб.Најубаво ти е да видиш прво самите ресторани што ти нудат, ако успееш од кај нив да искористиш нешто, потоа свеќи,камчиња латици украси за маса, многу поевтино ќе те чини самата на големо да ги купиш и да ги однесеш во ресторанот да ти ги наредат-доколку е нешто комплицирано ќе најдеш некој што ќе ти ја заврши таа обврска дента (пријателка или сл.,одсабајле,или уште вечерта пред свадбата)
Snow-Queen

Црвено цветче

3061739
Мислења: 5320
Зачленет: 03 Ное 2011, 09:08
Локација: Во срцето на дечко ми...♥
Слика
Слика♥˙·٠•●♥●•٠·˙♥ Не сакам да си совршениот, сакам да си вистинскиот ♥˙·٠•●♥●•٠·˙♥Слика
Слика

Мислење 31 Јан 2012, 13:36

таму кај што ќе правам свадба не организираат ништо за декорација а се е ружно па треба убаво да се декорира да се покрие грдотијата. зошто како таму ве молам не прашувајте :doh:

затоа сакам некои од овие што декорираат да ја завршат таа работа без јас многу да му ја мислам. финатата е што јас поима немам како се движат цените да речиме до 500 еур или над 500 еур?

сум слушнала за едно ателје клара па незнам дали некој има слушнато нешто или некое искуство со нив во врска со организација цени итн.
joelle

Зелено цветче

717444
Мислења: 549
Зачленет: 25 Авг 2010, 11:31
Локација: here and there
Мил универзуму, те молам дај ми мудрост за да разберам маж, да го сакам и да му простам, и дај ми трпение за да можам да го трпам, зашто ако ти побарам сила ќе го претепам до смрт

Мислење 31 Јан 2012, 13:41

Немам слушнато за клара,слушнато во смисол некој да ги фалел или да ги ангажирал,но сметам дека цвеќарите кои вршат декорации се поевтини од ателје.Најубаво одвој еден викенд, спрегни патики, и со тевтерот у рака помини повеќe од нив.
Snow-Queen

Црвено цветче

3061739
Слика
Слика♥˙·٠•●♥●•٠·˙♥ Не сакам да си совршениот, сакам да си вистинскиот ♥˙·٠•●♥●•٠·˙♥Слика
Слика

Мислење 01 Фев 2012, 20:39

joelle напиша:таму кај што ќе правам свадба не организираат ништо за декорација а се е ружно па треба убаво да се декорира да се покрие грдотијата. зошто како таму ве молам не прашувајте :doh:

затоа сакам некои од овие што декорираат да ја завршат таа работа без јас многу да му ја мислам. финатата е што јас поима немам како се движат цените да речиме до 500 еур или над 500 еур?

сум слушнала за едно ателје клара па незнам дали некој има слушнато нешто или некое искуство со нив во врска со организација цени итн.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002489873186 И претходно ја имам оставено адресава, види имаш и слики како украсува женава, до 500 евра ќе те кошта сосе бомбони, бидерамаер и се живо, имаат огромни попусти ако правиш се кај нив, и украсување и чаши и гратиси даваат, види нема да згрешиш :)
Viiiiip

Зелено цветче

16830
Мислења: 548
Зачленет: 10 Јан 2010, 21:35

Мислење 01 Фев 2012, 22:09

joelle сега ми текна на една цвеќара што врши декорации(ако си од Скопје), мислам дека ќе бидеш презадоволна а ќе поминеш евтино, се вика Алстромерија, се наоѓа во стариот трговски, карши ТЦ Бисер.
Одма карши Тедико, нема да утнеш.А и да прашаш ќе знаат да ти одговорат.
Snow-Queen

Црвено цветче

3061739
Слика
Слика

Мислење 10 Фев 2012, 15:39

Девојки! Да не знаете случајно каде може да најдам огномет од оние малечките и кратко што траат или пак некој кој би можел да се употреби и внатре во сала, прскалки или нешто слично? :^)
и ако знаете колку пари од прилика чинат, ви благодарам многу ;)
brmbrm

Фем почетничка

00
Мислења: 1
Зачленет: 01 Јул 2010, 18:42

Мислење 10 Фев 2012, 17:42

Цена незнам, но оди во DiManco мислам се викаше или DiMano-така нешто, немој да те чуди што е продавница за оружје ;)
Snow-Queen

Црвено цветче

3061739
Слика
Слика

Мислење 10 Фев 2012, 23:37

Zdravo i od mene.

Bas mi se dopaga stranicata. Jas imam edno mislenje. Se nadevam ke vi se dopadne na site. Jas mislam deka ne treba da se trosat tolku pari za svadba, zatoa sto moze tie so tie pari da se odi na 2 odmori i da se kupi garnitura za po doma.

Inaku, bonboni ne mora da se kupuvaat od nekoi butici, ima i vo Tineks, odbeerete poubavi, i moze i tie da se frlaat vo maticno i vo crkva. Pokanite mene me kostaa 15 denari (cenata mi ja dadoa posle mnogu cenkanje). Ke vi preporacam da se cenkate za pokanite. Inaku, jas kupiv pokani vo broj cetvrtina od brojot na gostite. Zasto na rabota odnesov edna, a od tamu mi dojdoa 30 luge, a na drugite sto se familijarni im dadov isto taka po edna.

Muzikata mi bese od Strumica. Ubavo si svirea decata. Tamu e malku poeftino. Si naracav i pleh muzika. Se dogovoriv da ne im platam, a tie ke si zarabotat pari od toa sto im davaa gostite.

Pozdrav do naredno pisuvanje. Ako vi trebaat drugi mislenja, slobodno pobarajte me.
sasosaso

Фем почетничка

10
Мислења: 1
Зачленет: 10 Фев 2012, 23:25

Мислење 13 Фев 2012, 05:28

Браво Сашо, ептен машки!!! :D па стварно ем и плаќаш на музиката ем пари им фрлаат...леле јас кога ќе правам свадба тешко СИТЕ со мене :S :lol:
Arianna

Сино цветче

6639
Мислења: 154
Зачленет: 23 Јан 2012, 04:31

Врати се на Свадба

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 5 гости

Site Meter